Hızlı Kilo Almanın En İyi 10 Yolu ve Kilo Aldıran İçecekler

Kilo almanın basit bir olay olduğunu düşünebilirsiniz ancak bu durum kilo vermek kadar zordur. Peki, en hızlı ve sağlıklı bir şekilde nasıl kilo alınır?
Hızlı Kilo Almanın En İyi 10 Yolu ve Kilo Aldıran İçecekler

Sağlıklı ve Hızlı Kilo Almanın Yolları

Kilo almak ve kilo vermek gibi problemler insanları strese sokan konuların başında gelmektedir. Zayıflıktan şikayetçi olan birçok insan en hızlı kilo alma yöntemlerini araştırmaktadır. Ne kadar yemek yerse yesin kilo alamayanlar için oldukça faydalı ve sağlık bir içeriği sizlere sunuyoruz.

Çok yiyor fakat bir türlü kilo alamıyorsanız aşağıda en hızlı ve sağlıklı kilo almanın yollarını sizler için aşağıda detaylı olarak maddeler halinde inceleyebilirsiniz. Hızlı kilo almak için aşağıda sizlere neler yapılması gerektiğini anlattık.

İşte en hızlı kilo almanın yolları;

1. Sabah Kahvaltıda Doyurucu Beslenin

Sağlıklı ve Hızlı Kilo Almanın Yolları

Sağlıklı kilo almak için sabah kahvaltılarında mutlaka doyurucu bir şekilde besin tüketimi gerçekleştirin. Ekmek ve hamur işi gıdaları azaltabilirsiniz bunun yerine peynir, zeytin yumurta ve çerezlik ürünleri tüketebilirsiniz. Zayıf insanlar ekmek yiyerek sadece iştahlarını kapatırlar ama diğer besinler iştah açıcıdır.

2. Egzersiz Yapın

Sağlıklı ve Hızlı Kilo Almanın Yolları

Vücudunuzun sadece göbek bölümünden kilo almaması için egzersizler yapın. Yağ ve kas dokularını oluşturacak gıdaları sabah ve öğlen yemenizi öneririz. Mutlaka spor salonuna gidin veya evde kendiniz egzersiz yapın. Egzersiz sırasında çok fazla hareket ederseniz yediğiniz besinleri eritmiş olursunuz. Hafif bir egzersiz ile sağlıklı kilo alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

3. Kahvaltı ve Öğle Yemeği Arasında Yemek Yemeyin

Sağlıklı ve Hızlı Kilo Almanın Yolları

Kahvaltıdan sonra yenilecek öğle yemeği arası çok uzun olmamalıdır. Kahvaltı ve öğle yemeği arası kısa olacağı için olabildiğince atıştırmalık tarzı besinler tüketmeye özen gösterin. Yağlı şeyler yemeyin.

4. Gece Yatmadan Önce Yemek Yiyin

Sağlıklı ve Hızlı Kilo Almanın Yolları

Zayıflamak isteyenler nasıl geç saatte yemek yemiyorsa, kilo almak isteyenler de geç saatte yemek yemelidir. Bunu yaparken de hamur işi ya da tatlı türü değil de daha kahvaltılık ürünler tercih edilmeli.

Akşam yediklerinizin vücudunuzun sadece bir bölümüne gitmemesi için hafif egzersizler yapın. Gece yatmadan önce kesinlikle öğün yiyin. Uyku halinde bağırsaklarınız daha az çalışacağı için kilo almanız kolaylaşacaktır.

5. Kahvaltıda Çay Tüketmeyin

Sağlıklı ve Hızlı Kilo Almanın Yolları

Kahvaltıda çay yerine daha çok iştah açan süt ve meyve suyu gibi içecekleri tüketin. Çay iştahınızı kapatacağı için daha az yemek yiyip kahvaltıdan kalkma ihtimaliniz yüksektir. Bu yüzden olabildiğince kendi hazırladığınız meyve sularını için.

6. Kalori Defteri Tutun

Sağlıklı ve Hızlı Kilo Almanın Yolları

Kendinize kalori defteri tutmalısınız ve her gün kullandığınız kalorinin biraz daha üstüne çıkarak kalori alımlarını geliştirmelisiniz. Yediğiniz yemeklerin kaç kalori olduğunu hesaplayın, buna göre almanız gereken kalorinin üstünü alın.

