Kuruluş Osman Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tarih dizisi sevenler ekran başına! Osman Bey'in hayatına, kahramanlıklarına ve 45 yıllık hakimiyetine canlı kanlı şahit olacağımız Kuruluş Osman dizisi ATV ekranlarında izleyiciyle buluştu. İşte Kuruluş Osman dizisine dair her şey...
Kuruluş Osman Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kuruluş Osman Dizisi Hakkında Tüm Merak Edilenler

Tarihimizin köklü geçmişi ve hayranlık uyandıran güçlü karakterleri, uzun zamandır çekilen dizilerin konusu ve teması haline gelmiş durumda. Millet olarak tarihimizi bize coşkuyla anlatan dizileri bayılarak izliyoruz. ATV ekranlarında izleyiciyle buluşan, meraklılarının soluksuz bir şekilde izlediği Kuruluş Osman dizisi, daha ilk bölümüyle Çarşamba akşamlarımızın vazgeçilmezi haline geleceğinin sinyallerini verdi. Fragmanındaki sahnelerle daha yayınlanmadan dikkat çekmeyi başaran Kuruluş Osman, başrollerindeki isimlerle ve devasa platosunun muhteşem dekoruyla şimdilerde sıklıkla konuşulmaya başladı. Bizler de bu inceleme dizi içeriğimizde siz değerli okuyucularımız için Kuruluş Osman dizisinin konusunu, oyuncularını, çekildiği yerleri ve nasıl eğitmenlerle çalışıldığı gibi ilginizi çekeceğini düşündüğümüz detayları paylaşacağız. 

kurulus-osman-dizisi-konusu.jpg


20 Kasım Çarşamba günü izleyiciyle buluşan Kuruluş Osman dizisinin başrollerinde Burak Özçivit, Nurettin Sönmez, Aslı Karalar ve Özge Törer gibi başarılı oyuncular, işinde çok iyi tiyatrocular yer alıyor. İlk bölümüyle reytingleri alt üst eden Bozdağ Film imzalı dizinin yönetmen koltuğunda Metin Günay otururken senaryosunu ise Mehmet Bozdağ kaleme alıyor. Sosyal medyada zirve yapan dizi, tanıtımları ile bile rekorlar kırarak Türk dizi tarihine önemli bir not bırakacak!

kurulus-osman-dizisi.jpg


Hepimizin televizyonumuz başında oturarak bir dönüm noktasına şahit olacağı Kuruluş Osman dizisi bize bir miladı vadediyor. Muhteşem bir dönemi ekranlara yansıtacak bu tarihi senaryolu dizide Burak Özçivit, Ertuğrul Bey’in oğlu Osman Bey karakteri ile seyirci karşısına çıkıyor. Osman Bey’in hikayesini 20’li yaşlarından itibaren ekranlara yansıtacak bu dizide Ertuğrul Gazi karakterine yer verilmeyecek. Direkt olarak Osman Bey dönemine şahit olacağımız dizide Burak Özçivit’e baş partner olarak genç oyuncu Özge Törer eşlik ediyor. 

ozge-torer.jpg


1952 yılında doğan Osman Bey 1281 - 1326 yılları arasında tam 45 yıl Osmanlı Beyliği’nin başında bulunmuştur. Türkiye Selçuklu Sultanı III. Alaeddin Keykubat’ın İlhanlı hükümdarının yanına götürülüp gözaltına alınması üzerine kendi beyliğini kuran Osman Bey bağımsızlığını ilan etmiştir. Yıllar boyunca bu topraklarda hüküm süren Osman Bey ordusu, Koyunhisar Savaşı’na kadar hiçbir yenilgi kaydetmemesiyle adını milletimizin göğsüne yazmayı başarmıştır. Kuruluş Osman dizisi ise, bu hikayenin spesifik bir döneminden başlayarak ekranlarımıza yansıyor. 

burak-ozcivit-001.jpg


Ertuğrul Gazi’nin kardeşi, Osman Bey’in amcası olan Dündar Bey, tarihi kaynaklara Beyliğin liderliği konusunda çekişme halinde olan birisi olarak geçmiştir. Dizide, ağabeyinin yokluğunda Kayı Obası’nı idare eden Dündar Bey, Ertuğrul Bey’in zamanında kurduğu ilişkiler çerçevesince bir ticaret anlaşması yapmak maksadıyla ahalisiyle birlikte Kulucahisar Tekfuru Yorgopolos'u ziyarete gidiyor. Ancak Yorgopolos bu dönemde Kayıları bozguna uğratmak için kanlı bir operasyon düzenliyor. Amcası Dündar Bey ile kaleye giden Osman, gösterdiği tarihi bir kahramanlık ile bu kanlı savaşın tüm planlarını bozuyor. Kuruluş Osman dizisi ise, bu yaşananların ardından Kayı’nın kahramanı Osman’ın gizli bağlantılarla dolu tehlikeli macerasını izleyiciyle buluşturuyor. 

dundar-bey.jpg


Tarihi dizilerde en çok dikkat çeken detaylardan birisi de tabiki her zaman dizinin çekildiği yerler ve dekorlar oluyor. Tıpkı Diriliş Ertuğrul dizisindeki gibi Kuruluş Osman dizisi için de özel bir plato kuruldu. 300 dönümlük harika tasarlanmış bu plato Beykoz’a bağlı Riva’da bulunuyor. Plato içerisinde dizide kullanılan atlar için de arazinin bir bölümü ayrılmış ve eğitmenler eşliğinde atlar doğal ortamlarına uygun olarak burada yetiştiriliyor. O döneme ait obalar, otağlar ve tüm mekanlar öylesine incelikli detaylarla tasarlanmış ki, izleyici dizinin daha ilk bölümünden Osmanlı dönemini yansıtan bu tarihe ekran başından dahil olabiliyor. 

kurulus-osman-nerede-cekiliyo.jpg


Kuruluş Osman dizisinin Riva’daki platosunda sıfırdan inşa edilen kaleler, hanlar, hamamlar ve yapay nehirler inandırıcılığıyla izleyiciyi ilerleyen bölümlerinde kendine daha da hayran bırakacak. Öğrenilene göre; Kuruluş Osman dizisindeki obada yer alan kıl çadırların üretimi için Türkmenistan’da bir köyde insanlar arı gibi çalışmışlar. Dekorundaki incelikli çalışmalar dışında tabiki Kuruluş Osman dizisinde tarihin doğru yansıtılıp yansıtılmadığı konusundaki tereddütlerinizi de gidermek isteriz. Dizinin senaryolaştırılma süreci boyunca üç ayrı akademik ekip tarafından dönemin tarihi süzgeç altından geçirilip, olayların en tartışmasız hali ekranlara yansıyacak şekilde tasarlanmıştır. 

burak-ozcivit,-kurulus-osman.jpg


Senaryoya ve dizinin hikayesine uygun oyuncuların başrollerinde yer aldığını düşündüğümüz Kuruluş Osmanlı dizisinin oyuncularının bu süreçte ve öncesinde inanılmaz eforlar sarfettiğini söylememiz gerekiyor. Osman Gazi karakterine hayat veren Burak Özçivit, Kuruluş Osman dizisindeki rolü için tam altı ay öncesinden binicilik, kılıç ve yakın dövüş dersleri almaya başlamış. Dizideki birçok özel sahne için de olduğu gibi kılıç sahneleri için yurtdışından özel koreograflar getirtildiğini de söylemesek olmaz! 

kurulus-osman-atv.jpg


Neredeyse 1000 yıl öncesine dayanan medeniyetimizin günümüze kadar nasıl yollardan geçtiğini bize görsel şölen eşliğinde yansıtan Kuruluş Osman dizisi, sadece Çarşamba akşamları evimize keyif getiren bir dizi olmayacak, aynı zamanda öğretici ve bilgilendirici de bir görev üstlenecek. Uzun bir geçmişte dökülen kan ve gözyaşlarımızı ekranlara yansıtacak Kuruluş Osman dizisinden öğreneceklerimiz var!

kurulus-osman-dizisi-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.jpg

Önerilen İçerik; Burak Özçivit Hakkında Bilinmeyen 15 İlginç Bilgi!

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum