Köpekler Yoğurt Yer mi?

Yoğurt köpekler için oldukça faydalı bir besin kaynağıdır ancak dikkat etmeniz gereken bazı durumlar söz konusu olabilir.
Köpekler Yoğurt Yer mi?

Köpekler yoğurt yer mi?

Köpekler yoğurt yer mi

Yoğurt kalsiyum ve protein bakımından zengindir. Ayrıca sindirim sistemi için iyi olabilecek bir probiyotik görevi görebilir. Köpeğinizin yoğurtunu besleyecekseniz, sade olmalı ve hem doğal hem de yapay herhangi bir tatlandırıcı içermemelidir. Eklenen şekerler köpekler veya insanlar için sağlıklı değildir ve ksilitol gibi bazı yapay tatlandırıcılar  köpekler için toksiktir .

Köpeğiniz laktoza tahammülsüz değilse , yoğurt diyetlerinde mükemmel bir tedavi ve tamamlayıcıdır. Aynı zamanda et ve et ürünlerine karşı gıda alerjisi olan köpekler için yoğurt diyetlerindeki protein yerine mükemmel bir alternatiftir. Yoğurt, kalsiyum ve protein bakımından yüksektir, ayrıca bağışıklığı artıran ve sindirime yardımcı olan probiyotikler doludur. 


Yoğurt köpekler için zararlı mı?

Köpekler yoğurt yer mi

Yine, yoğurt toksik olmasa da, köpeğinizin sindirimi zor olabilir. Köpeklerin vücutları köpek yavrularından sonra laktozu sindirmek için tasarlanmamıştır ve bu nedenle laktoz bakımından yüksek bir gıda gaz, ishal ve kusmaya neden olabilir . Köpeğiniz bu reaksiyonlardan herhangi birini gösteriyorsa, veterinerinize danışın. Herhangi bir süt ürününde olduğu gibi, köpek sahipleri de yağ içeriğiyle ilgilenmelidir. Bir köpeğe diyetinde çok fazla yağ verdiğinizde, mide rahatsızlığı, hatta ciddi ve potansiyel olarak ölümcül bir hastalık olan pankreatit olabilir .

Yoğurtun her zaman köpekler için toksik olan yapay bir tatlandırıcı olan ksilitol içermediğinden emin olun. Tüm muamelelerde olduğu gibi, köpeğinizi az miktarda besleyin ve nasıl tepki verdiğini görün. Yukarıdaki semptomlardan herhangi birine sahip değilse, bu tedaviyi arada bir beslemek iyidir.


Köpeğim ne kadar yoğurt yiyebilir?

Köpekler yoğurt yer mi

Köpekler için doğru porsiyon büyüklüğü yoğurt türüne ve köpeğinizin türüne göre değişir:

  • Boyut
  • Ağırlık
  • Günlük kalori alımı
  • Altta yatan sağlık sorunları
  • Aktivite seviyesi
  • Kısırlık durumuna

Köpeğinizin günlük beslenme ihtiyaçlarını bildiğinizde, köpeğinizin ne kadar yoğurt tüketebileceğini kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Köpeğinizin ne kadar yoğurt yiyebileceği yüzde on muamele kuralına dayanmalıdır. Bu, yoğurdun köpeğinizin her gün yediği kalorinin yüzde onundan daha fazla olmaması gerektiği anlamına geliyor. 


Köpekler hangi yoğurdu yemeli?

Köpekler yoğurt yer mi

Köpekler sadece şekersiz sade yoğurt yemelidir.
Süzme yoğurt köpekler için en iyi seçimdir. Normal yoğurttan önemli ölçüde daha az laktoza sahiptir. Yoğurtun pürüzsüz, içilebilir kuzeni olan Kefir de laktoz bakımından düşüktür ve köpekler için güvenlidir. Bazı şekersiz yoğurtlar, köpekler için toksik olan ksilitol adı verilen şekersiz bir ikame içerebilir. Şekeri eklenmemiş bir marka seçtiğinizden emin olun ve bu toksik madde için içerik listesini iki kez kontrol edin. Küçük bir miktar bile köpekler için ölümcül olabilir.

Süt ve yoğurt gibi süt ürünleri, laktoz adı verilen doğal bir şeker içerir. Bazı insanlar ve çoğu köpek için, laktozun vücudun parçalanması zordur. Sonuç olarak, şeker ince bağırsakta kalır, burada gaz ve hazımsızlığa neden olan kötü bakterileri besler. Tüm yoğurt çeşitlerini yapmak için kullanılan canlı aktif bakteriler veya probiyotikler, laktozu parçalamaya yardımcı olur, böylece sindirimi kolaylaştırır. Bu probiyotikler, genel olarak daha sağlıklı bir sindirim sistemi ve daha güçlü bir bağışıklık sistemi için bağırsakta faydalı bakteriler oluşturmaya yardımcı olur. Buna rağmen, yoğurt biraz laktoz içerir. Köpeğiniz normalde yoğurt yemiyorsa, yavaşça köpeğinizin diyetine tanıtmak isteyeceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.