7. Bol Su İçin

Sağlıklı ve Hızlı Kilo Almanın Yolları

Günlük almanız gereken sıvı miktarını genelde su ve meyve suyu ile almaya çalışın. Sıvı tüketiminin genel bir bölümünü meyve suyu ile idare edebilirsiniz. Sakın suyu ihmal etmeyin. Sadece öğle, akşam yemeklerinde meyve suyu gibi içecekler tüketin.

8. Yüksek Protein İçeren Gıdalar Tüketin

Sağlıklı ve Hızlı Kilo Almanın Yolları

Kesinlikle ama kesinlikle kilo almak için protein şart. Bu yüzden, yemek yerken proteinli gıdalar tüketmeye dikkat edin. Sabah kahvaltınızda mutlaka protein oranı yüksek olan yumurtayı eksik etmeyin.

9. Porsiyonlarınızı Büyültün

Sağlıklı ve Hızlı Kilo Almanın Yolları

Tükettiğiniz besinleri porsiyonları büyük olsun. Kilo almak için her defasında o büyük porsiyonları tüketmeyi hedefleyin. Yemeğinizi normalde yiyebileceğinizden daha fazla koyun, bitirmek için elinizden geleni yapın.

10. Sebze ve Meyve Tüketin

Sağlıklı ve Hızlı Kilo Almanın Yolları

Kalori bakımından yüksek olan sebze ve meyveleri aşırı şekilde tüketebilirsiniz. Bunlar sağlıklı besinler olduğu için hem zararlı bir durum oluşturmaz hem de kilo alımını hızlandırır. Öğün aralarında meyve ya da sebze tüketebilirsiniz.

En Çok Hangi İçecekler Kilo Aldırır?

Bir çok insan Dünya Sağlık Örgütünün tavsiyesine uyup günde en az 2 litre sıvı tüketiyor. Ancak, bu insanların çok küçük bir yüzdesi saf su içiyor. Meşrubatlarda bulunan fazla kalori ve şekerler hem görünüşümüzü hem de sağlığımızı etkiliyor.

Kilo alayım derken sağlığınızdan olamayın. Sağlıklı bir şekilde kilo almak her şeyden önce gelir. Birazdan vereceğimiz örneklerde kilo alayım derken obezite kurbanı olmamanız için öneriler sunacağız.

1. Alkollü içecekler

En Çok Hangi İçecekler Kilo Aldırır?

Alkol ve obezite, birçok sebepten ötürü yakın arkadaştırlar. Her şeyden önce, alkolün çok kalorili oluşu, karaciğerin çok fazla zorlanmasına neden olur. Aşırı alkol tüketimi karaciğerin zarar görmesiyle sonuçlanır, ve karaciğer alkolü sindirmek ile uğraşırken, vücudumuza giren diğer yağları yakamaz hale gelir.

Üstüne üstlük alkol, tokluk hissi vermek yerine, insanın iştahını daha çok açar. Açlığımız, fiziksel görünüşümüzün en büyük düşmanıdır. Ayrıca, alkolün hafif uyuşturucu sınıfına girdiğini ve bağımlılık yarattığını da unutmayın. Alkollü içecekleri kararında içmeye çok dikkat etmelisiniz.

2. Şekerli İçecekler

En Çok Hangi İçecekler Kilo Aldırır?

Tatlı meşrubatlar da obezitenin temel sebepleri arasındadır. İçinde şeker olan her alkolsüz içecekte, genellikle ucuz, kalitesiz, GDOlu mısır şurubu bulunur. Ayrıca içine, bağımlılık yaratması için hatırı sayılır miktarda glikoz da ekleniyor ve ortaya inanılmaz şekerli bir içecek çıkıyor.

3. Diyet İçecekleri

En Çok Hangi İçecekler Kilo Aldırır?

Diyet içeceklerin de bir çok olumsuz etkisi vardır. Zira bunlar, insan sağlığına zararlı olan aspartam ile tatlandırılmaktadır. İçerdikleri zararlı suni tatlandırıcıları da geçtik, bu içecekler vücutta aşırı sodyum birikimine neden olarak vücudun su tutmasına neden olur. Bu durum kilomuzu etkilediği gibi, sıklıkla tekrarlanıyorsa karaciğer ve böbreklere de çok fazla yük bindirir.

4. Doğal Meyve Suları

En Çok Hangi İçecekler Kilo Aldırır?

Doğal meyve suyundan daha sağlıklı, daha lezzetli ve daha enerji verici bir şey yoktur. Hele bir de meyve organikse, ve çeşitli kimyasallara, tarım ilaçlarına maruz kalmamışsa çok da güzel olur.

Eğer bu tür meyve sularını alacak olursanız, kutuların üzerinde meyvelerin hasat, sıkma ve kutulama süreci boyunca doğallığını koruduğunu belgeleyen organik damgası olmasına dikkat edin.

Sanayi meyve sularında hem çok az meyve vardır, hem de aroma ve sağlıksız renklendiriciler içerirler. Bazılarına kalitesiz şeker katılmış olabiliyor. Tüm bu sebeplerden dolayı, meyve sularınızı, en taze meyve ve sebzeleri kullanarak, evde kendiniz sıkmanız en iyisidir.

5. Su

En Çok Hangi İçecekler Kilo Aldırır?

Tavsiye edebileceğimiz susuzluğunuzu gidermenin ve kilo almanızı hızlandırmanın en iyi yolu hiç şüphesiz, saf sudur. Alp ve sıradağlardan gelen doğal maden suları da idealdir. Bunları marketlerde uygun fiyata bulmanız mümkündür. Gün içerisinde tüketeceğiniz 2,5 litre su sizin daha hızlı kilo almanızı sağlayacaktır.

Sağlıklı Kilo Alma Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sağlıklı ve Hızlı Kilo Almanın Yolları

Zayıf insanlar kilo almak isterken sağlık sorunları yaşamak istemiyor. Bunu için de sağlıklı bir şekilde beslenerek kilo almanın yollarını arıyor. Kiloyu hızlı alan ya da kilolu insanlar genellikle kilo almakta zorlananlar için hamur işi, tatlı ya şekerli besinler tüketilmesini belirtir.

Bunu söyleyenler kilolu kişiler için doğru bir önermedir ancak zayıf insanlar için çok doğru ve sağlıklı bir öneri değildir. Kilo almak için başvurulan hamur işi ya da tatlı türleri insanlarda kilo aldırmak ziyade vücutlarında yağ oranlarını artırır. Oysa zayıf insanlar vücutlarındaki yağ oranlarını arttırmak değil, sadece zayıf olan kilolarını biraz arttırmak istemektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
En Hızlı Şekilde Kilo Almanızı Sağlayacak Diyet ListesiSu İçmek Kilo Aldırır mı, Verdirir mi?
Kilo Alamayanlar için Beslenme Önerileri

Kilo almak için hangi besinleri tüketmeliyiz?

Çikolata ezmesi, fındık ezmesi ve süt gibi besinler kilo almak için uygulanan en hızlı yöntemler arasında yer almaktadır. Kilo almak istiyorsanız bu besinleri gün içerisinde mutlaka tüketmelisiniz.

Hangi içecekler kilo aldırır?

Hem sağlınızı koruyacak hem de kilo almanızı sağlayacak en iyi kilo aldıran içecekler çaylar ve bitki çayları, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, pirinç, yulaf ve badem sütleri, arpa ve kahve gibi kavrulup suda eritilen tahılların suyudur.

En hızlı ne kilo aldırır?

En hızlı şekilde kilo almak için mutlaka ara öğünlerde ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı tüketin. Aynı zamanda protein içeren et, tavuk, balık, kuru baklagil, mercimek yemeklerini tüketmeyi ihmal etmeyin.

Çok zayıf bir insan nasıl kilo alır?

Çok zayıf bir insanın kilo alması için mutlaka organik zeytinyağı, hurma, üzüm, badem, fıstık, ceviz, fındık, kuzu eti, dana eti, tavuk eti, yulaf, pirinç, mercimek, brokoli, lahana, ıspanak gibi besinleri tüketmesi gerekir.

Çok çabuk nasıl kilo alabilirim?

Hızlı bir şekilde kilo almak için tükettiğiniz besinleri bol kalorili olacak şekilde seçin, gün boyu 5 öğün yemek yiyin, bol miktarda karbonhidrat ve protein alın, su içmeyi ihmal etmeyin, sabah kahvaltıda yulaf yiyin.

Cici bebe yemek kilo aldırır mı?

Cici bebe sürekli ve aşırı tüketilirse kilo artışına neden olmaktadır. Şeker hastası olanların cici bebe yememesi gerekir. Kan şekerini yükselten cici bebenin aşırı tüketimi oldukça zararlıdır. Daha sağlıklı yollardan kilo almanız iyi olacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum