Kalıcı ve Hızlı Kilo Vermenin 15 Püf Noktası

Verilemeyen kilolar tam bir baş belası. Doğru yöntem ve sabırla uygulayacağınız yöntemle hızlı kilo vermek imkansız değil. Tüm detaylar haberimizde.
Kalıcı ve Hızlı Kilo Vermenin 15 Püf Noktası

Kilo Vermenin Püf Noktaları

Aldığınız kiloları hızlı bir şekilde vermek istiyorsanız doğru yere geldiniz. Aşağıdaki yazımızda madde madde nasıl hızlıca kilo vereceğinizi anlattık. Bir türlü kilo veremeyen kişiler kilo vermenin püf noktalarını doğru bir şekilde uygularsa kısa sürede fit bir vücuda kavuşabilir.

İşte hızlıca kilo vermenin püf noktaları;

1. Süt Ürünlerinden Faydalanın

Kilo Vermenin Püf Noktaları

Bolca kalsiyum ve mineral bulunduran süt ve süt ürünlerini de beslenme programınızdan eksik etmemelisiniz. Kalsiyum ve mineralin eksik alımı da vücutta yağ depolanmasına neden olmaktadır. Günde 2 su bardağı süt ya da yoğurt mutlaka tüketmelisiniz.

2. Diyet Yaparken Mola Vermeyin

Kilo Vermenin Püf Noktaları

Yapılan bazı araştırmalara göre diyet sürecini uzatmak veya diyet yaparken ara vermek diyetin etkisini azaltıyor. Buna göre diyetinizi yaparken tamamen bitirmeye özen gösterin, ayrıca listedeki besinlere de birebir uyun. Aksi taktirde yaptığınız diyet hiçbir işe yaramayabilir.

3. Sadece Egzersiz Yapmayın

Kilo Vermenin Püf Noktaları

Sadece egzersiz ve spor yaparak kilolarınızdan kurtulmanız mümkün değildir. Sabah spor yapıp akşam yüksek kalorili ve yağlı beslenirseniz de yaptığınız spor hiçbir işe yaramaz. Bunun için sağlıklı beslenmeniz şarttır. Egzersizin zayıflamanıza katkısı %40'tır. Zayıflamanın büyük bir bölümü beslenmeden geçer.

4. Yağlarınızı Yakmak İçin Üzüm Yiyin

Kilo Vermenin Püf Noktaları

İçerisindeki maddelerden dolayı kilo almayı kolaylaştıran, insülin direncinin oluşma riskini ise azaltan siyah üzümü mutlaka tüketmelisiniz. Yağlarınızı yakmanızı sağlayacak üzüm sayesinde kısa sürede istediğiniz vücuda kavuşabilirsiniz. Gün boyu sadece üzüm yemek iyi bir yöntem değildir. Sadece ara öğünlerde üzüm yemenizi öneririz.

5. Düzenli Uyku Uyuyun

Kilo Vermenin Püf Noktaları

Günde 8 saat uyumak ideal olandır. Ancak 5 saatten az uyumak ise size 300 kalorilik yiyecek alımına mal olacak demektir. Uykunuzu yeteri kadar uyumazsanız vücudunuz da ödem oluşacağından kilo artışı yaşanabilir. Kilo vermenin temellerinden biri düzenli uyku uyumaktır.

6. Protein Tüketin

Kilo Vermenin Püf Noktaları

Protein tüketmek fit kalmanıza yardımcı olacaktır. Her öğüne mutlaka bir protein sıkıştırın. Proteinli yiyeceklerin sindirim süresinin uzunluğundan faydalanarak kısa sürede kilo verebilirsiniz. Ayrıca vücudun ihtiyaç duyduğu proteini sağlamak sizin daha estetik bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olacaktır.

7. Bol Bol Oksijen Alın

Kilo Vermenin Püf Noktaları

Kirli havanın insan sağlığına pek çok zararı olmakla birlikte, gizli şekeri de ortaya çıkarabilir. Kaliteli oksijen alınmadığı takdirde yağ yakımı zorlaşır. Eğer kirli veya havasız bir ortamda çalışıyorsanız saatte bir dışarıya 5 dakika da olsa çıkarak bol bol oksijen alın. Temiz havayı ciğerlerinize çekin.

8. Yulaf Yiyin

Kilo Vermenin Püf Noktaları

Yulafın içerisinde bulunan lifler sayesinde kısa sürede zayıflamanız mümkündür. Ayrıca bazı kanser türlerinden, kan şekeri yükselmesinden, kolesterol seviyesini düşüren çok mucizevi bir besindir. Her sabah kahvaltıda tüketmeniz daha fit bir vücuda kavuşmanızı sağlar. Yemesi zor olsa da faydaları saymakla bitmez.

9. Şekeri Hayatınızdan Çıkarın

Kilo Vermenin Püf Noktaları

Şekeri sadece kilo vermek için değil sağlığımız için de terk etmemiz gerekir. Eğer bir de kilo problemi yaşayan bir insansanız şekeri kesinlikle hayatınızdan çıkartmanız gerek. Kilo vermek istiyorsanız şekerli besinler tüketmeyin, tatlılardan uzak durun, abur cubur yemeyin ve çayınıza şeker atmayın.

10. Yeşil Çay ve Bol Su İçin

Kilo Vermenin Püf Noktaları

Su vücudumuzun en temel ihtiyaçlarındandır. Kilo vermek için de günlük hayatımızda da bol su tüketmekte her zaman yarar var. Yeşil çay ise metabolizmanızın hızlı çalışmasını sağlar ve kilo vermenize yardımcı olur.

11. Yavaş Yemek Yiyin

Kilo Vermenin Püf Noktaları

Yemeğe başlamadan önce saate bakın ve 20 dakika tutun bu süre zarfınızda yemeğinizi yiyin. Çünkü beynimizin tokluk hissini algılaması yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Yavaş yemek tokluk hissi oluşturacağından daha fazla yemek yeme isteğiniz kalmayacaktır.

12. Her Gün Mutlaka Çorba İçin

Kilo Vermenin Püf Noktaları

Ana yemekten önce mutlaka her zaman çorba tüketin. Çorba tokluk hissi oluşturacağından daha sonra yiyecekleri yeme isteğiniz daha azalacak, kilo vermeniz kolaylaşacaktır. Çorbayı da ekmekle yememeye çalışın. Ekmek yüksek karbonhidrat içerdiği için kilo vermeniz zorlaşabilir.

13. Hafif Yemekler Tüketin

Kilo Vermenin Püf Noktaları

Özellikle akşam yemeklerinde hafif yemekleri tercih edin. Yağlı, ağır yemeklerden uzak durun. Akşam yemeklerinde yiyeceğiniz sebze ve yağ oranı düşük yemekler kilo vermenize yardımcı olacaktır.

14. Hareket Edin

Kilo Vermenin Püf Noktaları

Eğer gün içerisinde hareketsiz kalmanıza neden olacak bir işle uğraşıyorsanız sık sık hareket etmeye çalışın. Ders çalışıyorsanız, masa başı iş yapıyorsanız saatte bir 5 dakika kalkarak hafif egzersizler yapın, kendinizi esnetin. Hareketsiz kalan kişilerin metabolizması yavaşlayacağı için kilo almaya meyilli olurlar.

15. Porsiyonlarınızı Küçültün

Kilo Vermenin Püf Noktaları

Akşam yemeğinde normalde bir tabak yemek yiyorsanız bunu yarım tabağa düşürmeye çalışın. Öncesinde sizi tok tutacak düşük kalorili besinlere yönelin. Akşam yemeğinizi de olabildiğince sağlıklı sebzelerle donatın. Porsiyonlarınızı yarı yarıya küçültmek kısa sürede kilo vermenizi sağlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yazın Kilo Almamanızı Sağlayacak ÖnerilerDiyet Yapmadan Kilo Vermenin Yolları
Fazla Kilolardan Kurtulmanızı Sağlayacak YöntemlerKilo Verdiren Diyet Listeleri
Verdiği Kilolarla Adeta Evrim Geçiren ÜnlülerZayıflatan Meyveler Nelerdir?
İştah Azaltma YöntemleriYedikçe Kilo Verdiren Yemekler
Elma Sirkesiyle Kilo VermeYer Fıstığıyla Kilo Verme

En çabuk nasıl kilo verebilirim?

Hızlı bir şekilde kilo vermek için yemekten önce bir bardak su için. Her öğününüzde az yemeye çalışın. Tatlı olarak meyve tüketin. Uzun süre aç kalmayın. Yüksek kalorili besinlerden uzak durun, daha fazla hareket edin. Aynı zamanda günlük yürüyüş yapmaya çalışın.

İnatçı kilo nasıl verilir?

Bir türlü azalmayan inatçı kilolarınızdan kurtulmak için gün içerisinde kardiyo yapın, protein tüketin, düzenli uyuyun, metabolizmayı hızlandıracak besinlere yönelin, tartılmayı bırakın, yeşil çay tüketin, proteinli besinlere ağırlık verin.

Kalıcı kilo vermek için ne yapmalı?

Kalıcı bir şekilde kilo vermek için egzersiz yapmanız şarttır. Egzersiz yapmadan verilen kilolar kısa sürede geri alınır. Bu yüzden ilk olarak egzersiz yapmalısınız. Daha sonrasında yeterli su için, uyku düzeninizi oturtun, kahvaltıyı es geçmeyin, yulaf yiyin, protein ağırlıklı beslenin, yağdan uzak durun, atıştırmalık yemeyin.

Zayıflamak için ne yapmalıyız?

Zayıflamak için ilk olarak sabah yağsız süt içebilirsiniz. Daha sonrasında 1 adet meyve yiyebilir, öğlen yeşil yapraklı sebzelerden hazırlanmış yemekler yapabilir, ara öğünde diyet bisküvi tüketebilir, akşam protein ağırlıklı beslenebilirsiniz.

En çok ne kilo verdirir?

En çok kilo verdiren besinler yoğurt, ananas, portakal, elma, tatlı patates, kurubaklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, kükürtlü sebzeler, az yağlı etler, yulaf ezmesi, yumurta ve yoğurt olarak bilinmektedir.

Göbekten kilo nasıl verilir?

Göbekten kilo vermek için egzersiz yapmanız şarttır. Sadece karın bölgesini çalıştıracak egzersizler yapmak göbeğinizi eritmez. Göbeği eritmenin en kolay yolu düzenli bir şekilde yürüyüş yapmaktır. Gün içerisinde 1 saat hafif tempoyla yürümek göbeğinizin erimesini sağlayacak, sizi fit bir görünüme kavuşturacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.