Köpekler Süt İçer mi?

İçeriğinde bol miktarda kalsiyum, vitamin ve mineral barındıran süt yetişkin köpekler süt içer mi? Köpeklere süt vermek hakkında merak edilenler
Köpekler Süt İçer mi?

Köpekler süt içer mi?

Köpekler süt içer mi

Birçok köpek sahibi sevimli dostlarının süt içip içemeyeceği konusunda kararsızlık yaşamaktadır. Köpeğiniz belirli şartların yerine getirilmesi durumunda süt içebilir. Özellikle yavru köpekler için sıklıkla tercih edilen süt, beraberinde kuru mama ile birlikte verilmelidir. Yani köpeğinizi sütle beslemek son derece sakıncalıdır ancak ara ara takviye olarak vermenizde herhangi bir problem yoktur. 

Bununla birlikte, evcil hayvan beslenme uzmanları, bazı köpeklerin süt ürünlerinde bulunan doğal bir şeker olan laktozu sindirmekte zorlandıkları konusunda uyarıyor ve bu da sadece köpeklerde değil, aynı zamanda kedilerde ve insanlarda da sindirim sorunlarına neden olabilir. Unutmayın, köpeğinizin sağlıklı bir gelişim sürecine sahip olması için tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek kaliteli kuru köpek mamasıyla beslenmesi gerekmektedir.

Not: Köpeğinizin sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesine yardımcı olacak kaliteli köpek mamalarına göz atmak için En İyi Köpek Maması adlı içeriğimi inceleyebilirsiniz. 


Süt köpekler için zararlı mı?

Köpekler süt içer mi

Süt ve süt ürünlerinin insanlar için büyük faydaları olabilir. Dişlerinizi ve kemiklerinizi güzel ve güçlü tutmaya yardımcı olabilecek D vitamini ve kalsiyum açısından zengindirler ancak köpekler için aynı durum geçer mi?  Çoğu köpek inek sütü veya keçi sütü içebilir, ancak bazı köpekler alerjik veya laktoza tahammülsüz olabilir. 

Köpeklerin fazla miktarda süt veya süt ürünleri tüketmesi, beraberinde birçok sağlık sorununun ortaya çıkmasına da sebep olabilir. Bunun en temel sebebi insanlarda, kedilerde ve köpeklerde görülebilen laktoz intöleransıdır. Bazı köpekler sütün içerisinde bulunan laktaz enzimini sindirememektedir. Buda beraberinde sindirim problemleri ve mide rahatsızlıklarına sebep olacaktır. 

Not: Köpeğinizin sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesine yardımcı olacak kaliteli köpek mamalarına göz atmak için En İyi Köpek Maması adlı içeriğimi inceleyebilirsiniz. 


Yavru köpekler süt içer mi?

Köpekler süt içer mi

Yavrular süt içebilir mi? Anne sütü her zaman emziren yavrular için en iyi beslenme kaynağıdır, ancak bir köpek yavrusu anneden sütten kesildikten sonra veya yeni doğmuş bir köpek yetim kaldığında ne olur? Yavrular ne tür süt içebilir? Bir köpek yavrusu için doğumdan sonraki ilk birkaç gün içinde annesinin sütünü içmesi özellikle önemlidir çünkü süt, protein bakımından yüksek olan ve köpek yavrusu bağışıklık sistemini artıran kolostrum adı verilen bir bileşen içerir.

Bir köpeğin sütü protein ve kalori açısından daha zengindir ve sütün inek sütünden daha kolaydır. Yeni doğan yavru köpekler için daima inek, keçi veya bitki bazlı süt yerine veteriner tarafından önerilen bir süt ikame edicisi seçin. Unutmayın, inek sütü köpek sütünden daha fazla laktoza sahiptir, bu nedenle laktoza intoleranslı bir köpek yavrusu özellikle laktozun etkilerine duyarlı olacaktır. Süt içtikten sonra köpek yavrusu cıvık dışkıya sahipse tüm süt ürünlerini ortadan kaldırın.

Not: Köpekler için son derece tehlikeli olan besinler hakkında bilgi sahibi olmak için Köpekler Ne Yememeli? adlı içeriği inceleyebilirsiniz. 


Yavru köpeğe sütlü ekmek verilir mi?

Köpekler süt içer mi

Birçok hayvan sever özellikle sokak köpeklerini besleme konusnda bir hayli kararsızlık yaşamaktadır. Sağlıklı gibi görünen birçok gıdanın köpekler için tehlike saçtığını göz önüne aldığımızda yavru köpeğe sütlü ekmek verilir mi? sorusu akıllarda soru işareti oluşturmaktadır. 

Ekmek, köpeklerin ara sıra tüketebileceği ancak fazlasına kaçılmaması gereken bir gıdadır. Bol miktarda karbonhidrata sahip olan bu besin, köpeklere nadir olarak verilmelidir. Aynı şekilde süt köpeklerde temel gıda olmamalıdır. Eğer ki köpek kaliteli kuru mama tüketiyorsa aralıklarla sütlü ekmek vermenizde bir sakınca yoktur ancak yavru bir köpeği doğrudan sütlü ekmekle beslemek yanlıştır. 


Köpek Maması Tavsiye: Ucuz fiyata kaliteli köpek maması nasıl alırım?

Köpeklerin tıpkı insanlarda olduğu gibi temel gıda maddelerine ihtiyaç duyduklarını ve her daim kaliteli köpek maması ile beslenmeleri gerektiğini unutmayınız. Köpeğinize en iyi kuru ve yaş mamaları hesaplı fiyata petzzshop.com adresi üzerinden satın alabilirsiniz. 

Kediler ekmek yer mi

Köpeğiniz için birbirinden kaliteli markaları ucuz fiyata satın alabileceğiniz Türkiye'nin en büyük online pet shop alışveriş sitesi petzzshop.com'u ziyaret etmeyi unutmayın. Petzzshop.com, dünyanın önde gelen kuru köpek maması ve yaş köpek maması çeşitleriyle evcil hayvan sahiplerine kusursuz bir hizmet sunuyor. Ucuz fiyata kaliteli köpek mamalarına göz atmak için buraya tıklayınız. 

Önerilen İçerik: En İyi Köpek Maması Markaları

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.