Kırşehir'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kırşehir' e yolunuz düşerse gizemli tarihi eserleri ve çeşit çeşit kuşları olan gölünü mutlaka geziniz.
Kırşehir'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Mucur Yeraltı Şehri

Mucur ilçesinde yer alan Mucur Yeraltı Şehri, Roma döneminde Romalılar tarafından yapılmıştır. Yeraltı şehrinde 42 oda ve dehlizler bulunmaktadır. Yeraltı şehri 8 metre derinliktedir.

 

kirsehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-007.jpg

 

Kırşehir Müzesi

1996 yılında açılan müzede, Kırşehir’ de yapılan kazı çalışmalarında bulunan kalıntılar sergilenmektedir. Kırşehir Müzesi, Kırşehir merkezde yer almaktadır. Müzede arkeolojik ve etnografik eserler bulunmaktadır.

 

kirsehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

 

Kalehöyük Arkeoloji Müzesi

Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, Kırşehir’in Kaman ilçesinde yer almaktadır. Müzede arkeolojik eserler sergilenmektedir. Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, Kültürel Mirası Koruma ve Japon hükümeti desteği ile 2009 yılında kurulmuştur.

 

kirsehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

 

Kesikköprü Kervansarayı

Kesikköprü Kervansarayı, şehir merkezinde bulunmaktadır. Kervansaray 1248 yılında inşa ettirilmiştir. Yapımında kesme taş kullanılmıştır. Geçmişten günümüze kadar harap olan kervansaray onarılmıştır.

 

kirsehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

 

Seyfe Gölü Kuş Cenneti

Seyfe Gölü Kuş Cenneti, Kırşehir’in Mucur ilçesinde yer almaktadır. Kuş cennetinde 187 çeşit kuş türü bulunmaktadır. Seyfe Gölü Kuş Cenneti görülmesi gereken yerler arasındadır.

 

kirsehirde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.