Koronavirüs'te Cinsellik İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

kalan kişiler ise koronavirüs salgınında cinsel hayatlarıyla ilgili soruların cevaplarını merak ediyor.
Koronavirüs'te Cinsellik İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Koronavirüs salgını dünyayı etkisi altına aldı. Birçok ülke, meydana gelen ölümlerin önüne geçmeye çalışırken hastalığın etkinliğini azaltmak için vatandaşlarına evde kalın uyarılarında bulundu. Hal böyle olunca evde kalan çiftler yakınlaşıp yakınlaşamayacaklarını sorgulama ya başladı. Sosyal ilişkileri etkileyen koronavirüsün cinsel ilişkileri ne derece etkileyeceği merak konusu oldu. İşte koronavirüs salgınında cinsellik ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Koronavirüs Salgınında Cinsellik;

1. Koronavirüsü Cinsel Yolla Bulaşır mı?

Koronavirüs Salgınında Cinsellik

Karantina sürecinin başlamasının ardından çiftlerin akıllarındaki belki de en büyük soru “Koronavirüs -Corona virüs (Covid-19)- cinsel yolla bulaşır mı?” oldu. Konuyla alakalı Washington üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren cinsel sağlık uzmanı Carlos Rodriguez Diaz açıklamalarda bulundu. Uzman “Elimizde koronavirüsünün cinsel yol ile bulaştığına dair bir kanıt yok. İlişki sırasında öpüşme çok yaygın olduğu ve virüs damlacık yoluyla bulaştığı için kişiler enfekte olabilir” ifadelerini kullandı.


2. Karantinada Cinsel İlişki Sorun Olur mu?

Koronavirüs Salgınında Cinsellik

Çiftler karantinada cinsel ilişkinin sorun olup olmadığını merak ediyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan uzmanlar çiftlerin ikisinin de izole olmuş ve başkalarıyla görüşmemişse cinsel anlamda birlikte olabileceklerini hatta ilişkinin bu stresli ve sosyal özgürlüğü kısıtlayan ortamı eğlenceli kılabileceğini ifade etti.


3. Yeni İnsanlar Tanımak Sakıncalı mı?

Koronavirüs Salgınında Cinsellik

Evlerinde tek başlarına karantinaya kapanan kişiler farklı kişiler tanımayı istiyor. Uzmanlar ise dışarı çıkmanın oldukça riskli bir durum olduğunu belirterek “Sadece acil ihtiyaçlar için dışarı çıkılmalı ve dışarı çıktığınızda sosyal mesafe kuralına uymalısınız. Dışarıda tanıştığınız kimseyle buluşmamalısınız.” İfadelerini kullandı. Konuyla ilgili farklı bir uzman ise “Cinsel ilişkileriniz bu süreçte azalabilir ancak bunların yerini partnerinizle video görüşmeleri, mesajlar ve fotoğraflar alabilir” dedi.


4. Cinsel Oyuncaklar Dezenfektanla mı Temizlenmeli?

Koronavirüs Salgınında Cinsellik

Bazı kişiler tercihleri olan cinsel oyuncakları koronavirüs salgını süresinde temizliği için şüphedeler. Uzmanların dezenfektan kullanın uyarıları nedeniyle kişiler cinsel oyuncaklarını da dezenfektanla yıkayıp yıkamama gerektiğini bilmiyorlar. Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar böyle bir şeye gerek olmadığını, kişilerin cinsel oyuncaklarını sabun ve suyla temizleyebileceğini ifade etti.


5. Salgının Uzaması Durumunda Kişiler Ne Yapmalı?

Koronavirüs Salgınında Cinsellik

Salgının henüz ne kadar süreceği bilinmese de bu durum aylarla ifade ediliyor. Bazı kişiler salgının sonuna kadar beklemek istemiyor. Bu kişilere uzmanlar kesinlikle sosyal mesafeyi korumaları önerisinde bulundu. Artık dayanamayacak duruma gelenler için ise izole olduğundan emin olduğunuz ve tanıdığınız kişilerle görüşmelerini önerdi. Aynı zamanda kişilerin kendisini tanıması için bu karantinanın bir fırsat olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum