Bitcoin 24s 526.713,00₺ -0.62 %
Ethereum 24s 33.447,00₺ 0.36 %
Tether 24s 19,17₺ 0.19 %
BNB 24s 6.186,71₺ 1.28 %
USD Coin 24s 19,15₺ 0.15 %
XRP 24s 8,79₺ 8.41 %
Cardano 24s 6,83₺ -1.85 %
Dogecoin 24s 1,43₺ 1.27 %
Lido Staked Ether 24s 33.363,00₺ 0.10 %
Polygon 24s 20,89₺ 0.79 %
Binance USD 24s 19,16₺ 0.28 %
Solana 24s 395,27₺ 0.32 %
Polkadot 24s 114,52₺ -0.66 %
Litecoin 24s 1.759,47₺ 1.08 %
Shiba Inu 24s 0,00₺ 1.12 %
Binance USD
1 BUSD = 19,16₺ 0,05₺
1BINANCE USD SON 1 GÜNDE 0.28 %
1BINANCE USD SON 1 AYDA 1.43 %
1BINANCE USD SON 1 YILDA 29.18 %

BİNANCE USD GRAFİK

1g
1h
1a
3a
6a
1y
Binance USD Fiyat: 19,16₺ (0.28%)
Günlük Hacim: 70.930.379.837₺
Piyasa Değeri: 153.676.973.950₺
Dünyanın en büyük borsası Binance'den %10 komisyon indirimi ile Binance USD satın alabilmek için buraya Tıklayın

Binance USD ya da kısa adıyla “BUSD” sabit coinlerden biridir. 1 Dolar ile eşdeğer olan ancak fiziki herhangi bir değeri olmayan BUSD, Binance Chain ve Binance Smart Chain ağları üzerinde yer almaktadır.

Kripto paralarda; “değişken coinler” ve “sabit coinler” olmak üzere iki farklı kripto para çeşidi vardır. Değişken coinler, Bitcoin de dahil olmak üzere Bitcoin’den sonra piyasaya sürülen Ethereum, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold ve aklınıza gelebilecek, fiyatı sürekli ekonomik koşullara, yorumlara, alım-satım hacmine göre değişebilen tüm altcoinler için kullanılan ortak bir isimdir. Sabit coinler ise, dolar ya da Euro ile eşdeğer olan ancak fiziki hiçbir değeri olmayan, sadece kripto para borsalarında yer alan coinlerdir. Bunlardan biri de BUSD coin yani Binance USD coindir.

BUSD Nedir?

BUSD coin, ya da Binance USD coin, Binance ve Paxos ortaklığı ile kurulmuş ve piyasaya sürülmüş değişken olmayan sabit bir coindir. 1 dolar ile eşdeğer olan BUSD, ERC-20 token ve FDIC sigortalı ABD merkezli bankalarda tutulan dolarla ile desteklenmektedir. Bu da 1 dolar değerini korumasını sağlayan bir etkendir. BUSD coin, Binance Chain ve Binance Smart Chain ağları üzerinde yer alması ile diğer bazı stablecoinlerden ayrılmaktadır. Yani BUSD, hem BEP2 ve BEP20 versiyonuna sahip bir kripto paradır.

BUSD ile USDT (Tether) Arasındaki Farklar Nelerdir?

Tether (USDT), bilindiği gibi stablecoinlerin ilkidir. Tehter tarafından piyasaya sürülen USDT’nin de aslında BUSD’tan çok büyük farklılıkları yoktur. Her ikisi de bankalarda tutulan 1 dolar ile eşdeğer bir algoritma üzerinden tasarlanmıştır. 1:1 oranında sürekli aynı olan USDT ile ABD doları arasındaki fark ise birinin fiziki değerinin olması, diğerinin ise hiçbir fiziki değerinin olmamasıdır.

BUSD ile USDT arasında teknik bakımdan ve fiyat bakımından hiçbir fark bulunmuyor. Ancak BUSD’nin Amerika merkezli bankalar ve  denetçiler ile çalışıyor olması, Tether’den daha değerli hale getiriyor. Yani ekibin daha başarılı bir ekip olması, işin rengini değiştiren yönlerindendir.

