Ürkütücü Atmosferi ile En İyi 10 Korku Animesi | 2024

Geceleri ışığı açsanız bile asla gözünüzü kırpamayacağınız en iyi 10 Korku animesini sizler için derledik.
Ürkütücü Atmosferi ile En İyi 10 Korku Animesi | 2024

Ürkütücü atmosferler, karanlık konular, derinlerde yatan kabuslarla dolu mitler... Hepsini bulabilmeniz için sizlere en iyi korku animelerini derledik. Listemizde yer alan animeleri izlediğiniz anda ışıklarınız açık bir şekilde uykuya dalmaya çalışacaksınız. 

İşte En İyi 10 Korku Animesi...

1. Corpse Party: Tortured Souls

Korku Animeleri
Heavenly Host İlkokulu'nun gizemli geçmişi nedeniyle hayalet hikayeleri için efsanevi bir ilkokul olduğu ve birçok personelinin ve öğrencisinin öldürülmesi ve kaybolması üzerine yıkılır. Yağmurlu bir gecede, hâlâ Kisaragi Akademisi'de olan bir grup öğrenci, onları sonsuza dek arkadaş olarak birleştirecek olan Sonsuza Kadar Sachiko büyüsünü gerçekleştirmeye karar vermiştir. Ancak, cazibenin tamamlanmasının ardından, ani bir deprem onları hala var olan ve cani hayaletlerin musallat olduğu Heavenly Host İlkokuluna taşır. Ayrı düşen öğrenciler, okulun korkunç geçmişini ortaya çıkarırken okulun gizemli güçlerinden sağ kurtulmaya ve eve dönüş yolunu bulmaya çalışırlar.

TürKorkuGizem
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMakoto
Kedouin
OyuncularHiro
Shimono
Aqua
Voices
Rina
Sato

2. Higurashi: When They Cry - GOU

Korku Animeleri
Keiichi Maebara, yeni taşındığı Hinamizawa köyünde arkadaşlarıyla birlikte tatilini geçirmeye başlamıştı. Ancak bu görünüşte huzurlu kasabada bir şeylerin ardında korkunç gerçekler olduğunu fark eder ve korku duyguları büyümeye devam eder. Nihayetinde, Keiichi köyün sakladığı karanlık sırları öğrenmeye başlar. Kısa korku animeleri arıyorsanız bu anime tam da size göre. 

TürKorkuDram
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2020
OyuncularSouchiro
Hoshi
Yukari
Tamura
Mai
Nakahara

3. Yami Shibai

Korku Animeleri
Japonya’da yaygın olan bir mitolojiye adım atmaya hazır mısınız? Her hafta saat 17.00’da sarı maskesi olan yaşlı bir adam çocuk parkına gelir. Parkta olan Japon çocuklarına, kökenli mitlerini ve şehir efsanelerini anlatmaya başlar. Psikolojik korku animeleri arıyorsanız eğer bu yapımı mutlaka izlemeniz gerekmektedir. 

TürKorku
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2013
OyuncularKanji
Tsuda
SaraShouchiro
Masumoto

4. Mononoke

Korku Animeleri
İlaç Satıcısı olarak bilinen bir gezginin, isimsiz halde sürünmesini izleyeceksiniz. Her biri insan dünyasında hala yaşamayı sürdürdüğüne inanılan kötü ruhların peşine düşen ilaç satısının yaşadıklarını anlatan beş hikayeyi dikkatlice izleyin. Yaratıkların doğaüstü halleri ve gezginin tavırları işleri tamamen tersine yönlendirmektedir.

TürFantastikKorku
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2007
OyuncularTakahiro
Sakurai
Michael
C. Pizzuto
Kate
Hawkins

5. Serial Experiments Lain

Korku Animeleri
On dört yaşındaki Lain, okulundan sınıf arkadaşı Chisa’dan rahatsız edici e-postalar alan bir kızdır. Teknofobik olmasına rağmen e-postayı açtığında, sanal bir dünya olan Wired’e yönlendirilmişti. Birbirinin ardında saklanan şifrelerin gizemini çözmeye kalktığında küçük kızın tüm hayatı alt üst olmaya başlar.

