Görenleri Büyüleyen Alanya Kleopatra Plajı'nın Hikayesi

Alanya'da bulunan Kleopatra Plajı mavi bayrağa sahip, görenleri büyüleyen bir plajdır. Bu içeriğimizde Kleopatra Plajı hakkında bilgileri derledik...
Görenleri Büyüleyen Alanya Kleopatra Plajı'nın Hikayesi

Kleopatra Plajı Hakkında Bilgi

Ülkemiz turizm açısından çok önemli plajlara sahiptir. Antalya ilimizin Alanya ilçesinde yer alan Kleopatra Plajı, bilindiği üzere ismini ünlü Antik Mısır Kraliçesi Kleopatra'dan almıştır. Kleopatra milattan önce 69 ila milattan önce 30 yılları arasında yaşamış ve yaklaşık olarak 39 yaşında hayatını kaybetmiştir. Bir rivayete göre Romalı General Antony şimdiki Alanya ve çevresini kraliçe Kleopatra'yı hediye etmiştir. Kraliçe de aşağı yukarı her gün banyo yapmak için Kleopatra plajına inermiş. Günümüzde ise bu plaj Kleopatra plajı ismiyle yerli yabancı birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır.

İşte görenleri büyüleyen Kleopatra Plajı hakkında bilgiler;

Kleopatra Plajı Tarihi ve Özellikleri

Kleopatra Plajı Hakkında Bilgi

Kleopatra plajı; denizinin ve sahilinin altın renkli kumu olması, geniş bir sahil alanından oluşması ve berrak denizi 8-10 metreye kadar sığ olması başlıca özelliklerindendir. Mavi bayraklıdır. Bu kapsamda mavi bayrağın anlamının da kısaca açıklamak gerekirse Avrupa Topluluğu, kendi ülkelerinde yüzme amacı ile kullanılacak göl ve deniz suları için gerekli su kalitelerini belirleyen mikrobiyolojik parametreleri, yol gösterici ve uyulması zorunlu hükümler olarak ortaya koymuştur. Bu çalışmalar 1987 yılında Avrupa Çevre Eğitim Vakfı (FEEE) tarafından yürütülen Mavi Bayrak Kampanyası adı altında birleştirilmiş önce 11 AT ülkesi daha sonra 22 ülkede başarı ile uygulanmıştır.

2001 yılında ise Avrupa'nın dışında yer alan ülkelerden gelen talepler doğrultusunda kampanyanın kapsamı genişletilmiş olup Avrupa Çevre Eğitim Vakfı'nın adı Çevre Eğitim Vakfı olarak değiştirilmiştir. Kleopatra plajı Alanya'nın tarihi Yarım adasının Batısından Damlataş plajının bitimi ile hemen başlar ve 2 kilometrelik bir uzunluğuna sahiptir. Kleopatra plajı adını M.Ö.69 -M.Ö.30 yılları arasında yaşamış Antik Mısır'ın son Helenistik kraliçesi Kleopatra'dan almıştır. Efsaneye göre Roma generali Antony , Alanya ve çevresini Mısır kraliçesi Kleopatra'ya hediye ettiğinde , Kleopatra her gün kale yamacında banyo yapmak için Kleopatra plajına inermiş. Aslında , Kleopatra'nın yüzmek istediğinde kullandığı ve kaleden direk olarak plaja giden bir tüneli varmış. Mısır Kraliçesi Kleopatra Akdeniz'de çıktığı her sefer sırasında Alanya'ya uğramış ve bu plajda denize girermiş. Alanya Kleopatra plajı işte bu kriterlerin hepsini yerine getirmiş ve Mavi bayrak sahibi olarak Dünyaca önlü olmuştur. Denizine deniz gözlüğü ile bakıldığında zeminin kumu güneş ışıltıları ve balıklar çok net görülür. Sahili ise temiz ve ince kumu ile insanı büyüler.

Kleopatra Plajı Hakkında Bilgi

Kleopatra plajına akın ediyor. Plaj halka ve turiste açıktır, giriş 75 TL'dir şezlong, plaj şemsiye gibi hizmetler ücretlidir. Her 50 metrede bir var olan sahil büfelerinde fastfood tarzı her türlü yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılaya bilirsiniz. Bunun yanında kıyı boyunca tekneden paraşüt, jet ski, deniz bisikleti gibi aktivitelerden de yararlana bilirsiniz. Eğlence amaçlı yapılan bu su sporları yüzme alanının dışındır. Yazın bu plajda havlu serecek boş yer bulamazken kışın bile Türkiye'nin ve dünyanın değişik yerlerinden gelen insanlar denize giriyorlar. Bütün gün denize girip yorulduktan sonra en iyi dinlenme yöntemi de Kleopatra plajından Güneşin o muhteşem batışını izlemektir.

Kleopatra Plajı Nerede ve Nasıl Gidilir?

Kleopatra Plajı Hakkında Bilgi

Plaj, Antalya ilinin Alanya ilçesinde yer almaktadır. Hava yolu ile Antalya hava limanı ile Alanya merkez arası sadece 120 km’dir. Antalya hava limanından otobüs, taksi veya bazı uçak firmalarının servisleri ile buraya ulaşabilirsiniz. Eğer kendi aracını ile Alanya’ya ulaşmak isterseniz, İstanbul Alanya arası mesafe 830 km’dir. Yaklaşık 12 saat sürmektedir.

Kleopatra Plajı Giriş Ücreti

Kleopatra Plajı Hakkında Bilgi

Plaj halka ve turiste açıktır. Girişler 75 TL'dir şezlong ve plaj şemsiyesi gibi malzemeler ücretlidir. Her 50 metrede olan sahil büfelerinde fastfood tarzında yiyecekler, ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bunların yanı sıra kıyı boyunca tekne, paraşüt, jet ski, deniz bisikleti gibi aktivitelerden de yararlanabilirsiniz.

Benzer İçerik Önerileri
Antalya Gezilecek YerlerMavi Bayraklı Plaj Nedir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum