Köpeklere Mama Dışında Verilebilen Besinler

Köpeklere mama dışında verilmemesi gereken birçok zararlı besin vardır. Ancak köpeklere mama dışında verebileceğiniz yararlı besinler de bulunmaktadır. Bende sizlere köpeklere mama yerine verebileceğiniz besinleri derledim. İşte köpeklere yararlı besinler
Köpeklere Mama Dışında Verilebilen Besinler

Bu yazımda değerli köpeklerimiz için yararlı besinleri derledim. Hadi birlikte sadık dostlarımız köpeklere verebileceğimiz besinlere göz atalım. İşte köpeklere vermemizin hiç bir zararı olmayan yiyecekler şunlardır;


1. Pirinç

Yumuşak dokusu sayesinde köpekler çok rahat bir şekilde tüketebilir. Besin değerleri çok yüksek olduğundan köpeklerimize verebileceğimiz besinler arasındadır. Ayrıca pirinci farklı baharatlarla pişirdiğimiz de köpeklerin çok hoşuna gitmektedir.


2. Muz

Sadık dostlarımız köpekler muzu çok sever. Ayrıca muzun köpeklere hiç bir zararı olmadığından gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz.


3. Et

Köpeklerin en sevdiği besinlerden olan eti pişirmeden vermediğiniz taktirde hiç bir sorunla karşılaşmazsınız. Pişirilmeden verilen etin köpeklerde parazit sorununa yol açtığını unutmayın.


4. Balık

Köpekler balık yemeğe bayılırlar. Sadık dostlarımız için oldukça faydalı olan balığın, kılçığını tamamen ayırdığınızdan emin olmadan vermeniz ise tavsiye edilmez.


5. Ispanak

Bizler için olduğu gibi köpekler için oldukça faydalı bir besin olan ıspanak, içerdiği yüksek besin değerleri bulunmaktadır. Köpeğinize gönül rahatlığıyla verebilirsiniz.


6. Köfte

Köfte köpeklerin bayıldığı besinlerden biridir. Ancak çok yağlı ve baharatlı olmamasına dikkat edilmesi gerekir. 


7. Elma 

Köpekler sert meyveleri oldukça severler. Onlar için vazgeçilmez meyvelerin başında elma gelir. Her gün çok fazla olmamak kaydıyla köpeğinize elma verebilirsiniz.


8. Makarna

Makarnayı köpeklerinize gönül rahatlığıyla verebilirsiniz. Ancak şekerli, tuzlu, baharatlı ve çok yağlı  olmamasına dikkat edin.

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum