Koray Altınay Kimdir

Koray Altınay, 11 Ekim 1991’de Almanya’nın Münih kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında defans pozisyonunda görev alan Türk futbolcudur.
Koray Altınay Kimdir

Koray Altınay Biyografisi

Koray Altınay’ın Kulüp Kariyeri

Koray Altınay, futbol kariyerine ilk olarak 2000’li yıllarda doğduğu kentin amatör takımlarından birisi olan SC Fürstenfeldbruck takımında başladı. Uzun yıllar alt yapı kademelerinde forma giyen tecrübeli futbolcu, gelişimini büyük oranda burada sağladı ve 2009 yılında dönemin teknik direktör tarafından as takıma yükseltildi. 

As takımda 2 sezon forma mücadelesi verirken oynadığı oyun ile büyük kulüplerin dikkatini çekti. 2011 yılında Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih’in alt yapısına transfer oldu. Bayern Münih II takımında bir sezon boyunca 11 maça çıkıp 1 gol attı. 

2012-2013 sezonunda gelişimini sağlaması içi pilot takımlarda birine kiralık olarak gönderildi ve kiralık kaldığı süre içerisinde 14 maçta sahne alıp 2 kez gol sevinci yaşadı. Sezon sonunda kiralık olarak oynadığı takım olan Jahn Regensburg’a transfer oldu. 

koray altınay çaykur rizespor

2012-2013 sezonunda sözleşmeli futbolcusu olduğu takım ile 14 maça çıktı.  2013 yılında ise yolunu Türkiye’ye çeviren Türk futbolcu, Türkiye Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’a ile anlaştı. İlk sezonunda takımda yakaladığı uyumu iyi değerlendirdi ve 30 maçta forma giydi. Ardından gelen sezonda da aynı başarılı performansı devam ettiren savunma oyuncusu 29 maçta görev aldı ve takımın değişilmez, ilk 11’de oynayan futbolcuları arasında gösterildi. Koray Altınay, 2015-2016 sezonuna da Çaykur Rizespor forması altında giriş yaptı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.