Fonksiyonel Tıbbın Destekçisi Kundalini Yoga Nedir? Kundalini Yoga Hakkında Uzman Doktor Tavsiyeleri

Medikal Estetik Uzmanı Uzm. Dr. Nur Topcu, sağlıkta yeni bir yaklaşım olan fonksiyonel tıp ile Kundalini Yoga ilişkisini anlattı.
Fonksiyonel Tıbbın Destekçisi Kundalini Yoga Nedir? Kundalini Yoga Hakkında Uzman Doktor Tavsiyeleri

Fonksiyonel tıp birçok rahatsızlığın önüne geçse de bazen başarısız olabiliyor. Bu gibi durumlarda ise destekçilerinden yardım alıyor. Kundalini yogası fonksiyonel tıbbın destekçisi olarak karşımıza çıkıyor. Konunun uzmanı Uzm. Dr. Nur Topcu kundalini yogası hakkında kafanızdaki soru işaretlerini NeOldu.com'da yanıtladı. İşte Kundalini yogası hakkında tüm detaylar...

Kundalini Yoga Nedir?

Fonksiyonel tıp, kronik hastalık verilerini toplayıp resmin tamamını görmemizi sağlayarak bu kronik hastalık karmaşasında her şeyin birbiriyle bağlantılı olduğunu gösteren yeni bir yol çizer. Vücudun nasıl çalıştığı; zihin, beyin, vücut arası bağlantılar ve nasıl iç içe olduğu bu resimde görülebilir.

Kundalini Yoga Nedir?

Yeni bir tedavi ya da alternatif olarak algılanmaması gereken bu yöntem, bilginin farklı bir yaklaşımla kronik hastalıklara uyarlanması olarak tanımlanabilir. Biyokimya, moleküler biyoloji, genetik, fizyoloji gibi birçok bilimden yararlanarak kişiye özel biyolojik dengesizlikleri saptayıp, hastalığın kök nedenini ortaya çıkarıp mücadeleyi amaçlayan fonksiyonel tıbbın faydalandığı önemli kaynaklardan biri de “Kundalini Yoga”dır.


Kundalini Yoga İle İyileşme

Kundalini Yoga Nedir

Kundalini Yoga, manevi ve fiziksel uygulamaların canlandırıcı bir karışımı olarak karşımıza çıkıyor. Dinamik nefes alma teknikleri (pranayam), el pozisyonları (mudralar), duruşlar (asanalar), meditasyon ve mantraların söylenmesini içeren bu yoga türü, genel fiziki ve psikolojik iyileşmeye yardımcı olabiliyor. Bunun yanında da fiziksel canlılık oluşturmayı ve bilinci artırmayı amaçlayan sinir, salgı ve kas sisteminizi uyararak fiziksel ve zihinsel toksisite oluşturan her türlü tutumunuzu değiştirme fırsatı sunabiliyor.

Beden ve zihin arasında yeni bir hizalanma için köprü görevi görerek vücudun rahatlamasını sağlayabilen Kundalini Yoga, duygusal dengeyi de sağlayarak zorlu şartlara rağmen sakin ve nötr kalmayı destekliyor. Birçok hastalığın temelinde yatan stresin düzeyinin de düşmesini sağlayabilen bu teknikle, zindelik ve dayanıklılık geliştirmek de gerçekleşebiliyor.


Kundalini Yoga Hangi Durumlarda Uygulanır?

Kundalini Yoga Nedir?

Diyabet, eklem ağrıları, kanser, depresyon gibi kronik hastalıklara karşı uygulanan tedavilerin yetersiz kaldığı durumlarda duyulan ihtiyaca cevaben ortaya çıkan fonksiyonel tıp, bu noktada yoga gibi köklü öğretilerden bedensel rahatlama konusunda destek alabiliyor.

Kişiye özel, hasta odaklı tıbbi bir yaklaşım olan fonksiyonel tıp, hastalığın altında yatan kök nedenleri bulmak ve sağlıklı yaşama adım atmak için Kundalini Yoga öğretisinden de faydalanabiliyor. Hasta ile doktorun ortak kararıyla diyet, stres, fiziksel aktivite, çevresel toksinlerin hastalık oluşumundaki rollerinin bilimsel olarak saptanması sonrası uygulanan bu yöntem tamamlayıcı katkılar sunuyor.

Önerilen İçerik: Yoga Hakkında Doğru Bilinen 8 Yanlış!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.