Küçüklere Sütün Önemi Anlatıldı

Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında geleceğin gıda mühendisleri, Çankırı Merkez Atatürk İlkokulu’nda öğrencilerine sütün önemini anlattı.
Küçüklere Sütün Önemi Anlatıldı

Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Aydemir ile beraber okula gelen Çankırı Karatekin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm öğrencileri, üçerli gruplar halinde derslere girerek bir ders saati boyunca sunum yapıp minik öğrencilere sütün faydalarını ve beslenmedeki önemini anlattılar.

Dersten sonra üniversiteli öğrenciler küçüklere süt dağıtımı gerçekleştirdi ve minik öğrencilerle oyun oynadı.

Konu hakkında açıklama yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Aydemir, “Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 21 Mayıs tarihi 'Dünya Süt Günü' olarak kutlanmaktadır. Dünya Okul Süt Günü çerçevesinde süt tüketiminin özendirilmesi amacıyla çeşitli okullarda süt dağıtımı yapılması sağlanacak ve çocuklara sütün beslenmedeki önemi ile ilgili bilgiler verilir. Biz de Çankırı Karatekin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü olarak farkındalık oluşturmak ve ilkokul çocuklarımıza sütün faydalarını anlatabilmek için öğrencilerimiz ile birlikte böyle bir etkinlik düzenledik. Düşündük ki bizim öğrencilerimiz minik öğrencilerle daha iyi iletişim kurabilir ve onlara sütün faydalarını daha iyi anlatabilir” şeklinde konuştu.

Dünya Süt Günü Nedir?

Süt hakkında topluma bilinç kazandırmak ve süt tüketiminin artmasını teşvik etmek için her sene 21 Mayıs günü "Dünya Süt Günü" olarak kutlanır. Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu tarafından 1956’da bütün üye ülkelerde kutlanmasına karar verilen "Dünya Süt Günü", 1991’de ülkemizde de kabul edildi. 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nü kapsayan 21 - 28 Mayıs haftası da ‘Süt Haftası' olarak bilinir ve kutlanır.

Bugün, yıllık kişi başına süt tüketimi Avrupa Birliği ülkelerinde 89 kg, Avustralya'da 107 kg, ABD'de 83 kg seviyelerindeyken bu rakam Türkiye'de ise 26 kg civarında bulunuyor.

 

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.