Kıvırcık Saça Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

Kıvırcık saçlı insanlar çoğu zaman saçlarını düzleştirmekte zorlanıyor. Bu yüzden içeriğimizde kıvırcık saça keratin bakımının nasıl yapılacağını anlattık.
Kıvırcık Saça Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

Keratin Bakımı ile Kıvırcık Saçlarda Düzleştirme Nasıl Yapılır?

Son dönemlerde saç bakımında daha sıklıkla başvurulan keratin, saçlarda istenen güzelliğe ulaşmak için kullanılıyor. Saçın temel gıdası olarak da değerlendirilebilecek keratin eksik olduğunda, saçlar cansızlaşmaya, zamanla kırılmaya ve dökülmeye başlar. Bu anlamda her insanın düzenli olarak dışarıdan keratin yüklemesi yapması, saç sağlığı açısından önemlidir. Peki, keratin bakımı kıvırcık saçta işe yarar mı?

Davetlerin birbirini kovalamaya başlayacağı bir döneme girmiş olmamız, moda dünyasının yeniliklerini takip etmeyi biraz daha zorunlu hale getiriyor. Özel davetlerde boy göstermek için kıyafetlerin özenle seçilmesi kadar saç tasarımının da dikkat çekici olması gerekir. Düz saçlılar, bukle yaparak, saç maşası ya da şekillendiriciler kullanarak saçlarına istedikleri gibi şekil verebilirler. Ama kıvırcık saçlıların işi biraz daha zordur. Aslında kıvırcık saçlılar için moda olan çok sayıda saç modeli vardır fakat bazen köklü bir değişim yapılmak istenmesinden dolayı saçların düz ve alımlı görünmesi istenebilir. Bu tip durumlarda genellikle Brezilya fönü tercih edilmektedir. Ortalama 5-6 ay kadar kalıcı bir düzlük sağlayan Brezilya fönü ile kıvırcık saçlılar saçlarında istedikleri düzlüğü ve görünümü kolaylıkla elde edebiliyorlar.

Brezilya Fönü Nedir?

kıvırcık saça keratin bakımı

Saç bakım türlerinden biri olan Brezilya fönü, uzmanlık gerektiren bir iştir. Her ne kadar evde kendi başınıza yapabileceğini söyleyen bazı yazılar olsa da işin gerçeğini söylemek gerekirse bunu kendi başınıza yapmanız mümkün değildir. Tek seansta bitmemesi, biraz daha uzmanlık gerektiren bir konu olmasını etkiliyor. Saçları kıvırcık olanların ya da aşırı dalgalı saça sahip olan kadınların tercih ettikleri Brezilya fönü, saçları uzun süre düz gösterdiği için tercih edilen bir yöntemdir. Keratin bakımı kıvırcık saçta işe yarar mı sorusunun cevabını de bu aşamadan sonra verebiliriz ve ancak bu şekilde işe yarayabileceğini söyleyebiliriz. Çünkü Brezilya fönü yapılırken mutlaka keratin yüklemesi yapılır. Yani keratin olmadan brezilya fönü yapmak mümkün değil.

Brezilya Fönü Nasıl Yapılır?

kıvırcık saça keratin bakımı

Profesyonel bir iş gerektiren Brezilya fönünde kullanılması gereken bazı malzemeler vardır. İnce dişli tarak, besleyici bitkisel yağlar ve bu işin olmazsa olmazı keratin. İşleme başlanmadan önce saçlar öncelikle keratinli şampuan ile yıkanır. Ardından saçların doğal haliyle kuruması gerekir. Kesinlikle fön makinesi ya da saç kurutma makinesi kullanılmaz. Bunun yerine havlu ile saçlar sarılarak kuruması beklenir. Saçlar nemsiz kalıncaya kadar kurutmada bekletilir ve saçlar dört bölüme ayrılarak her bölüme en az 80 ml keratin uygulanır. Tabi keratin uygulanırken dikkat edilmesi gereken bir detay var; bu da ense ve yüz bölgesine değmemesine özen göstermektir. Keratin bazı ciltlerde alerjik etkilere neden olduğu için bu hususa özel olarak dikkat edilmesi gerekir.

Dilerseniz "Brezilya Fönü Hakkında Bilinmesi Gerekenler" adlı içeriğimize tıklayarak Brezilya fönü hakkındaki detaylı incelememize ulaşabilirsiniz.

Keratin Bakımı ile Kıvırcık Saçları Düzleştirme

kıvırcık saça keratin bakımı

Kıvırcık saç modelleri, her sezon farklı saç tasarımlarıyla kendini göstermeye devam etse de bu sezonda daha farklı bir görünüm elde etmek isteyebilirsiniz. Bunun için öncelikle kıvırcık veya çok dalgalı saçlarınızdan kurtulmanız gerekir. Kıvırcık saçların düzleştirilmesinde büyük bir etkiye sahip olan keratin bakımı ile daha kolay sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç KöpüğüKeratin Şampuan

En İyi Keratin İçeren Ürünler Listesi

SıraÜrünFormEtkiEditör Puanı
1DIAMOND HAIR Saç SerumuSerumBesleyici, Onarıcı10/10
2Liquid Keratin Saç BotoksuSetOnarıcı, Düzleştirici10/9.9
3Intense Keratin Saç BotoksuSetDüzleştirici, Besleyici10/9.7
4Okay Keratin SmoothMaskeBesleyici, Onarıcı10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Keratinli
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Kıvırcık saçlı kişiler için keratin bakımı hakkında tüm bilgileri yukarıda anlattık. Bu kısımda ise kıvırcık saçlı kişilerin kullanabileceği keratin ürünlerinden bahsedeceğiz. Öyleyse kıvırcık saçlar için en iyi 4 keratin ürününü sıralayalım.

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

keratin içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond
Hair Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize saç bakım ürünleriyle bilinen DIAMOND HAIR markasıyla başlıyoruz. Formülünde yoğun miktarda keratin barındırmasıyla saçın daha düz ve yumuşak olmasını sağlayan serum aynı zamanda saçın daha hızlı uzamasına destek oluyor. İçerisinde 12 farklı bitkinin özünü barındırması sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu tüm besinleri karşılayan ürün, bu sayede kırılmaları ve yıpranmaları önlüyor. Son olarak formülündeki Ozon minerali sayesinde saç derisini rahatlatarak kepek, mantar ve egzema gibi oluşumları engelleyen serumun düzenli kullanımlarda yeni kök oluşumunu desteklediğini belirtelim.

2. Liquid Keratin Saç Botoksu Yıpranmış Saçlara Keratin Yükleme Seti

keratin içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Liquid
Saç Botoksu
Aradığın
Fiyatı Gör

Kıvırcık saçlar için en iyi keratin takviyelerinden bahsederken Liquid Keratin markasını atlasak büyük hata olurdu. İçeriğindeki yoğun miktardaki keratin sayesinde saçın tüm protein ihtiyacını karşılayarak kırılmaları ve koparak dökülmeleri engelleyen ürün, hasar görmüş bölgeleri onararak eski güzelliğinize kavuşmanıza yardımcı oluyor. Etkisini anında hissedeceğiniz bu ketarin takviyesi, saçlarınızın yumuşamasını sağlayarak daha rahat kontrol edilebilmesini sağlıyor. Ayrıca uygulandığında saçta ağırlık yapmayan bu ürünün içeriğinde tuz, alkol, silikon ve paraben bulunmuyor.

3. Intense Keratin Saç Botoks & Keratin Seti

keratin içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
İntense
Keratin Seti
Aradığın
Fiyatı Gör

Uygulanan kimyasal işlemlerden ya da çevresel etkenler yüzünden saçı oluşturan proteinlerden olan keratin azalabilir. Bu azalma, kırılma, yıpranma ve sonunda dökülmeye kadar ulaşabilir. Intense markasının bu seti sayesinde saçınızın tüm keratin ihtiyacını karşılayarak bu etkilerden kurtulmanız mümkün. Doğal içeriği sayesinde saçı besleyerek hasar gören bölgelerin onarımını sağlayan ürün, sağlığa zararlı hiçbir maddeyi içermiyor. Ayrıca anti alerjik yapısı olan bu seti herkesin gönül rahatlığıyla kullanabileceğini belirtelim.

4. Okay Keratin Smooth Onarıcı Maske

keratin içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Okay
Saç Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

En iyi keratin ürünleri listemizi Okay markasının maskesiyle bitiriyoruz. Formülünde bulunan yoğun miktardaki keratin sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu proteini karşılayan maske, bu sayede bakımsızlıktan kaynaklanan kırılma ve dökülmeleri durduruyor. İlk kullanımdan itibaren saça ipeksi bir yumuşaklık ve canlılık katan ürün, düzenli kullanımlarda ise yıpranmış saçların onarılmasını sağlayarak daha güzel bir görünüme kavuşmanıza destek oluyor. Son olarak hafif yapısı sayesinde saçta ağırlık yapmayan maskenin yıpranmış saçlara sahip kişiler için ideal olduğunu ekleyelim.

Saç en hızlı nasıl düzleştirilir?

Saçları en hızlı bir şekilde düzleştirme yöntemi keratin bakımıdır. Keratin bakımı yaparak saçlarınızın uzun bir süre boyunca düz olmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu bakımı yaptıktan sonra düzenli olarak tekrarlamanız gerektiğini unutmayın. En hızlı saç düzleştirme yöntemi olan keratini içeren en iyi ürünler ise DIAMOND HAIR Saç Serumu, Liquid Keratin Saç Botoksu, Intense Keratin Saç Botoksu ve Okay Keratin Smooth'dur. 

Saç nasıl düzleştirilir?

Yukarıda her ne kadar Brezilya fönü üzerinde değerlendirme yapmış olsak da Brezilya fönü uygulamadan, saç düzleştiriciler veya fön makinesi ile de saçlarınızı düzleştirebilirsiniz. Tabi saçlarınız çok aşırı dalgalı ya da kıvırcıklık düzeyi çok yüksek ise bu işlemi kendi başınıza yapmak yerine uzman birinden destek alarak yapmanız çok daha sağlıklı sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır.

Kıvırcık saça keratin bakımı yapılır mı?

Kıvırcık saça keratin bakımı doğru şekilde uygulanarak uzman birinden yardım alındığında elbette yapılabilir. Ancak dışarıdan verilen bir madde olduğu için uygulama yapılırken son derece dikkatli hareket edilmesi gerekmektedir. Vücudun alerjik bir etki göstermemesi, saçlarda istediğiniz düzlüğü elde edebilmek ve daha da önemlisi saçlarınızın daha uzun süre düz kalmasını sağlayabilmek için keratin bakımını doğru şekilde uygulamanız gerektiğini unutmayın.

Keratin bakımı kıvırcık saçı bozar mı?

Keratin bakımı saçların bakımını ve onarımını yapar. Saçlara ipeksi yumuşaklık ve parlaklık katan keratin bakımı aynı zamanda ince olan saç tellerini güçlendirir. Bu sayede saçlarınızda bakımlardan sonra belirginleşme ve hacim artışı olur. Dolayısıyla keratin bakımı kıvırcık ve dalgalı saçları bozmadan bakım yapar.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum