Kırşehir'in Meşhur Lezzetleri

Kırşehir, yöresel yemekleri ve tatlıları tadılması gereken lezzetler arasındadır. Kırşehir'in yöresel yemekleri genellikle pekmez kullanılarak yapılmaktadır. Pekmezden yapılan tatlısı da oldukça meşhurdur.
Kırşehir'in Meşhur Lezzetleri

Lepe

Lepe, Kırşehir’e özgü bir pilav çeşididir fakat bu pilav diğer pilavlardan farklıdır. Kıvamı sulu bir pilav türüdür. Kırşehir’de günlük olarak pişirilip ve tüketilmektedir.

 

kirsehirin-meshur-lezzetleri-003.jpg

 

Çirleme

Çirleme, Kırşehir’in yöresel bir yemeğidir. Kuzu eti ile yapılan bu yemek oldukça lezzetlidir. Yemeğe eklenen kayısı ve pekmez oldukça farklı bir lezzet sunmaktadır.

 

kirsehirin-meshur-lezzetleri-001.jpg

 

Ayva Dolması

Kıymalı harç hazırlanır ve ayvanın içine doldurulur. Kıymalı ve baharatlı harç koyulan ayva pişirilir ve üzerine pekmez eklenir. Pekmezli ve lezzetli bir dolma çeşidi olan ayva dolması Kırşehir’in yöresel yemeğidir.

 

kirsehirin-meshur-lezzetleri-002.jpg

 

Kesme Aşı

Kesme Aşı, Kırşehir’in günlük yemekleri arasındadır. Hamurdan hazırlanan kesmeler mercimek ile birleşir. Hazırlanan soğanlı salçalı sos ile birleşir ve Kesme Aşı yemeği oluşur. Kırşehir’in yöresel bir lezzetidir.

 

kirsehirin-meshur-lezzetleri.jpg

 

Pekmezli Pelte

Pekmezli Pelte, Kırşehir'in yöresel tatlısıdır. Üzüm Pekmezi ve buğday nişastası ile yapılan bu tatlı lezzetlidir. Şeker kullanılmadan sadece pekmez ile yapılması sağlıklı olduğu düşüncesiyle herkes tarafından tercih edilmektedir. Kolay, pratik yapımı ve lezzeti ile sevilen bir tatlıdır.

 

kirsehirin-meshur-lezzetleri-004.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.