Koblenz'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Ülkenin 2000 yıllık geçmişe sahip olan tarihi ve turistik şehri Koblenz'de yaklaşık 110 bin nüfus yaşamaktadır. Yazımızda Koblenz'in gezilip görülmesi gereken mekanlarını okuyacaksınız.
Koblenz'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Ehrenbreitstein Hisarı

Koblenz'e en hakim tepelerden birine konuşlandırılan ve savunma amacıyla 9 ve 10. yüzyıllar arasında inşa edilen kale adını üzerinde bulunduğu tepeden almaktadır. Tarih boyunca birçok savaşta etkin rol alan kale, 1800'lü yılların başında Fransızlar tarafından tahrip edilmiştir. Daha sonra 15-20 yıl içerisinde eski gücüne kavuşturulan kale, şehrin en tarihi yapılarından biri olarak önemlidir. Ayrıca Ehrenbreitstein Kalesi, 2002 yılından bu yana Orta Ren Vadisi'nin bi parçası olarak UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer almaktadır. 

ehrenbreitstein-hisari.jpg


Orta Ren (Middle Rhine)

orta-ren.jpg

İsviçre Alpleri'nden doğarak bu bölgeleri de kapsayan bir yatak üzerinde akan Ren Nehri'nin Koblenz şehrinde Slate Dağları bölgesinde oluşturduğu bir tabii güzelliktir. Mükemmel bir görünüme sahip olan Orta Ren'in her iki kanadından da demiryolu taşımacılığı gerçekleştirilmektedir. Vadisi, mükemmel bitki örtüsü ve muazzam manzarasıyla ziyaretçileri büyüleyen bölge 2006 yılından sonra turistler için daha da etkin bir kimliğe kavuşturulmuştur. 


Moselle Vadisi

moselle-vadisi.jpg

Ren Nehri'nin 560 kilometrelik kollarından biri olan Moselle Nehri'nin Koblenz'de oluşturduğu doğa harikası bir vadidir. Bu vadi sayesinde bölgede güçlü bir turizm potansiyeli ırtaya çıkmıştır. Yalnızca Almanya'ya değil komşu ülke Lüksemburg'a da buradan önemli pay gitmektedir. Moselle Nehri boyunca bisiklet ve yürüyüş yolları, ormanlık alanlar, eski yapılar, restoran ve kafeler uzanmaktadır. Burada teleferiğe binerek harika doğa manzarasına tanık olmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz. 


Electoral Saray

electoral-saray.jpg

1777 ve 1793 yılları arasında inşa edilen bina bahçesiyle birlikte at nalı görüntüsü çizmektedir. Koblenz'le özdeşleşen yapı din adamlarına, prenslere ve yerel yöneticilere ev sahipliği yapmıştır. Şu andaysa federatif hükümetin çeşitli birimlerinin faaliyet gösterdiği bir devlet dairesidir. Fransız Neo-klasik tarzıyla oluşturulan saray, şehirdeki birçok tarihi yapı gibi 2002 yılından beri UNESCO'nun Dünya Mirasları Listesi'ne dahil edilmiştir. Özellikle alegorik şekilde dizayn edilen bahçesi titizlikle korunmaktadır. Aynı zamanda Ren Nehri'ne sıfır konumda yer alması saraya mükemmel bir ambiyans katmaktadır. Koblenz'de muhakkak gezip görmeniz gereken yerler arasındadır.


Deutsches Eck

deutches-eck.jpg

Moselle ve Ren Irmaklarının kesiştiği noktadır. Burada Alman Kralı I. Wilhelm'in at üzerinde bir heykeli yapılmıştır. Kralın ölümünden yaklaşık 9 yıl sonra inşa edilen heykel Almanların yakın tarihi açısından önemlidir. Siyasi bir sembol haline gelen heykel dikildiği 1897 yılından tam 48 yıl sonra 1945'te II. Dünya Savaşı günlerinde Amerikan top ateşleri sırasında ağır tahrip edilmiştir. Yine tam 48 yıl sonra 1993 yılında aynı silüet yeni bir heykel halinde yerine konulmuştur. Şehrin yakın tarihine damga vuran ve savaş yıllarından izler taşıyan mekan muhakkak ziyaret edilmelidir.


Herz Jesu Kilisesi

herz-jesu-kilisesi.jpg

1900 ve 1903 yılları arasında inşa edilmiştir. Katolik kilisesidir ve Almanya'nın en önemli Romanesk manevi yapılarından biri olarak değerlendirilmektedir. 1904 yılında kutsanan kilisenin ilk papazı Josef Maximini olmuştur. 1944'te gerçekleştirilen hava saldırılarında hayli hasar gören kilise 1950 ve 1953 yılları arasında restore edilerek eski haline kavuşturuldu. Şehrin en değerli manevi yapısı olarak düşünülen Herz Jesu Kilisesi'nin kuleleri de takdire şayandır. Koblenz'e yaptığınız seyahatte bu kiliseyi es geçmeyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.