Kimsenin Vazgeçemediği Nutella’nın Zararları

Nutella bir tadanın bir daha bırakmak istemediği eşsiz bir çikolata. Peki yediden yetmişe herkesin durmadan yediği Nutella sağlığa zararları mı? İşte cevaplar…
Kimsenin Vazgeçemediği Nutella’nın Zararları

Son yılların haberlere dahil konu olan markası Nutella… Bir yiyenin bir daha istediği, vazgeçilmez bir çikolata...

Yapılışında palmiye ağaçları kesildiğinden dolayı İtalyanların sık sık mahkemelik olduğu bu lezzet şölenini ekip olarak biz de çok seviyoruz.

Peki Nutella’nın zararları var mı? Varsa anlık verdiği zevk için bu zararlar göze alınabilir mi? İşte sizler için canımız çeke çeke hazırladığımız Nutella rehberi…

nutellagif

Çoğu insana göre bir kavanoz Nutella adeta çikolata cenneti gibidir. Üzgünüz çünkü haberler kötü! Maalesef Nutella sadece çikolata ve melek göz yaşlarından yapılmıyor, içerisinde oldukça tehlikeli maddeler de barındırıyor.

nutella

Doğrusunu söylemek gerekirse Nutella’nın bir kavanozunun %8’i gerçek çikolata. Kavanozun yarıdan fazlası da yüksek tansiyona, diyabete, kalp rahatsızlıklarına ve felçlere neden olan şeker. Ve gerçek şu ki Nutella kansere neden olabilir. Bu eşsiz lezzetin içeriği şu şekilde;

Palmiye yağı,

Yağsız süt tozu,

Az yağlı kakao,

Fındık,

Şeker.

nutellagif

Nutella’nın içerisinde bulunan maddelerden en tehlikelisi Palmiye yağı. Firmanın yetkilileri palmiye yağının ürüne kremsi bir hal vermek ve karışımın tadını artırmak amacıyla kullanıldığını açıkladı. Ancak bununla birlikte Nutalla’ya uzun raf ömrünü de bu yağın sağladığı ortaya çıktı.

nutellagif

Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi(EFSA) ve Dünya Sağlık Örgütü(WHO) yapılan araştırmalar sonucunda bir rapor hazırladı. Raporda palmiye yağının, diğer yağlara oranla daha kanserojen olduğu ifade edildi. Bu rapor sonuçlanınca Nutella’nın satışları %3’e düştü.

nutellagif

Bu raporun ardından Nutella markasının sahibi olan Ferrerro şirketinden açıklama geldi. Açıklamada tarifin benzersiz olduğu için kullanılan bileşenlerin miktarlarını açıklayamayacaklarını ifade eden şirket, “Ürünün şişesinin üzerinde etiketi bulunuyor. Burada insanlara ne kadar yenmesi gerektiğini belirtiyoruz. ‘İki çay kaşığı ya da en fazla 15 gr kadar’ şeklinde gayet açık ve net ifade ediyoruz. Küçük porsiyonlar insanların sevdiği gıdaları yemesini sağlar. Ürün üzerindeki etiketler, tüketicilerin Nutella’yı bilinçli bir şekilde kullanmasını ve dengeli bir diyette onlara yardımcı olmasını sağlıyor.” ifadeleri kullanıldı.

nutella

Evet sayın Nutella severler. Gördüğünüz gibi Nutella içerisinde çok sayıda zararlı içerek barındırıyor ancak her şeyin fazlasının zarar olduğunu da unutmamak gerek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum