Konya'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

İnanç turizminde ülkemizin önde gelen şehirlerinden olan Konya'da gezilecek pek çok tarihi eser ve doğal güzellik yer alıyor.
Konya'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Mevlana Müzesi 

Bugün Mevlâna müzesi olarak kullanılan mekan,eski zamanda Selçuklu Sarayı'nın Gül Bahçesi olarak kullanılmaktaydı. Mevlevî Dergâhı ve Türbe 1926 yılında "Konya Âsâr-ı Âtîka Müzesi" adı altında müze olarak hizmete başlamıştır. 1954 yılında ise müzenin teşhir ve tanzimi yeniden gözden geçirilmiş ve müzenin adı "Mevlâna Müzesi" olarak değiştirilmiştir.

mevlana-muzesi-.jpg 


Şems-i Tebrîzî Türbe ve Câmii

sems.jpg

Hz. Mevlâna'nın düşünce hayatından çok önemli bir yere sahip olan Şems-i Tebrîzî'nin Türbesi ve Mescidi Konya'da en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. Alâaddin Tepesi’nin doğusunda, geniş bir park içinde bulunan Şems-i Tebrîzî türbe ve mescidi birbirine bitişiktir. Türbe, klâsik Selçuklu kümbetleri tipindedir. 


Arkeoloji Müzesi

konya-arkeoloji-.jpg

Konya Arkeoloji Müzesi'nde Neolitik çağdan, Kalkolitik Çağ, Eski Tunç Çağı, Orta Tunç Çağı, Demir Çağı, Klasik-Helenistik farklı dönemlerden eserler sergilenmekte ayrıca Roma ve Bizans dönemlerine ait eserler de bulunmaktadır.


Beyşehir Gölü 

beysehir-golu.jpg

Gölün içinde pek çok ada bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; Hacı Akif, İğdeli, Kızkulesi, Akburun, Mada, Yılanlı, Külbent adalarıdır. Konya Beyşehir Belediyesi her yıl göl festivali düzenlemektedir.


İstiklal Harbi Şehitliği

sehitlik-.jpg

Mevlana Müzesi ile Mevlana Kültür Merkezi arasında yer alan İstiklal Harbi Şehitliği, Çanakkale Harbi Cephesi, 1915 yılı sonrası Konya’nın durumu, İstiklâl Harbi hazırlığı, harp ve savaşın kazanılmasından sonraki Konya ve köy hayatını anlatan bir yer olarak ziyaretçiler tarafından mutlaka gezilmelidir.  


Sultan Selim Camii 

cami.JPG

Osmanlı padişahı Kanunî Sultan Süleyman'ın oğlu olan Konya Valisi Sultan II. Selim 1587 yılında camiyi yaptırmıştır.


Atatürk Müzesi 

ataturk-muzesi.jpeg

Atatürk Caddesi üzerinde 1912 yılında inşa edilen iki katlı tarihî bina 19 Temmuz 1928 günü Konyalıların Atatürk’e şükranlarının bir ifadesi olarak Atatürk adına tescil edilmiştir.


Meram Köprüsü ve Meram Hamamı 

meram-.jpg

Meram Köprüsü, Kony'nın Meram ilçesinde Meram Çayı üzerinde bulunmaktadır. Köprünün Selçuklular döneminde yapıldığı sanılmaktadır. Köprü beş gözlü, muntazam kesme taştan yapılmıştır. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.