Küçük Kara Balık

Basit olduğu kadar mesaj yüklü olan bu hikâye kitabı hayatınızın her döneminde sıkılmadan okuyabileceğiniz baş kitabınız olacaktır.
Küçük Kara Balık

Çocuk kitabı olan bu eser, Küçük büyük demeden herkesin okuması gereken bir kitaptır. Hani  derler "ölmeden önce hangi kitabı okumalıyım" diye, işte o kitaplardan biri de Küçük Kara Balık'tır.

Küçük Kara Balık kitabı bir çok dile çevrilen, İran şahlık rejiminin muhalif yazarı olan Samed Behrengi tarafından kaleme alınmıştır. Çocuklar için yazılan bu kitap 12 Eylül Darbesi süresinde Türkiye’de yasaklanmıştır. Halen İran’da yasaklı kitaplar listesinde yerini almaktadır.

Çocuklar için masal kitabı olmanın ötesinde, adalet, eşitlik, dogmaya yönelik sorgulama ve direnebilme kavramlarını vurgulayarak bir başeser olarak bilinir. Behrengi, Küçük Kara Balık kitabı ile birçok yerde tanındı ve sevildi. Yazarın Bir Şeftali Bin Şeftali eseri de Küçük Kara Balık kadar tutulmuştur. Yedi yaş üzeri olarak önerilen bu yapıt yedi yetmiş herkesin sevgisini kazanmıştır. Bir çok ödüller alan Küçük Kara Balık, dünyanın en devrimci balığı unvanını almıştır.

küçük kara balık

Konusu;

Uzun bir şekilde konusunu anlatmayacağım. 115 sayfalı ve resimlerin bulunduğu bu kitabı 11 TL ödeyerek alabilirsiniz. Kısa bir özet geçmek gerekirse; Denizin en derin sularında yaşayan bir yaşlı balığın, 12.000 çocuğu ve torununa anlattığı öyküde, bir ırmakta yaşayan küçük kara balığın çevresindeki bütün baskılara, tutucu düşüncelere ve karşılaştığı birçok zorluğa karşı direnerek yaşamını anlatır. Kara balığın her türlü zorluk ile yılmadan mücadele ederek diğer çalışan, ezilen balıklara yol gösterici olmasını ele alır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.