Lansing'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Lansing, ABD Michigan Eyaleti'nde yaklaşık 120 bin kişinin yaşadığı tarihi, turistik ve kültürel bir kenttir. Lansing seyahatinize rehber olabilmesi için şehrin gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.
Lansing'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Dodge Konağı

3,6 hektarlık bir alana kurulan Dodge Konağı, 1855 yılında yapılmıştır. Michigan Eyaleti'nde bulunan en eski evlerden biri olarak bilinen konak, Darius B. Moon tarafından tasarlanmıştır. Revival ve Georgian Revival mimari tarzlarında oluşturulan ev Turner-Dodge Konağı olarak da adlandırılmaktadır. James ve Marion Turner için oluşturulan tarihi ev onlarca yıl özel konut olarak kullanılsa da 1972 yılından itibaren Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri Listesi'ne dahil edilmiş ve bir müze olarak faaliyet göstermeye başlamıştır. Bu konak Lansing seyahatiniz için ideal bir mekandır.

dodge-konagi.jpg

 

Lansing Nehir Yolu

lansing-nehir-yolu.jpg

Yaklaşık 21 kilometre uzunluğunda motorlu araç trafiğine kapalı bir alandır. Büyük Nehir, Kuzey Lansing Michigan Üniversitesi ve Dietrich Park arasında Red Cedar Nehri yolu üzerinde bulunmaktadır. Yılın bütün günleri saat farkı gözetmeksizin hizmete açıktır. Bisiklet tutkunları, jogging, yürüyüş meraklılarının uğrak mekanı haline gelen Lansing Nehir Yolu park alanı kentin en fazla ilgi gören yerlerinden biridir. Aynı zamanda gezi, piknik alanları ve ağaçlık bölgeleriyle mükemmel bir dinlence bölgesidir. Lansing gezi rehberinize bu alanı mutlaka kaydedin.

 

Michigan Eyalet Meclisi Binası

michigan-eyalet-meclisi-binasi.jpgMichigan Eyaleti'nde hükümetin yasama ve yürütme organlarını barındıran yönetim binasıdır. Michigan Eyaleti'nin 3. ve son yönetim binası olan yapı, 1872 ve 1878 yılları arasında inşa edilmiştir. 81 metre yüksekliğe sahip olan federal yönetim binası mimar Elijah E. Myers tarafından ustalıkla dizayn edilmiştir. Rönesans ve Neo-Klasik mimari izleri taşıyan Michigan Eyalet Meclisi Binası, 138 yıldır hizmet vermektedir. 1990'lı yıllarda uzun bir restore süreci geçiren yönetim binası, kentin sembolü haline gelmiştir. Lansing'in gezilecek turistik yerlerinden biri haline gelen federal yönetim binası mutlaka görülmelidir.

 

Michigan Üniversitesi Kütüphanesi

michigan-universitesi-kutuphanesi.jpg

Bu kütüphane Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük 10 kütüphanesinden biri olması bakımından önemlidir. Tüm kampüs kütüphane sistemlerinin birleştirilmesiyle 2010-2011 yılları arasında 12 milyon 440 bin civarındaki kaynağa ev sahipliği yapan müze, şu anda bu sayıyı 1 milyondan fazla artırmıştır. Yılda 4,5 milyon civarında ziyaretçi çeken kütüphane bu oranla da Amerika'nın prestijli kütüphaneleri arasında yer almayı başarıyor. 12 binadan oluşan dev kütühane Lansing'in turistik yerleri arasına girmeyi başarmıştır.

 

Aziz Mary Katedrali

aziz-mary-katedrali-001.jpg

Michigan Eyaleti'nin manevi sembollerinden biri olan Aziz Mary Katedrali, mimar E. A. Bond tarafından tasarlanmıştır. 1911 yılında yapımına start verilen kilise 1930 yılında hizmet vermeye başlamış ve kentin başpiskoposluk merkezi olmuştur. Gotik Revival tarzıyla oluşturulan kutsal yapı, 1938 yılında ağır bir yangın yaşadı. Piskopos Joseph H. Albers bu yangında itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İşlemeleri, cam vitrayları, haçları ve heykelleriyle göz dolduran nadide kilise Lansing'in meşhur yerlerinden biridir.

 

R. E. Olds Taşımacılık Müzesi

r.-e.-olds-tasimacilik-muzesi.jpg

Burası Amerika Birleşik Devletleri'nin en ünlü otomotiv müzelerinden biridir. Müzede 1897 ila 2004 yılları arasında üretilen çeşitli araçlar sergilenmektedir. ABD'nin en meşhur araç üreticilerinden Ransom Eli Olds adına açılmıştır. Ransom Eli Olds buharla çalışan araç üreterek Amerika'nın otomotiv sektöründe duayen isimlerden biri haline gelmiştir. Bu yüzden ona ithaf edilen bu müzede onun buharlı araçlarından birinin kopyası sergilenmektedir. Onlarca antika aracın sergilendiği müzede bir bisiklet sergisi, 1950'li yıllara ait trafik işaret ve işaretçileriyle Ransom Eli Olds Evi'nden koleksiyonlar da yer almaktadır. Lansing seyahati yapan antika araç tutkunları için ideal bir ziyaret yeridir. Üstelik giriş ücreti 7 Dolar gibi uygun bir meblağ. Kesinlikle kaçırmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.