Lale Yavaş Kimdir

2012’de vizyona giren Güzelliğin On Par’etmez isimli filme sergilediği performansla Altın Portakal’ı kazanan genç oyuncu Lale Yavaş, 29 Eylül 1978’de İsviçre’de dünyaya geldi.
Lale Yavaş Kimdir

Lale Yavaş Biyografisi

Zürih’te Türk bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Lale Yavaş, Bern Üniversitesi’nde oyunculuk ve müzik üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra orada çeşitli dizi ve filmlerde rol alarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Özellikle Almanya’da yayınlanmaya başlayan Dilekler Zamanı isimli iki bölümlük televizyon filminde sergilediği başarılı performans ile Adolf Grimme ve Sinematik Yetenek ödüllerini kazandı. Avrupa’da çeşitli dizi ve filmlerde rol aldıktan sonra Türkiye’de Hatırla Sevgili ile kamera karşısına geçti. 

Türkiye’den Almanya’ya yapılan göçlerin imkansız bir aşk ekseninde anlatıldığı Dilekler Ağacı isimli filmde rol aldı. Almanya ve Türkiye ortak yapımı olan filmde Lale Yavaş, Erhan Emre, Tim Seyfi ve Hilmi Sözer yer aldı. 2006’da Der Letzte Zug isimli Alman yapımı filmde Lea Neumann karakterini canlandırdı. Filmde aynı zamanda Sibel Kekilli, Gedeon Burkhard ve Leena Beyerling isimli oyuncular ye aldı. Lale Yavaş 2009’da Evet, İch Will isimli Almanya yapımı filmde rol aldı. Filmde aynı zamanda Heinrich Schafmeister, Ingeborg Westphal, Lale Yavaş ve Tim Seyfi yer aldı. 

Lale Yavaş

Türkye’de ilk rol alığı dizilerden biri olan Hatırla Sevgili’den sonra Kasaba isimli dizide Yağmur karakterini canlandırdı. Yıllar sonra Türkiye’ye yeğeni için dönen Yağmur isimli bir genç ailesinden miras olarak kalan bir çiftliğe yerleşir. Burada fakir ve düzgün karakterli Haydar isimli bir genç ile yörenin saygı duyulan varlıklı ailelerinden Mümtaz Bey’in arasında sıkışıp kalır. Dizinin başrollerinde ise Talat Bulut, Lale Yavaş ve Murat Ünalmış yer aldı. 

2013’de ise Güzelliğin On Par’etmez isimli sinema filminde yer aldı. Alesi ile birlikte Avusturya’ya göç etmek zorunda kalan Veysel, taşındığı yeni yerde Ana isimli bir kıza aşık olur fakat gidip konuşamaz. Aklında sürekli Ana hayali ile tanışan çocuğun hayatı Cem isimli bir adamla tanıştıktan sonra değişir. Filmin başrollerinde Abdulkadir Tuncer, Nazmi Kırık ve Lale Yavaş yer aldı. Film girdiği festivallerde büyük bir ilgi ile takip edildi. Lale Yavaş, filmde sergilediği performans ile 49. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu. 

Rol Aldığı Dizi ve Filmler:

  • 2003- Imbissness
  • 2004-Dilekler Zamanı
  • 2005- Tatort
  • 2006- Der Letzte Zug
  • 2008- Hatırla Sevgili
  • 2009- Kasaba
  • 2013- Güzelliğin On Par’etme

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.