Binance TR de dahil olmak üzere Türkiye’deki yerel borsalar ve TRY ile alım satım işlemine izin veren diğer borsalarda genel olarak kullanılan stabelcoin USDT’dir. Bunun nedeni, işlemlerin daha hızlı gerçekleşmesi ve biraz da daha eski olmasından kaynaklanmaktadır. USDT çiftlerinin Binance TR’de de daha hızlı olması, BUSD yerine kullanıcılarına USDT tercih etmelerini etkilemektedir.

BUSD Nasıl Çalışır?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi BUSD, stabelcoindir. Yani değeri her zaman 1 dolar ile eştir, 1 dolar Türk lirası karşısında ne kadar ise BUSD’nin değeri de aynıdır. BUSD’nin arkasında, Amerika merkezli bankalar ve denetçiler var. Yani dolar ile eşdeğer kalmasını sağlayan asıl etkenin bu olduğunu söylemek, garip olmayacaktır.

BUSD’nin Avantajları Nelerdir?

Değişken coinler yani BTC, ETH, BGH, XRP gibi coinler, fiyat dalgalanmalarından etkilenirler ve sürekli olarak fiyatları değişir. Aslında kripto paraların varlığını gösterdiği ilk yıllarda, işlem çifti olarak sadece ETH ve BTC yer almaktaydı. Daha sonra stablecoinlerin piyasaya sürülmesinden sonra işlem çiftlerinde USDT çiftleri de görülmeye başlandı. Tabi buna ek olarak kripto para borsalarının kendi kripto paraları ile işlem çifti sunmaları gibi farklı işlem çifti seçenekleri de sunulmaya başlandı. BUSD’nin avantajı, stablecoin olmasıdır. Örneğin, XRP satın aldınız ve hedeflediğiniz yere geldiğinde satmaya karar verdiniz. BTC ile işlem yaparsanız, BTC’nin düşüşünde ya da yükselişinde paranız da düşer ya da yükselir. Ancak BUSD işlem çifti ile işlem yaparsanız, dolar ile eşdeğer olduğu için paranızdan herhangi bir şey kaybetmemiş olursunuz. Doğrusu dalgalı piyasalarda değişken coin çiftleri ile işlem yapmak pek de mantıklı değildir.

BUSD’nin Madenciliği Yapılır mı?

Kripto paraların üretiminde kullanılan iki farklı yöntem vardır. Bunlardan biri Proof of Work (PoW) yani iş kanıtı ile üretme; Bitcoin ve diğer geleneksel kripto paralarda kullanılan mantık budur. Bir diğer yöntem ise Proof of Stake (PoS) algoritmasıdır. Bu algoritmada yer alan kripto paralarda madencilik yapılmaz. Yani Bitcoin gibi ASIC cihazları kullanılarak ya da Ethereum tabanlı geleneksel kripto paraların madenciliğinde kullanılan ekran kartları (GPU) cihazlar kullanılmaz. Bunlar, proje kurucularının belirlediği miktarda üretilip piyasaya sürülürler. BUSD coin de madenciliği yapılmayan kripto paralar arasında yer almaktadır.

BUSD Nasıl Alınır?

Binance, Huobi Global, KuCoin, Bitrex gibi dünya genelinde bilinen ve tercih edilen kripto para borsalarında işlem çifti olarak da işlemde olan BUSD coini satın almak için ya elinizdeki kripto paralarla takas ederek alırsınız ya da kullandığınız borsanın izin verdiği alım yöntemleri ile BUSD satın alabilirsiniz.

BUSD Güncel Grafiği/Fiyatı

Bu sayfamızdan, tüm kripto paraların güncel fiyatı ve güncel grafiğini görebileceğiniz gibi BUSD güncel fiyatı ve güncel grafiğini görebilirsiniz. Alım-satım işlemi yapmadan önce kripto para güncel fiyat ve grafiğine göre hareket ederek karar vermeniz, daha sağlıklı bir yatırım yapmanıza yardımcı olacaktır.


KOLAY HESAPLAMA ARACI

Türk Lirası
Bitcoin
Ethereum
Tether
BNB
USD Coin
XRP
Cardano
Dogecoin
Lido Staked Ether
Polygon
Binance USD
Solana
Polkadot
Litecoin
Shiba Inu
TRON
Avalanche
Dai
Uniswap
Wrapped Bitcoin