Laboratuvar Ortamında İnsan Beyni Üretildi

Amerikalı bilim adamları laboratuvar ortamında insan beyni üretmeyi başardı.
Laboratuvar Ortamında İnsan Beyni Üretildi

Tıp dünyası uzun yıllardır üzerinde çalıştığı beyin konusunda somut adım atabildi. Amerikalı bilim adamları yapılan bu araştırmalar sonucu elde edilen bilgiler doğrultusunda bir insan beyni üretmeyi başardı. Ohio State Üniversitesi’nde yapılan çalışmada insan beyninin küçük versiyonu üretildi. Bu üretilen beyin ise tıp dünyası için büyük bir umut kaynağı oldu. Özellikle nöroloji tedavisinde kullanılması planlanan bu küçük insan beyni üzerinde çalışmalar devam ediyor.

beyin-007.jpg

5 Haftalık Bebek Beyni Üretildi

Ohio State Üniversitesi laboratuvarında yapılan çalışmalarda beş haftalık anne karnındaki bir bebeğin beyniyle aynı büyüklükte bir beyin üretimi başarıldı. Çalışmaya başkanlık eden Ohio State Üniversitesi'nden Rene Anand, bu beyinde farklı hücre türleri gerçek bir beyin gibi tüm genleri gösterdiğini açıkladı. Yapılan bu mini beyinde çok fazla hücre türü yer alıyor. Ayrıca gerçek bir beyindeki gibi beynin tüm ana bölümleri ile omurilik de bulunuyor.

beyin-008.jpg

Birçok Hastalığın Çözümünde Kullanılacak

Tamamıyla insan hücrelerinden üretilen bu beyin bilim dünyasının beyin üzerinde yaptığı çalışmaların boyutunu gösteriyor. Yapılan çalışmayla ilgili etkinlikte konuşan Ananda, laboratuvar ortamında yapılan insan beyni üzerinde özellikle ilaçların etkisine bakılacağını belirtti. Eğer beyne ciddi derecede zarar veren ilaçlar bulunursa onlar ya piyasadan kaldırılacak ya da beyne daha olumlu hale getirilerek kullanılması sağlanacak. Beyinin ayrıca beyinden geçen sinir sistemleri üzerinde yapılacak olan araştırmada da kullanılacağı düşünülüyor. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.