TürKorkuDram
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
1998
OyuncularKaori
Shimizu
Bridget
Hoffman
Randy
McPherson

6. Paranoia Agent

Korku Animeleri
Görünüşte hiçbir bağlantısı olmayan Tokyo vatandaşları, aniden altın bir beysbol sopası elinde olan bir çocuk tarafından hedef alınmıştı. Dedektifler, saldırılar sırasında kurbanlar arasında bir bağlantı bulmaya çalışırken, saldırılar sonrasında kurbanların hayatlarının bir şekilde düzeldiğini fark ederler. Bu saldırıların arkasında ne olduğunu çözmek için çalışırken, altın beysbol sopası elinde olan çocuğun gerçek nedenlerini keşfederler.

TürDramKorku
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2004
OyuncularShozo
Izuka
Toshihiko
Seki
Mamiko
Noto

7. Gigigoegoe Sunghyungsoo

Korku Animeleri
Balerin olma hayali bulunan makyöz Yae-ji, heykel gibi görünen pop yıldızı Mi-ri’nin gölgesinde cansız bir hayat sürmektedir. Zaman böyle akıp giderken Yae-ji bir Beauty Water isminde iksir keşfeder. Bu iksir akıl almaz bir estetiği Yae-ji’ye sunarken eski halinden kurtulmanın altında yatan gerçekliği fark etmeye başlar.

TürKorkuGerilim
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenCho
Kyung-Hun
OyuncularMoon
Nam-Sook

8. Anaza

Korku Animeleri
Misaki adında bir öğrenci, 26 yıl önce ortaokulun 3. sınıfında okumuştur. Sevimli ve popüler olan Misaki, sporda da iyi bir performans sergilemiştir. Ancak bir gün aniden ölür ve sınıf arkadaşları, mezun olana kadar hayattaymış gibi devam etme kararı alırlar. 1998 baharında, Sakakibara Kouichi adında bir çocuk o sınıfa geçer ve o sınıftaki korkunç atmosferden şüphelenmeye başlar. Özellikle, göz bandı takan ve sürekli yalnız çalışan Mei Misaki adında bir kız vardır ve Kouichi onunla ilgili birçok soru sormaya başlar. Fantastik korku animesi arıyorsanız Another tam size göre. 

TürDramFantastikKorku
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2012
OyuncularAtsushi
Abe
Natsumi
Takamori
Tomoaki
Maeno

9. Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

Korku Animeleri
17 yaşındaki Izumi Shinichi, Tokyo'da annesi ve babasıyla birlikte sakin bir mahallede yaşamaktadır. Bir gece, insanların kulaklarından ya da burunlarından girerek beyinlerini ele geçirme amacıyla dünyayı istila eden solucanımsı uzaylılar olarak bilinen Parazitler ortaya çıkar. Shinichi uyurken, bir Parazit kulağından girerken onu önler ve sağ koluna girerek orada yerleşir. Bu Parazit'in adı Migi'dir ve ikisi de kişiliklerini ve akıl sağlıklarını kaybetmezler. Shinichi ve Migi, diğer Parazitlerle karşılaştıklarında garip durumlarından yararlanır ve hayatta kalabilmek için aralarında güçlü bir bağ oluşmaya başlar.

TürAksiyonDramKorku
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2014
OyuncularAya
Hirano
Nobunaga
Shimazaki
Rinka
H.B.B.

10. Shiki

Korku Animeleri
Sotobamura, izole bir köydür ve eski geleneklerin hala uygulandığı bir yerdir. Bu köy, yaklaşık 1300 kişinin yaşadığı, tek bir otoyola bile bağlı olmayan küçük bir yerdir. Bir gün, üç kişinin cesedi bulunur ve köyün tek doktoru olan Ozaki Toshio, ölümlerin normal bir olay olduğuna emin olamasa da bu olayı böyle ele alır. Ancak ilerleyen günlerde, köylüler bir bir ölmeye başlarlar.

TürDramKorku
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2010
OyuncularToru
Ohkawa
Koki
Uchiyama
Kazuyuki
Okitsu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.