Kolay Mercimek Köftesi Tarifi, Tam Kıvamında Mercimek Köfte

Güzelce yoğrulan mercimek köftesinin tadı bir başkadır. Kermeslerde, günlerde görmeye alışık olduğumuz mercimek köftesinin en iyi tarifi sizlerle.
Kolay Mercimek Köftesi Tarifi, Tam Kıvamında Mercimek Köfte

Türk mutfağının lezzetli yemeklerinden biri olan mercimek köftesi, hem sağlıklı hem de pratik bir yemektir. Mercimek köftesi, bulgur, soğan, biber ve baharatların birleşmesiyle bir araya gelen bu lezzetli yemeği evinizde kolayca yapabilirsiniz. Bu içeriğimizde en iyi kıvamı yakalayabileceğiniz mercimek köftesi tarifini bulabilirsiniz.

İşte en kolay mercimek köftesi tarifi...

Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?

Mercimek Köftesi Tarifi

  1. Mercimeklerinizi bol su kullanarak temizleyin ve kaynatmaya başlayın. Mercimekler suyu çekmeye başladığı zaman ince bulgur ilavesi yapın ve tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika birlikte haşlayın.
  2. Ardından zeytinyağını tavada kızdırın. Kızan yağın içerisine doğranmış soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın. Kavrulan soğanlara salça, tuz, pul biber ve kimyon aktarın. Tekrardan kavurmaya devam edin.
  3. Haşlanan mercimekleri ve bulgurları kavrulan karışımla birleştirin. Daha sonra soğan ve maydanozları ince bir şekilde doğradıktan sonra karışıma ilave edin.
  4. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı yoğurtmaya başlayın ve malzemeler birbirine geçene kadar devam edin. İstediğiniz kıvama ulaştığınız zaman elinize bir parça alın ve sıkın. Bu işlemi dilediğiniz kadar tekrarlayabilir ve marul ile beraber servis edebilirsiniz.

Gereken Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 adet taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Bu malzeme listesi 6 kişilik porsiyona göre hazırlanmıştır. Evinizdeki kişi sayısına göre malzemelerde değişiklik yapabilirsiniz.

Mercimek Köftesi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimek köftesi hazırlarken mercimek oranı her zaman bulgurdan daha çok olmalıdır. Mercimekleriniz eğer çok yumuşak olursa istediğiniz kıvamı elde edemeyebilirsiniz. Ayrıca ürünlerinizi haşlarken kesinlikle tencerenin kapağını açmayın. Ek olarak günün sonunda kalan mercimek köftelerinizi streç filmden yardım alarak saklayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kısır TarifiHavuçlu Kek Tarifi

Mercimek köftesi nedir?

Mercimek köftesi, mercimek, bulgur, soğan, biber, sarımsak ve baharatlar gibi malzemelerin karıştırılması ve şekil verilerek yapılan Türk mutfağındaki bir yemeğin adıdır.

Mercimek köftesi nasıl yapılır?

Mercimek köftesi yapmak için mercimek, bulgur, soğan, biber, sarımsak ve baharatlar karıştırılır, şekil verilir ve pişirilir.

Mercimek köftesi ne zaman yenir?

Mercimek köftesi, öğle yemeği ya da akşam yemeği olarak yenebilir.

Mercimek köftesi hangi baharatlarla yapılır?

Mercimek köftesi, domates, biber, soğan, sarımsak, kimyon, kırmızı biber, nane ve tuz gibi baharatlarla yapılabilir. Baharatlar kullanıcının zevkine göre değişebilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.