KPSS Sınavı İçin Hayati Uyarılar!

Milyonlarca kişinin beklediği KPSS lisans sınav giriş yerleri açıklandı mı? Bütün detaylar haberimizde...
KPSS Sınavı İçin Hayati Uyarılar!

Devlet memurluğu için yapılan ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2017 KPSS Genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri sınavı 21 Mayıs 2017 günü olacak.  KPSS sınav sonuçları ise 16 Haziran Cuma günü ÖSYM tarafından açıklanacak.

SINAVA GİDERKEN YANIMIZDA OLMASI GEREKENLER

Adaylar, T.C kimlik belgelerini mutlaka yanında getirmeli. Kimlik kartlarında T.C kimlik numarası olmalıdır. 21 Mayıs'da olacak sınavda nüfus müdürlüklerinin açık olması bekleniyor. Bunun yanı sıra adayın kimliğindeki fotoğraf yeni çekilmiş bir fotoğraf olması gerekmektedir.

SINAVA GELİRKEN YANIMIZDA OLMAMASI GEREKENLER

Cüzdan, saat (elektronik veya normal), çanta, hesap makinesi, pergel, cetvel, kalem, silgi, müsvedde kağıt, cep telefonu, anahtarlık, sigara, çakmak, tespih, içecek (su haricindeki içecekler yasaktır), yiyecek, ilaç ( raporu olmayan ilaç kabul edilmez), elektronik eşyalar (kablosuz bluetooth gibi materyaller), metal olan eşyalar (iğneler ve kemer haricinde) sınava getirilmemelidir. Adaylar aksi taktirde sınava giremez, girse bile sınavı geçerl sayılmaz.

SINAVINIZ GEÇERSİZ SAYILABİLİR

Türkiye'de neredeyse 2 milyon adayın katılacağı KPSS lisans sınavında güvenliğin çok yoğun olması bekleniyor. Adayların bu noktada dikkat etmesi gereken en önemli şeylerden biri ise yolcu kartları.Sınavda güvenliğin çok hat safhada olacağını söyleyen sınav uzmanları "KPSS sınavına gelen her kişi özel araçla gelemiyor. Otobüs, metro gibi toplu ulaşım araçlarını kullananlar da var. Bu araçlara binmek için de toplu ulaşım kartı lazım. Mecburen bu kart yanınızda oluyor. Ancak salona girerken toplu ulaşım kartı bile alınmayacak. Şayet arama noktasından geçtiğinizde otobüs kartınız sizden alınmadıysa ve bu sınav sırasında ortaya çıkarsa sınavınız iptal edilir. Çünkü ÖSYM sadece KPSS sınava giriş belgesiyle kimlik dışında salona bir şey alınmaması konusunda herkesi uyarıyor" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.