Kitap Mezatları

Kitap mezatları, kitapları tedarik etme yöntemlerinden biridir.
Kitap Mezatları

Kitap okuyucuları kitap almak için çoğunlukla kitapevlerine gitmeyi tercih etmektedirler. Kitapseverler ve koleksiyonerlerin ise kitaplara ulaşmak için farklı yolları vardır. Sahaf dolaşan kitapseverlerin aradıkları kitaba ulaşmak için kullandıkları bir diğer yolda kitap mezatlarıdır.

Ikinci el kitap satan sahaflarınında kitaplarını elde ettikleri kitap mezatları sahaf ve okuyuculara bir çok anlamda olumlu etkiler sağlamaktadır. Bazen hiç bir yerde baskısı olmayan bir kitaba ulaşırken bazen de çok uygun fiyata kitaplar elde edebilmek için tercih edilen yerlerin başında gelmektedir. Kitap mezatını yöneten kişiye münadi ismi verilir. Münadi satışa çıkardığı kitap hakkında tüm bilgileri kitapseverelere sunmaktadır. 

kitap-mezatlari-1.jpg

Yazılan bir eserin korunması, gelecek nesillere aktarılması, daha fazla insanın istifade edebilmesi kitap mezatlarıyla oldukça önemli bir yere sahiptir.  Açık arttırma ile satışa sunulan eserler bazen imzalı bir kitap bazen roman, seyahatname, biyografi, kişisel gelişim, sanat, kültür veya fikir kitapları gibi bir çok kitap türünü içinde barındırabilir. 
Bazı eserlerin basım ve yayımının artık olmaması, sahaf veya kitapçı raflarında tükenmiş ve artık basılmayacak olması, okuyucuları ikinci el kitap satanlara ve kitap mezatlarına yönlendirmektedir. Baskısını bulamadığınız kitabın baskısını bulabilir, kitaplar hakkında geniş bilgiye sahip olabilir, uygun fiyata kitap alabilir en önemlisi de bir sürü eser hakkında geniş bilgiye sahip olabilirsiniz.

Bugün İstanbul’un değişik semtlerinde kitap mezatları yapılmaktadır. Fatih ilçesi At Pazarı ile Atikali’de, Galatasaray’da ve Kocamustafapaşa’daki eski sahaflarda sürdürülen kitap mezatlarında birçok eser ya tekrar satılmak üzere el değiştirir ya da bir kütüphanede eksikliği hissedilen alanı doldurur.

kitap-mezati-2.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.