Erkek Kıvırcık Saç Modelleri | 2024 & Trend Modeller

Kıvırcık saç modelleri son yıllarda olduğu gibi bu senede bir hayli popüler. İçeriğimizde yeni sezonun trend erkek kıvırcık saç modellerini bulabilirsiniz.
Erkek Kıvırcık Saç Modelleri | 2024 & Trend Modeller
Saçlar erkeklerin en çok önem vermesi gereken bölgelerindendir. Dış görünüşün güzel olabilmesi için saç kesim modelleri kadar saç şekline de önem vermek gerekir. Kıvırcık saçlı erkekler, saç modeli seçimi konusunda biraz daha şanslıdırlar. Çünkü model bakımından oldukça zengin seçenekler mevcuttur ve her yaşa uygun olabilecek çok sayıda erkek kıvırcık saç modeli vardır. Bu yazımızda en kullanışlı erkek kıvırcık saç modelleri hakkında sizlere bilgi vererek yeni sezonu daha güzel bir şekilde karşılamanıza yardımcı olacağız. İşte en iyi erkek kıvırcık saç modelleri...

1. Doğal Dalgalı Kıvırcık Saç Modelleri

kıvırcık saç modelleri erkek

Doğal dalgalı kıvırcık saç modeli erkeklerde en güzel duran modellerden biridir. Hem kendi havasında kalması hem de çok fazla uğraş vermeye gerek olmaması, bu modelin kıvırcık saçlılarda daha fazla tercih edilmesini etkilemektedir. Doğal kıvırcık saç modeli yapmak istiyorsanız tabi saçlarınızı biraz kısa tutmanızı öneririz. Hem çok aşırı dalgalanmanın önüne geçmek hem de doğal bir görünüme sahip olmak için bunu yapmanız önemlidir.

2. Kısa Kıvırcık Saç Modelleri

kıvırcık saç modelleri erkek

Erkeklerde uzun saç çok da tercih edilen saç modeli değildir. Bu yüzden erkekler kıvırcık saç modeli seçerken daha kısa olanlara yönelirler. Belki de erkeklerin iş dünyasında daha fazla bulunması ve gün içerisinde çok fazla stresli işle ilgilenmelerinden dolayı saçlarına gerekli bakımı yapamamalarını etkiliyor ve bu da saçların kısa tutulmasını gerektiriyor. Erkeklerde kısa kıvırcık saç modelleri yeni sezonda da trend modeller arasında yer alıyor ve tabi ki en kullanışlı erkek kıvırcık saç stilleri arasında yerini alıyor.

3. Hafif Dalgalı Kıvırcık Saç Modeli

kıvırcık saç modelleri erkek

Erkek kıvırcık saç modelleri arasında hafif dalgalı kıvırcık modeli çok popülerdir. Dalgalı saç modeli ile kıvırcık saç modeli birbirinden farklıdır. Saçları uzun olup da kıvırcık yapısını ortadan kaldırmak isteyen erkeklerin maşa kullanmaları ya da düzleştirici kullanmaları gerekir. Tabi bunu yaparken saç bakımına gerekli özeni göstermeleri de önemlidir. Aksi halde sık kullanılan saç düzleştiriciler zaman içerisinde saçların zarar görmesine neden olabilir.

4. Uzun Kıvırcık Saç Modelleri

kıvırcık saç modelleri erkek

Uzun kıvırcık saçların ne kadar havalı durduğunu bilmeyen yoktur galiba. Ama saçların uzunluğu bakımının da zor olduğuna işarettir. Eğer kendinize güveniyor ve saçlarınıza gerekli özeni göstereceğinize inanıyorsanız saçlarınızı dilediğiniz gibi uzatabilirsiniz. Gerekli saç bakım yağları ile saçlarınıza bakım yaparak ortaya çıkabilecek sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.

5. Yanlardan Kısa Üstlerden Uzun Kıvırcık Saç Modeli

kıvırcık saç modelleri erkek

Son dönemlerin en popüler erkek kıvırcık saç stillerinden biri haline gelen bu saç modeli erkeklerde oldukça rağbet görüyor. Yanlardan iyice inceltilmiş üstler ise oldukça uzun olan bu saç modelinin biraz ağır bir model olsa da gayet güzel duran bir seçenek olduğunu söylememiz gerekir. Ünlülerin dünyasında da son dönemlerde moda haline gelen bu saç modeli ile yeni sezona güzel bir giriş yapabilirsiniz.

6. Yanlara Çizik Atılmış Kıvırcık Saç Modeli

kıvırcık saç modelleri erkek

Havanızı biraz daha farklı şekilde estirmek istiyor ve özgüveninize de güveniyorsanız, saçlarınızın yan tarafına ince bir çizgi atarak saçlarınıza yeni bir şekil verebilirsiniz. Erkek kıvırcık saç modelleri arasında yer alan ve çok beğenilen bu model ile çok daha şık olabilir, her ortamda dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.


Kıvırcık Saçlar İçin Model Tercihleri ve Bakımı

Saçlarınızda yeni bir değişim yapmak sizin de hakkınız. Moda dünyası sürekli değişen seçenekleri ile insanların karşısına çıktığı için haliyle saç modasını takip etmek ve buna göre saç şekli oluşturmak gerekiyor. Peki erkeklerde en güzel duran kıvırcık saç modelleri hangileridir, kıvırcık saç bakımı nasıl yapılmalıdır?

Kıvırcık Saçlar Kolay Şekil Alır

Aslında bilinen şey, “kıvırcık saçlar kolay şekil almaz” ama işin doğrusu tam zıttıdır. Çünkü kıvırcık saç modelleri çok daha kolay şekil alabilen saçlardır. Elbette biraz incelik biraz da özveri gerektiren saç tipi olmasından dolayı bu algının oluştuğunu kabul etmek gerekir. Fakat şekil vermeyi alışkanlık haline getirdiğinizde saçlarınızın çok daha kolay şekil aldığını göreceksiniz.

Kıvırcık Saçları Kısa Tutmak Önemli

Kolay şekil alması bir yana bu saç tipinin bakımı da önemlidir. Ancak şekil alması kadar kolay olmadığını kabul etmek gerekir. Bu nedenle kıvırcık saça sahip kişilere saçlarını kısa tutmalarını öneriyoruz. Tabi “ben bakımını yaparım” diyenlerdenseniz uzun kıvırcık saç modellerinden birisini de seçebilirsiniz. Sadece daha fazla özen göstererek bakım yapmanız işin içinden çıkmanıza yardımcı olacaktır.

Kıvırcık Saçlar Her Zaman Hacimli Gözükür

Seyrek saçlı erkekler ne yaparlarsa yapsınlar saçlarında istedikleri hacimli görünümü elde edemezler. Ama saçı kıvırcık olan erkekler için bu durum farklıdır. Ne kadar seyrek olursa olsun, kıvırcık yapısından dolayı saçlar kendiliğinden hacimli görünür ve model olarak da istedikleri gibi bir şekil vermede kolaylık yaşarlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum