Konya'nın Meşhur Lezzetleri

Konya Mutfağı, Selçuklu saraylarında gelişen ve Mevlevî adabıyla yoğrulan muhteşem bir oluşumdur.
Konya'nın Meşhur Lezzetleri

Bamya Çorbası 

bamya-.jpg

Orta Anadolu'da yapılan bamya çorbası Konya'da klasik menülerde ara yemeği olarak önem arz eder. Kurutulmuş çiçek bamyalar ve kuşbaşı et ile hazırlanır. 

 

Etli Ekmek 

etli-ekmek-.jpg

Etliekmek, Konya'da çok sevilir ve Konya'daki fırın veya lokantalarda Türkiye'nin diğer şehirlerinden çok daha güzel uygulanır. Et, düve etinin kaburga ve boşluk kısmından kullanılır. Domates, yeşil biber, soğan, maydanoz, tuzdan oluşan sebze karışımı ile et yoğrulur. 

 

Fırın Kebabı

kebab.jpg


 Fırın kebabı, yalnızca mevsime göre kuzu ve koyun etiyle yapılır. Ama en makbulu Kuzu etidir. Fırın kebabında sadece ön kol ve kaburga etleri kullanılır. Taş fırın içinde meşe odunu ateşinde pişer. Pişirme süresi 5-6 saat arasında değişir. Fırın kebabının yanında baş soğan tabir ettiğimiz kuru soğan verilir. Konya kebabının en önem özelliklerinden biri de yerken çatal kullanılmamasıdır. 

 

Höşmerim

hosmerim-.jpg

Geleneksel Konya Höşmerim'i kaymak, süt, şeker ve özel unla kavrularak yapılır. Bir parça un helvasını anımsatmakla beraber oldukça hafif ve lezzetli bir tatlıdır. 
 
Sacarası
sacarasi.JPG
Konya’da özellikle düğünlerde hazırlanan çok özel ve hafif bir tatlı. Özel olarak hazırlanan yufka içerisine Antep Fıstığı serpilerek hazırlanır. Kaymak ile servis edilir.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum