10 Adımda Kore Cilt Bakım Rutini!

Koreli kadınların ciltlerinin her daim parlak ve canlı görünmesini sağlayan 10 adımlı cam cilt rutinini sizler için derledik.
10 Adımda Kore Cilt Bakım Rutini!

10 Adımda Kore Cilt Bakım Rutini! İşte Kore Cam Cilt Trendi Hakkında Her Şey!

Koreli kadınların muhteşem görünen ciltlerinin elbette ki bir sırrı var. Koreli kadınlar küçük yaştan itibaren harika görünen bir cilde sahip olmayı çok önemsiyor. Bunun için de makyajdan daha önemli olan bir şey var ki, o da düzenli uyguladıkları cilt bakım rutinleri. Uyguladıkları Cam Cilt bakımıyla ciltlerinin her zaman inanılmaz pürüzsüzlükte ve parlaklıkta görünmesini sağlıyorlar. Biz de sizler için makyajsızken bile çok canlı bir cilde sahip olabileceğiniz Korelilerin ‘Glass Skin’ diye adlandırdığı cam cilt trendini 10 adımda sıraladık. İşte muhteşem bir cilde sahip olacağınız 10 önemli adım!

glass-skin.jpg


1. Cildi Temizleme

Bu rutine başlarken en önemli şey, makyajsız bile olsanız cilt bakımına cildinizi tamamen arındıran bir temizlikle başlamak olacaktır. Elinizde bulunan en yoğun cilt temizleyici ürün ile 3-5 dakika arası yüzünüzü ovuşturarak cildinizin yağlardan ve makyaj kalıntılarından tamamen arınmasını sağlamalısınız. Yüzünüze uyguladığınız ürünü bol su ile temizledikten sonra temiz bir havlu ile tampon hareketler eşliğinde kurulamalısınız. 

cildi-temizleme.jpg


2. Gözenekleri Arındırma

Gözeneklerin temiz ve küçük olması Koreli kadınların güzellik anlayışında hep önemli olmuştur. Bu adım için, cildinizi ölü derilerden arındıracak bir scrub’a veya içerisinde hafif tanecikler içeren bir peeling’e ihtiyacınız olacaktır. Bu adımda önemli olan şey ise yüzünüzü tanecikleriyle çizmeyecek veya tahriş etmeyecek ürünler ile gözeneklerden kurtulabilmenizdir. 

gozenekleri-arindirma.jpg


3. Tonikle Arındırma

Elinizde iyi arındırdığını düşündüğünüz bir tonik yoksa bu adım için mutlaka gerçekten başarılı bulunan bir tonik edinmelisiniz. Pamuk yardımıyla cildinizi incitmeden yüzünüzdeki tüm birikmiş kirden tonik yardımıyla kurtulabilirsiniz. 

tonikle-arindirma.jpg


4. Maske

Bu adımda nemlendiren ve yumuşatan bir maske kullanmak bakım esnasında cildinizi bakımın devamına hazırlayacaktır. Seçeceğiniz maskede ise önem vermeniz gereken nokta, fazlaca ıslak ve bol malzeme içeren maskeler seçmek olacaktır. 

maske-004.jpg


5. Esans - Essence

Bu adım özellikle hayatımıza Kore’den giren bir cilt bakım adımıdır. Tonik veya serum gibi diyemeyeceğimiz fakat bunların tam arasında bir etkiye sahip bakım ürünüdür. Cilt üzerinde tamamen emilmesi bu adımdaki en önemli şarttır. 

esans---essence.jpg


6. Serum

Cilde serum uygulanırken en önemli noktalardan birisi masaj yaparak ürünün tam anlamıyla emilmesini sağlamaktır. Koreli kadınlar ciltlerine serum uygularken masaj aletleri bile kullanabiliyor. Makyajsız da muhteşem görünmek için ve bunu devamlı hale getirebilmek için serum ve yüz masajı kesinlikle önemli bir adım!

serum.jpg


7. Gözenek Sıkılaştırma

Gözenek sıkılaştırmada oldukça iddialı ürünler mevcut. Bu adımda genellikle cildinizi matlaştıracak mümkünse de jel yapıda ürünler tercih etmeniz çok önemlidir. Sıkılaşan gözeneklerinizde makyaj harika duracak!

gozenek-sikilastirma.jpg


8. Göz Çevresi Kremi

Göz altı torbalarının ve morluklarının ortadan kalkması Koreli kadınlar için çok önemlidir. Son zamanlarda metal bilyeler ile masaj yaparak uygulanan göz çevresi kremleri çok popülerdir. Soğuk metal bilyeler göz çevrenizi ferahlatarak şişkinliğini de alacaktır. 

goz-cevresi-kremi.jpg


9. Nemlendirme

Nemlendirme her cilt tipi için çok önemli bir adımdır. Çok fazla işlem uyguladığınız cilde mutlaka bol bol nemlendirici ile masaj yapmalısınız. Cildinizin parlaklığını artıran bu adım aynı zamanda kuruluklara ve gerilmelere de mahal vermeyecektir. 

nemlendirme.jpg


10. Güneş Koruyucu

Cilt bakımını eğer gündüz yapıyorsanız mutlaka güneş koruyucu kullanmalısınız. Eğer rutininizi akşam uyumadan yapmak isterseniz de bu adımı gece kremi ile değiştirebilirsiniz. Koreli kadınların neredeyse tümünün aşırı beyaz tenli oluşundan ötürü güneş lekeleri onlar için korkulu bir rüyadır. Eğer siz de beyaz bir tene sahipseniz mutlaka bu rutini bir güneş koruyucuyla bitirmelisiniz. 

gunes-koruyucu.jpg

10 adımda Cam Cilt rutini bu şekilde uygulanmaktadır. Bu bakımı ilk defa yaptığınızda bile muhteşem görüneceğinizin garantisini veriyoruz. Bu 10 adımı rutininiz haline getirmeyi başarırsanız siz de Koreli kadınlar gibi makyajsızken bile harika görünebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum