Kıvırcık Saçlar İçin En Etkili 10 Bakım Önerisi

Kıvırcık saçlarınız için bakım önerisi arıyorsanız doğru yerdeniz. Yazımızda kıvırcık saçlar için krem önerilerini ve dikkat edilmesi gerekenleri derledik.
Kıvırcık Saçlar İçin En Etkili 10 Bakım Önerisi

Kıvırcık Saça Bakım Nasıl Yapılır?

Kıvırcık saçlı biri olarak yaşadığınız zorluğu ve neden ‘kıvırcık saçlara bakım önerileri’ yazdığınızı çok iyi biliyorum. Herkesin “Kıvırcık saçlısın, hiçbir şey yapmana gerek yok”, “Krem sür çık” gibi sözlerini siz de duymuşsunuzdur. Oysa her şey o kadar kolay değil. Bir gün kendiliğinden güzel duran bir bukle ertesi gün saçma sapan bir görüntü alabiliyor. Bu yüzden kıvırcık saçlara sahip kişilerin etkili bir bakım uygulaması şart.

Kıvırcık saça sahip kişilerin uyguladığı saç bakımı her zaman diğer saç stillerine sahip insanlara göre daha zordur. Peki, kıvırcık saça bakım nasıl yapılmalıdır? İçeriğimizin bu kısmında kıvırcık saça uygulanması gereken en etkili saç bakım önerilerini bir araya getiriyoruz.

1. Saç Kremi Kullanın

Kıvırcık Saça Bakım Önerileri

Kıvırcık saçlara bakım yaparken kesinlikle krem kullanmalısınız. Kıvırcık saçlar, düz saçlara oranlara göre daha kuru olduğu ve daha çabuk kırıldığı için saç kremi kullanmak sizin için bir tercihten ziyade zorunluluk olmalıdır. Haftada bir kez de saçınıza bakım yaptığınız taktirde, şekillendirme konusunda rahatlık yaşadığınızın farkına varacaksınız.

2. Saçınızı Yıkarken Karıştırmamaya Dikkat Edin

Kıvırcık Saça Bakım Önerileri

Saçlarınızı yıkarken fazla karıştırmamaya dikkat edin. Tarak seçiminiz de kıvırcıklarınızı etkileyen bir etmendir. Fırça ve küçük aralıklı taraklar yerine kalın uçlu ve geniş aralıklı taraklar tercih ederseniz daha güzel kıvırcıklara kavuşacaksınız. Duş sonrasında saçlarınızı yumuşatacak ürünleri de tercih edebilirsiniz.

3. Yatarken Bone Kullanın

Kıvırcık Saça Bakım Önerileri

Kıvırcık saç bakımında atlanmaması gereken noktalardan birisi bone kullanımıdır. Yatarken bone kullanmak saçlarınızı yatıştıracaktır. Bu sayede uyandığınızda saçlarınız daha az kabarmış olur. Saçlarınıza yağ sürerek üzerini bone ile kapatırsanız kabarma sorununu tamamen önlemeniz mümkündür. 

4. Saç Açıcı Krem ya da Sprey Kullanın

Kıvırcık Saça Bakım Önerileri

Kıvırcık saçların en önemli problemlerinden bir tanesi de saçların kolay kolay açılmamasıdır. Bu konuda büyük problemler yaşayanların kesinlikle saçını açarken saç açıcı spreylerden ya da kremlerden faydalanması gerekiyor. Nemlendirici etkisi yüksek kremler de tercih edilerek kabarma önlenebilir.

5. Saçların Islaklığını Alıp Kurulayın

Kıvırcık Saça Bakım Önerileri

Kıvırcık saçlara bakım yaparken en çok kurutma kısmında hata yapılıyor. Islak saçlarınızın suyunu almadan kurutmamalısınız. Öncelikle havlu yardımı ile saçlarınızın ıslaklığını almanız gerekiyor. Daha sonra saç kremi kullanarak taramaya başlamalısınız. Bu uygulama saçlarınızın daha az karışmasını sağlayacaktır.

6. Şampuan Seçimini Doğru Yapın

Kıvırcık Saça Bakım Önerileri

Kendi saç tipinize ya da istediğiniz özelliklere uygun daha dolgun, belirgin bukleler gibi şampuan seçimleri yapabilirsiniz. Şampuan seçerken kıvırcık saçlılara özel geliştirilmiş formüllü şampuanları tercih etmelisiniz. Saçlarınızı yumuşatıp daha rahat kontrol edilebilir hale gelmesine yardımcı olacak şampuanlara göz atabilirsiniz.

7. Saçınızı Islakken Kestirmeyin

Kıvırcık Saça Bakım Önerileri

Saç kestirme işlemini asla saçlarınız ıslakken yaptırmayın. Aksi takdirde hiç istemediğiniz ve beklemediğiniz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Kıvırcık saçlar ıslak olduğunda bukleler yukarı toplanır. Bu nedenle saçlarınızın istediğinizden daha fazla kısalmasını önlemek için, saçınız kuruyken kestirmeyi tercih etmelisiniz.

8. Yüksek Isıda Fön Çekmeyin

Kıvırcık Saça Bakım Önerileri

Kıvırcık saçların bakımına zarar veren şeylerden birisi fön makinesinin yüksek ısıda kullanılmasıdır. Saçlarınız eğer çok kıvırcıksa yıkandıktan sonra kurumasını beklemek çok zamanınızı alacaktır. Fakat saçlarınıza bir iyilik yapmak istiyorsanız, fön makinesinden mümkün olduğunca uzak durun. Haddinden fazla ısı, kıvırcık saçların iyice kurumasına yol açar.

9. Saç Düzleştirici İşlemlerden Uzak Durun

Kıvırcık Saça Bakım Önerileri

Kıvırcık saçlı kadınların saç düzleştiricilerle de aralarına bir miktar mesafe koymalarında fayda var. Çünkü gereğinden fazla kullanılan saç düzleştiricisi, saçın yapısında değişikliklere yol açabilir. O doğal görünümlü ve herkesin kıskandığı buklelerinizi korumak istiyorsanız, sıklıkla yapılan saç düzleştirme işlemlerinden uzak durmalısınız.

10. Topuz Saç Stilini Deneyin

Kıvırcık Saça Bakım Önerileri

Kıvırcık saçlar için bir diğer önerimiz ise topuz saç modelidir. Çok uzun saçlarınız varsa, gevşek bir topuz yapmanızı öneririz. Bu şekilde geceleri, saçlarınızın üzerine yatmazsınız ve saçlarınızın zarar görüp kabarmasının da önüne geçersiniz. Sabah kalktığınızda saçlarınızın aynı formunu koruduğunu göreceksiniz.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç MaskeleriSaç Bakım Yağları

Kıvırcık Saç İçin En İyi Bakım Ürünü Listesi

SıraÜrünlerEtkisiFormneoldu Puanı
1Diamond Hair DailyKomple BakımŞampuan10/10
2Yves RocherSaçı Derinlemesine TemizlerŞampuan10/9.7
3Urban CareSaçı BeslerKrem10/9.8
4PanteneKırılma Sorununu ÖnlerKrem10/9.6
5L'ACTONE SheaNem Seviyesini DengelerŞampuan10/9.8
6Diamond Hair MaskŞekil Almayı KolaylaştırırMaske10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Kıvırcık
Saçlar İçin Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Kıvırcık Saçlar İçin En İyi 6 Ürün Tavsiyesi

Yukarıda kıvırcık saçlarınız için uygulayabileceğiniz bakım önerilerini ve kesinlikle uzak durmanız gereken işlemleri anlattık. Bu kısımda ise kıvırcık saçlar için özel olarak üretilen bakım ürünlerini bir araya getirdik. 

İşte kıvırcık saçlar için en iyi ürünler...

1. DIAMOND HAIR Günlük Şampuan

Kıvırcık Saç Şampuanı

Amazon
Fiyatını Gör
Daimond Hair
Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Diamond Hair Daily şampuan saç tipine uygun şekilde formüle edilmiş 3 farklı şampuandan oluşmaktadır. Yoğun keratin içeren şampuan (Tüm Saç - Hassas Saç), (Kuru Saç) ve (Yağlı Saç) olmak üzere birbirinden ayrılıyor. 3 farklı saç tipine uygun üretilen şampuanın saç tipinize uygun olanını tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Bu şampuan ayrıca saç dökülmesi, aşırı yıpranmış ve yavaş uzayan saçlarda da oldukça etkili. Kullanıcılarının yorumlarını incelediğimizde başarılı bir ürün olduğuna dikkat çekilmesi öne çıkan yorumları arasında yer alıyor.

2. Yves Rocher Kıvırcık Saçlar İçin Şampuan

kıvırcık saçlar için öneriler

Amazon
Fiyatını Gör
Yves Rocher
Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Kıvırcık saçların ihtiyaç duyduğu yoğun bakım için yenilenen formülüyle karşımıza çıkan Yves Rocher, sülfat içermeyen formülüyle saçı derinlemesine temizliyor. İçeriğindeki keten özü sayesinde saçı kökten uca kadar besleyen şampuan, bu sayede daha yumuşak ve kalın saçlara sahip olmanızı destekliyor. Ayrıca bukleleri ağırlaştırmadan daha doğal bir görünüme kavuşmasını sağlayan ürün, kabarma ve elektriklenmeyi ise kontrol altına alıyor.

3. Urban Care Saç Bakım Seti

kıvırcık saçlar için öneriler

Amazon
Fiyatını Gör
Urban Care
Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Özel formülü sayesinde saçınızın yumuşaklığını arttıran ürün, yıpranmış buklelerin onarılmasına yardımcı oluyor. İçeriğindeki keratin sayesinde saçı kökten uca kadar besleyen şampuan, bu sayede kıvırcık saçların ihtiyaç duyduğu tüm besinleri karşılıyor. Hibiscus ve Shea yağı içeriği ile saça etkin bakım uygulayan ürünü gün boyu mükemmel ve belirgin bukleler isteyen okurlarımıza öneriyoruz.

4. Pantene Kıvırcık Saç Kremi

kıvırcık saçlar için öneriler

Amazon
Fiyatını Gör
Pantene
Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Zengin Pro-V içeren formülü sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu bakımı yapan Pantene, kıvırcık saçların en çok karşılaştığı kırılma problemini ortadan kaldırıyor. Doğal içeriğiyle saç şekillendirirken ortaya çıkan yıpranmaları onaran krem aynı zamanda elektriklenmeyi de önlüyor. Son olarak saçınıza güç ve parlaklık katacak olan bu kremin kimyasal işlemlerden kaynaklanan dökülmeleri durdurduğunu belirtelim.

5. L'ACTONE Shea Yağı Krem Şampuanı

kıvırcık saçlar için öneriler

Amazon
Fiyatını Gör
Lactone
Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Özel formülü sayesinde saçların nem dengesini sağlayan şampuan, saçınızın daha canlı ve parlak görünmesi için etkin bakım uyguluyor. Shea yağı içermesi sayesinde saçınızı hem yumuşatan hem de kalınlaştıran ürün, bu sayede saçlarınızı daha rahat şekillendirmenize olanak sağlıyor. Buklelerin daha belirgin, doğal ve parlak olması için özel olarak üretilen bu ürünü elektriklenmeden kurtulmak isteyen okurlarımıza tavsiye ediyoruz.

6. Diamond Hair Mask 7/24 Durulanmayan Saç Maskesi

kıvırcık saçlar için öneriler

Amazon
Fiyatını Gör
Daimond Hair
Mask Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Kıvırcık saçların bakımının diğer saçlardan daha fazla özen istediğini hepimiz biliyoruz. İçeriğindeki Shea Butter ve Argan yağları sayesinde kıvırcık saçların ihtiyaç duyduğu tüm besini karşılayan ürün, ilk kullanımdan itibaren saçlarınızın daha yumuşak ve kolay şekil alınabilir olmasını sağlayacak. Diamond Hair saç maskesi, formülündeki keratin ve kolajen bileşenleri sayesinde kimyasal işlemlerden ya da dış etkenlerden kaynaklanan yıpranmalara yoğun bakım uygulayarak onarılmasını sağlıyor. Bu sayede bukleleriniz daha parlak, doğal, belirgin ve kalıcı olacak.

Kıvırcık saçlar için en iyi bakım ürünleri hangileri?

Kıvırcık saçların kolayca şekil almasına ve beslenmesine yardımcı olan en iyi saç bakım ürünleri arasında: Yves Rocher Kıvırcık Saçlar İçin Şampuan, Urban Care Saç Bakım Seti, Pantene Kıvırcık Saç Kremi, L'ACTONE Shea Yağı Krem Şampuanı ve Diamond Hair Mask kıvırcık saçlar için en iyi ürünler olarak tercih ediliyor.

Kıvırcık saçlar için bakım önerileri neler?

Kıvırcık saçlara sahip olan kişilerin mutlaka yapması gereken bakımlar:

Saç kremi kullanın, saçınızı yıkarken karıştırmamaya dikkat edin, yatarken bone kullanın, saç açıcı krem ya da sprey kullanın, saçların ıslaklığını alıp kurulayın, şampuan seçimini doğru yapın, saçınızı ıslakken kestirmeyin, yüksek ısıda fön çekmeyin, saç düzleştirici işlemlerden uzak durun ve topuz saç stilini deneyin.

Saç bukleleri nasıl belirginleştirilir?

Saç bukle belirginleştirme işlemini yaparken jöle veya sprey kullanmak yerine köpük kullanmanızı öneririz. Nemli saça çok az bir miktarda köpük sıkarak uygulama yapabilirsiniz. Böylelikle bukleleriniz daha doğal ve canlı gözükecektir.

Kıvırcık saç bakım rutini nasıl olmalı?

Kıvırcık saçlara bakım yaparken ilk olarak şampuanınızı saç türüne uygun olarak seçmeniz gerekmektedir. Ayrıca saç maskelerinden, serumlardan, ısıya karşı dayanıklı saç spreylerinden, bakım kremlerinden ve yağlardan faydalanarak saçlarınıza bakım yapabilirsiniz.

Evde kıvırcık saç bakımı nasıl yapılır?

Evde kıvırcık saç bakımını yapmak için besinlerden elde edilmiş karışımları veya doğal yağları tercih edebilir, saçlarınızın ipek gibi olmasını sağlayabilirsiniz. Argan yağı, menekşe yağı, badem yağı kıvırcık saçlara iyi gelmektedir.

Kıvırcık saçın bozulmaması için ne yapılmalı?

Kıvırcık saçın bozulmaması için gün boyu sabit tutma özelliği ile öne çıkan saç spreylerini denemenizi öneriyoruz. Saç spreyi saçın aynı formunu kurur sadece su ile temas ettiğinde etkisini kaybeder.

Kıvırcık saç kesimi nasıl olmalı?

Kıvırcık saçların kesimi normal saçlara göre daha zordur. Kıvırcık saç kesimleri her zaman aynı açıyla kesilmelidir. Usturalar, saçlarda bukle oluşturur istenilen sonuç elde edilemez. Künt kesim de aynı şekilde bozulmalara yol açar.

Kıvırcık saç kabarması için ne yapılmalı?

Eğer saçlarınız çok fazla kabarıyorsa bunun için saça nemlendirici etkisi yaratacak maskeleri deneyebilirsiniz. Nemlendirici özelliğiyle öne çıkan bakım kremlerini de deneyerek saçların kabarması önlenebilir. Yağlar da saçları nemlendirerek kabarmayı ve elektriklenmeyi önlemektedir.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum