Kedilerde Kısırlaştırma Sonrası Bakım ve Beslenme

Kedilerde kısırlaştırma sonrasında bakım ve beslenme hakkında bilmeniz gerekenler..
Kedilerde Kısırlaştırma Sonrası Bakım ve Beslenme

Kedilerde Kısırlaştırma Sonrası Bakım ve Beslenme

Kedilerde Kısırlaştırma Sonrası Bakım ve Beslenme

Kısırlaştırma ve kastrasyon, kedinizin üremesini olanaksız hale getiren bi cerrahi operasyondur. Kısırlaştırma, dişi kedinin yumurtalıklarının çıkarılması anlamına gelirken kastrasyon, erkek kedinin testislerinin çıkarılmasıdır. Evcil hayvan sahipleri sokak kedileri ve evin içinde yaşayan kedilerin daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam sürmesi için kısırlaştırma uygulamasına baş vurmaktadır.

Kısırlaştırma kedilerde yalnızca sağlıklı bir yaşam değil aynı zamanda sahiplenilmemiş, hastalığa yakalanmış, ölüme terk edilmiş kediler kedi popülasyonunun kontrolsüz bir şekilde artış göstermesini engellemektedir. Tüm bunların yanı sıra kedinizi kısırlaştırmaya karar verdiyseniz dikkat etmeniz gereken bazı durumlar söz konusu olacaktır. Kısırlaştırma sonrası kısır kedi bakımı ve beslenmesi hakkında merak edilenler..

1. Sessiz ve rahat bir alan sağlayın

Kedilerde Kısırlaştırma Sonrası Bakım ve Beslenme

Kediniz anesteziden sonraki ilk 18-24 saat boyunca mide bulantısı yaşayacak ve kendini kötü hissedecektir. Bu nedenle kedinizin dinlenebileceği sessiz, izole bir alan sağlamak çok önemlidir. Kedinizi bu süre içerisinde diğer evcil hayvanlardan ve çocuklardan kesinlikle uzak tutmalısınız. 


2. Dinlenmesine izin verin

Kedilerde Kısırlaştırma Sonrası Bakım ve Beslenme

Kedinizin uyumak için rahat bir yere sahip olduğundan emin olun. Küçük dostunuzun kendine ait bir yatağı olmasına özen gösterin. Kedi yatağı, sevimli dostunuzun kendini mutlu ve güvende hissetmesine yardımcı olacaktır. Kedinizin kendini güvende hissedeceği en iyi kedi yatağı modellerine göz atmak için buraya tıklayınız. 


3. Kedi kumunu hazırlayın

Kedilerde Kısırlaştırma Sonrası Bakım ve Beslenme

Kediniz kısırlaştırma ameliyatından sonra iyileşmek için zıplamamalı, merdiven çıkmamalı veya ihtiyaçlara ulaşmak için kendisini zorlamamalıdır. Bu sebeple kedinizin tuvalet ihtiyaçlarında zorlanmaması için kedi kumunu yakınına koyduğunuzdan emin olun. Kısırlaştırılmış kediler için üretilmiş en iyi kedi kumu çeşitlerine göz atmak için buraya tıklayın.


4. Dolaşmasına izin vermeyin

Kedilerde Kısırlaştırma Sonrası Bakım ve Beslenme

Ameliyattan hemen sonra kedinizle evcilleştirmeye veya kediyle oynamaya çalışmayın. Bu size güven verici gelse de, kedinizin kendisini güvende ve dinlenmiş hissetmesini engelleyebilir. Ayrıca ameliyattan sonra en az iki hafta boyunca kedinizin dışarıda olmasına izin vermeyin. Bu, cerrahi alanın temiz, kuru ve enfeksiyondan uzak kalmasına yardımcı olacaktır. Kedinizin kısırlık döneminde vakit geçirmesine yardımcı olacak oyuncaklar alabilirsiniz. Kısır kedilerin oynamasında sakınca olmayan kedi oyuncak modelleri için buraya tıklayın. 


5. Kısırlaştırılmış kedi maması verin

Kedilerde Kısırlaştırma Sonrası Bakım ve Beslenme

Kedinizin daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir hayat sürmesine yardımcı olmak için kaliteli kısırlaştırılmış kedi mamaları ile beslemeniz gerekmektedir. Kediler kısırlaştırma sonrasında daha fazla mama yemek isteyecektir. Bu sebeple kediniz için özel diyet uygulamaları, yüksek protein seviyeleri ve L-kanitin ile birlikte düşük enerji içeriğine sahip besinler tercih etmeniz gerekmektedir. Kısır kediler için üretilmiş en iyi kısırlaştırılmış kedi mamalarına göz atmak için buraya tıklayınız. 


6. Diş etlerini kontrol edin

Kedilerde Kısırlaştırma Sonrası Bakım ve Beslenme

Kedinizin diş etleri açık pembe ile kırmızı renkte olmalıdır. Sakıza hafifçe bastırıp bıraktığınızda, renk hızla alana dönmelidir. Kedinizin mukoza zarını kontrol edin. Mukoza zarı rengi açık pembe ile kırmızı olmalıdır; daha da önemlisi, diş etlerine uygulanan basınçtan sonra renk hızla geri dönmelidir. Mukoza zarının renk dönüşünü doğrulamak için kedinizin rengini akşam boyunca kontrol edin. Kedinizin ağız ve diş sağlığını koruyan en iyi dental mamalar için buraya tıklayın.


Kısırlaştırmanın Yararları

  • Dişi bir kediniz varsa, kısırlaştırma yumurtalık kanserini imkansız hale getirmekte ve rahim kanseri riskini de çarpıcı bir biçimde azaltmaktadır.
  • Erkek kedilerde de kısırlaştırma büyük yarar sağlamaktadır. Testis kanseri riskini ortadan kaldırmakta ve erkek kedi sahibi olmayı güçleştirebilen pek çok davranışı önlemektedir.
  • Kedilerin kısırlaştırılması, kavgalarının sayısını çarpıcı bir biçimde azaltacaktır. Gerçekten de kısırlaştırılmış kediler genellikle çok daha usludur ve idare edilmeleri daha kolaydır.
  • Kızgınlık dönemine giren dişi kediler depresyon, iştahsızlık, ishal ve kusma gibi sorunlar gelişebilmektedir. Kısırlaştırma, bu tür tüm davranışları ortadan kaldıracaktır.

Önerilen İçerik: En İyi Kedi Maması Markaları ve Çeşitleri

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.