Kuveyt Türk Kimin? Güvenilir mi?

Türkiye'nin en popüler bankalarından birisi olan Kuveyt Türk kimin, güvenilir mi, sahibi kim, ne zaman kuruldu, kaç şubesi ve çalışanı var? İşte Kuveyt Türk hakkında merak edilen soruların cevapları;
Kuveyt Türk Kimin? Güvenilir mi?

Kuveyt Türk Ne Zaman Kuruldu?

1989 yılında kurulan Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş Türkiye pazarına girmiş, temelleri atılmaya başlanmıştır. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın izniyle Evkaf Finans Kurumu olarak faaliyete başlamıştır. 2006 yılında şu an olduğu Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş adını almış ve hizmetlerine devam etmektedir. 2019 yılıyla Türkiye'de 30. yılını kutlayan Kuveyt Türk sunduğu kusursuz hizmetler ile katılım bankacılığı alanında en iyilerin arasındadır. 

2016 yılında Türkiye'nin en iyi islami finansal kuruluşu seçilen Kuveyt Türk dünya çapında adını duyurmak isteyen Türk yatırımcılara destek vermektedir. Türkiye ve körfez bölgesinin ticari ilişkerinin gelişmesine büyük katkı sağlayan Kuveyt Türk 2015 yılında Almanya'da ilk şubesini açmıştır. Almanya'da bulunan ilk katılım bankası olan Kueyt Türk ile siz de faizsiz bankacılık hizmetiyle tanışabilirsiniz.

Kuveyt Türk Kimin


Kuveyt Türk Kaç Şubesi ve Çalışanı Var?

Katılım bankacılığı alanında ortaklarıyla birlikte istikrarlı bir şekilde ilerleyerek büyümeye devam eden Kuveyt Türk, 386 şubesiyle Türkiye'de hizmet vermektedir. 6000'e yakın çalışanı ile kusursuz hizmet sunan Kuveyt Türk alanında uzman ve eğitimli kadrosuyla Türkiye'nin en iyi bankalarındandır. 

Kuveyt Türk Kimin


Kuveyt Türk Hangi Ülkenin Bankası?

Kuveyt Türk ilk başta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın izniyle "Kuveyt Türk Evkaf Finans Kurumu" olarak faaliyete başlamıştır. Daha sonra şu an olduğu adını 2006 yılında almış ve hala Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş adıyla hizmet vermektedir.

Kuveyt Türk Kimin


Kuveyt Türk Güvenilir mi?

Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş'nin ortaklık yapısı çok sağlamdır. Bu nedenle de Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın son derece güvenilir olduğu söylenebilir.

Kuveyt Türk Kimin


Kuveyt Türk Ortaklık Yapısı

Kuveyt Türk'ün sermayesinin %62.24'ü Kuveyt Finans Kurumu'na, %18.72'si Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne, %9'u İslam Kalkınma Bankası'na, %9'u Wafra Uluslararası Yatırım Şirketi'ne, %1,04'ü ise diğer ortaklara aittir.

Kuveyt Türk Kimin


Kuveyt Türk Sahibi Kim?

Araplara ait olan bankanın sahibinin kim olduğu oldukça merak edilmektedir. Sahibinin kim olduğu, sahibinin adı ve soyadı tam olarak bilinmese de Kuveyt Türk'ün araplara ait olduğunu biliyoruz fakat Kuveyt Türk'ün sahibi kim sorusuna net bir cevap veremiyoruz.

Kuveyt Türk Kimin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum