Kulak Çınlamasına İyi Gelen Bitkiler, İlaçlar ve Egzersizler

Kulak çınlamasına iyi gelen bitkileri, yağları, ilaçları, vitaminleri, çayları, egzersizleri ve taşları içeriğimizde detaylıca inceledik.
Kulak Çınlamasına İyi Gelen Bitkiler, İlaçlar ve Egzersizler

Kulak çınlaması insanların günlük hayatta karşısına çıkan sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Kişilerin pek dikkate almadığı nasıl olsa geçer dediği kulak çınlaması, aslında hafife alınacak bir durum değildir. Hatta bazen çeşitli hastalıkların habercisi de olabilmektedir.

Kulak çınlamasını geçirmek için bitkileri, ilaçları, egzersizleri, yağları, vitaminleri ve taşları kullanabilirsiniz. Kulak çınlamasını durdurmak için bitkilerden sarımsağı, yağlardan susam yağını, ilaçlardan Hidroklorur, vitaminlerden B12 vitamini, egzersizlerden koşuyu, taşlardan ise Azurit taşını öneriyoruz.

Kulak Çınlamasını Geçiren Bitkiler

kulak-cinlamasina-ne-iyi-gelir.webp

Kulak çınlamasına iyi gelen bitkiler sarımsak, kara yılan otu, papatya, tarçın, zencefil, ginkgo biloba, hardal ve kurt üzümüdür. Bu bitkileri kullanarak kulak çınlamasını geçirebilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz bitkileri kullanarak kulak çınlamasını azaltabilirsiniz. Çay ya da kür şeklinde kullanılması önerilen bu bitkileri düzenli şekilde uygularsanız kısa süre içerisinde kulak çınlamasını ortadan kaldırabilirsiniz. Ek olarak bu yöntemi tedaviye destek amaçlı olarak doktorunuzun onayı dahilinde kullanmanız gerektiğini hatırlatalım.

İlginizi Çekebilir
Kulak Çınlamasına İyi Gelen Bitkiler

Kulak Çınlamasına İyi Gelen Yağlar

kulak-cinlamasina-ne-iyi-gelir-001.webp

Kulak çınlamasını geçiren yağlar susam, Hindistan cevizi, lavanta, Herdem yeşil, Ardıç, Selvi, Paçuli, Buhur ve zeytinyağıdır. Bu yağları kullanarak kulak çınlamasını geçirebilirsiniz.

Kulak çınlamasını doğal yollarla tedavi etmek istiyorsanız yağları kullanabilirsiniz. Tamamen doğal olmaları sayesinde kulaklarınıza herhangi bir zarar vermeyen yağları kulağınıza damlatmanız durumunda kulak çınlaması rahatsızlığından kurtulabilirsiniz. Bu yöntemi doktorunuzun onayı dışında yapmanızı önermiyoruz.

Kulak Çınlamasını Geçiren İlaçlar

kulak-cinlamasina-ne-iyi-gelir-002.webp

Kulak çınlamasına iyi gelen ilaçlar olarak bazı hormanal ve iç kulak denge sistemini baskılayan Hidroklorur gibi ilaçları verebiliriz. Bu ilaçlar kulak çınlamasının azalmasını sağlayacaktır.

Doktorunuzun onayıyla kullanmanız gereken bu ilaçlar, doğrudan olmasa bile dolaylı olarak etkide bulunmaktadır. Bu yüzden doğal tedavi yöntemleri işe yaramadığı durumunda bu ilaçlara yönelmeniz gerekir. Doktorunuz durumunuza ve özelliklerinize göre bu ilaçları size reçete edip etmeyeceğine karar verecektir.

Kulak Çınlamasına İyi Gelen Vitamin ve Mineraller

kulak-cinlamasina-ne-iyi-gelir-003.webp

Kulak çınlamasını geçirmek için Çinko, B12 vitamini ile Magnezyum gibi bileşenleri alabilirsiniz. Bu vitamin ve mineraller kulak çınlamasının kısa sürede geçmesini sağlayacaktır.

Kulak çınlamasının nedenlerinden birisi olan vitamin ve mineral eksikliğini gidermeniz durumunda daha rahat hissedeceksiniz. Özellikle B12 vitaminin eksikliği durumunda kulak çınlaması daha şiddetli hale gelir. Bu vitamini takviye etmeniz durumunda ise kulak çınlamanız kısa sürede geçecektir. 

Kulak Çınlamasını Geçiren Egzersiz ve Hareketler

kulak-cinlamasina-ne-iyi-gelir-004.webp

Ritimli yürüyüş, koşu ve kardiyo kulak çınlamasına iyi gelen egzersizlerdendir. Bu egzersiz ve hareketleri yaparak kulak çınlamasını azaltabilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz egzersizleri yaparak endorfin üretebilirsiniz. Bu sayede kulak çınlamanız kısa sürede geçecektir. Endoformin üreten diğer egzersizler yüzme, bisiklet sürme ve ağırlık kaldırmadır. Bu egzersizler de endoformin üretse de kulak çınlamasını geçirecek kadar miktarı ortaya çıkartmaz. Dolayısıyla en çok endeformin üreten egzersizleri yapmanız sizin için daha iyi olacaktır.

Kulak Çınlamasına İyi Gelen Taş

kulak çınlamasına ne iyi gelir

Kulak çınlamasını geçiren taşlar arasından en popülerleri inci ve Azurit taşıdır. Bu taşları kullanarak kulak çınlamasını durdurabilirsiniz.

Alternatif tıpta oldukça popüler olan taşlar, günümüzde oldukça fazla kişi tarafından rahatsızlıkların etkisinin azaltılmasında kullanılmaktadır. Çoğu rahatsızlıkta kullanılabildiği gibi kulak çınlaması için de taşlardan faydalanabilirsiniz. Özellikle Azurit taşını kısa sürede kulak çınlamasından kurtulmanız için sizlere önerebiliriz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kulak Çınlamasına İyi Gelen BitkilerKulak İltihabı Neden Olur?
Kulak Ağrısından Kurtaracak Doğal ÇözümlerKulak Akıntısı Nedir ve Neden Olur?
Kabakulak Nedir, Belirtileri Nelerdir?Orta Kulak İltihabı Nedir? Tedavisi
Kulak Çınlaması Neden Olur, Nasıl Geçer?Kulak Sağlığında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kulak çınlaması (Tinnitus) nedir?

Tıp dilinde “tinnitus” olarak adlandırılan kulak çınlaması, halk arasında “biri beni andı” şeklinde yorumlanır. Ancak kulak çınlaması ciddiye alınması gereken bir durumdur. Genellikle altta yatan bir hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkan kulak çınlaması, uzun süre devam etmesi halinde uykusuzluğa, baş dönmesine ve dikkat bozukluğuna yol açar.

Kulak çınlaması (Tinnitus) neden olur?

Kulak çınlaması çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelebilir. İşitme kaybı ile birlikte görülen kulak çınlamaları genellikle yaşın ilerlemesiyle birlikte görülür. İşitme sinirlerinin hassasiyetinde meydana gelen azalma sonucunda kulak çınlaması ortaya çıkar.

Gençlerde ise yüksek gürültülü ortamlarda bulunma, yüksek sesle ve kulaklıkla müzik dinleme ya da gürültülü iş makinelerine yakın çalışmanın sonucunda işitme kaybından kaynaklı kulak çınlaması görülebilir.

Kulak çınlaması nasıl geçer?

Kulak çınlamasını geçirmek için kan basıncını kontrol etmeli, kahve, kola ve sigaradan kaçınmalı, düzenli egzersiz yapmalı ve yüksek sesli müziğe maruz kalmaktan kaçınmalısınız. Bu tavsiyeleri uygulayarak kulak çınlamasını geçirebilirsiniz.

Kulak çınlaması ne anlama gelir?

Bilimsel olarak tinnitus adı verilen kulak çınlaması, etraftan sesli bir uyarı alma durumudur. Değişik tonlarda ve özelliklerde olabilen bu sesi herkes farklı bir şekilde algılar. Dolayısıyla kesin olarak kanıtlanamaz.

Kulak çınlaması neyin habercisi?

Kulak çınlaması özellikle kulak burun boğaz alanında işitme kaybı yapabilecek her türlü hastalığın habercisi olabilir. Kulak zarında delik olması, iltihap olması, işitme sinirindeki tümör ve iç kulak iltihabı sonucunda meydana gelebilen kulak çınlaması yaşadığınızda mutlaka doktora görünmenizi öneriyoruz.

Kulak çınlaması ne zaman tehlikeli?

Aniden ortaya çıkan ve hızlı gelişen kulak çınlaması tehlikelidir. Denge ve işitme kaybı, baş dönmesi, baş ağrısı gibi şikayetler ani gelişen kulak çınlamasına eşlik ediyorsa ortada tehlikeli bir durum vardır. Bu belirtiler sizde varsa vakit kaybetmeden uzman birine görünmelisiniz.

Kulak çınlaması stresten olur mu?

Stres, kulak çınlamasının ana nedenlerinden birisidir. Bu yüzden olabildiğince stres yaratan işlerden uzak durmanız gerekiyor. Stres kulak çınlamasına neden olduğu gibi kulak çınlaması da strese neden olur. Bu kısır döngüye girmemek için mutlaka stresi hayatınızdan çıkartın.

Kulak çınlaması evde nasıl tedavi edilir?

Kulak çınlamasını evde tedavi etmek istiyorsanız papatya, tarçın ve karakafes içeren çayı önerebiliriz. Bu bitkilerin her biri kulak çınlamasına iyi geldiği için oldukça etkilidirler. Üç bitkiyi eşit miktarda karıştırın ve ılık su içerisinde demleyin. Düzenli olarak bu çayı tükettiğiniz takdirde kulak çınlamasından kurtulabilirsiniz.

Kulak çınlaması tanısı nasıl konur?

Kulak çınlaması ile karşılaşılması durumunda öncelikle kulak burun boğaz (KBB) uzmanına başvurulmalıdır. KBB uzmanı öncelikle orta kulak iltihabı veya çene problemi olup olmadığını inceler. Kulak çınlaması teşhisi için tetkikler yapılmadan önce çınlamanın öyküsü dinlenir. Hasta tarafından kulak çınlamasının öyküsü anlatıldıktan sonra çeşitli tetkikler ile detaylı bir inceleme yapılır.

Kulak çınlaması teşhisi tetkikleri nelerdir?

Kulak çınlamasının teşhis etmek için doktorunuz X-Ray, Odyogram, uyarılmış cevap odyometrisi, Tinnitus perde eşleşmesi ve Tinnitus ses şiddeti eşleşmesinden yardım alacaktır. Bu tetkiklerin sonrasında doktorunuz bu rahatsızlığa yakalanıp yakalanmadığını sizlere söyleyecektir.

Kulak çınlaması tedavisi nasıldır?

Kulak çınlaması tedavisinde en önemli nokta bir uzman tarafından konulan kesin teşhistir. Yapılan test ve tetkikler sonucunda çınlamaya neden olan faktörler belirlenir ve altta yatan nedenlere göre bir tedavi uygulanır. Hastalığın gerçek nedeninin belirlenmesi tedavinin seyrini kolaylaştırır. Kulak çınlaması tedavisinde altta yatan neden ortadan kaldırılır. 

Kulak çınlaması tedavisini etkileyen unsurlardan bir diğeri ise erken teşhistir. Erken teşhis edilen ve erkenden müdahalede bulunulan vakalarda iyileşme oranı daha yüksektir. Ani oluşan ve ağır seyreden vakaların %70’inde acil müdahale ile tamamen iyileşme görülür. Ancak çınlama uzun süredir devam ediyor ise tedavi daha da zorlaşır. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum