KPSS Sınavı Saat Kaçta Başlıyor?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bugün gerçekleşecek Kamu Personel Sınavı'na (KPSS) katılacak adaylar için uyarı yaptı. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alımın tamamlanacağını hatırlattı.
KPSS Sınavı Saat Kaçta Başlıyor?

KPSS öğretmenlik alan bilgisi 1. hafta oturumunda genel yetenekten 60, genel kültürden 60 soru yer alıyor. Sınav salonuna girişler saat 9:45’te sonlandırılacak ve sınav saat 10:00’da başlayacak. 130 dakika sürecek olan KPSS’de ilk oturum saat 12:10’da bitecek. Öğleden sonra saat 14:30’da ise eğitim bilimleri oturumu başlayacak ve eğitim bilimleri oturumuna da saat 14:15’ten sonra giriş olmayacak. Eğitim bilimleri oturumunda 80 soru yer alıyor ve sınavın süresi 100 dakika.

KPSS Soru ve Cevapları Ne Zaman Yayınlanacak?

Sınavın yapıldığı tarihten ortalama 4 gün sonra ÖSYM tarafından yayınlanması bekleniyor fakat KPSS soru ve cevaplarının yayınlanması konusunda ÖSYM tarihsel değişiklik yapabilir.

KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor?

21 Mayıs ve 27-28 Mayıs’ta yapılacak olan KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınav sonuçları 16 Haziran 2017’de ÖSYM’nin resmi internet sayfası üzerinden açıklanacak.

ÖSYM'nin kendi sosyal medya hesabı Twitter'da verilen bilgilerde, KPSS genel kültür - genel yetenek oturumunun 10.00'da, eğitim bilimleri oturumunun ise 14.30'da olacağı bilgisi tekrar edildi.

Sosyal medya aracılığıyla yapılan açıklamalar şöyle:

"Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemi tamamlanacaktır. Saat 09.45'ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklardır. Eğitim bilimleri oturumu saat 14.30'da başlayacak olup sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemi tamamlanacaktır. Saat 14.15'ten sonra adaylar sınav binalarına alınmayacaklardır"

Ankara İçin Uyarı

ÖSYM, yarın Ankara'nın yer yer bazı bölgelerde trafik olacağı bilgisini de adaylara ve görevlilere bildirdi. KPSS'ye girecek adaylara ve KPSS görevlilerine, yarın Ankara'nın Altındağ, Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinde erken saatlerde gerçekleşecek güvenlik kontrolleri sebebiyle trafik olacağı uyarısını yaptı.

Yapılan açıklamada, "21 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak KPSS'ye, Ankara trafiğinde yoğunluk yaşanacağından sınava gireceğiniz binaya bu durumu dikkate alarak gidiniz" denildi.

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.