En Hızlı Şekilde Kilo Almanızı Sağlayacak Diyet Listesi

Kilo almak isteyenlerin hangi öğünlerde ne yemeye dikkat etmesi gerektiği ve yapması gerekenleri bu içeriğimizde sizler için bir araya getirdik.
En Hızlı Şekilde Kilo Almanızı Sağlayacak Diyet Listesi

Kilo Aldırıcı Diyet Listesi

Zayıf insanların kilo ile ilgili problemleri arasında yer alan “Neden kilo alamıyorum?” sorunsalı hakkında sizler için oldukça detaylı bilgiler paylaşacağız. Bu içerik sayesinde hem sağlıklı kilo almanın farkına varacaksınız hem de vücudunuzun düzgün şekillenmesini sağlayacaksınız.

Kilo Almak İsteyenler Kahvaltıda Ne Yemelidir?

En Hızlı Şekilde Kilo Almanızı Sağlayacak Diyet Listesi

Kahvaltıda bol sıvı tüketilmemelidir çünkü kahvaltıda iştahı azaltır ve sindirim sistemi yorulabilir. Kahvaltıda yumurta, peynir, bal, reçel, pekmez gibi iştah açıcı ve tok tutucu gıdalar tercih edilmelidir. Simit veya yufka ekmeği de tercih edilebilir.

Kahvaltıda tost da yenilebilir. Kahvaltıda meyve, cevizli sucuk, pekmez veya bal gibi tatlı gıdalar tüketmek gün boyunca iştahın yüksek olmasını sağlar. Sabah çok aç olunmadığında kahvaltılık gevrekler de tercih edilebilir. Bu gevreklerin içine meyve, meyve suyu, süt veya yoğurt da eklenebilir.

Kilo Almak İsteyenler Ara Öğünlerde Ne Yemelidir?

Kilo almak aslında bilinenin aksine çok daha zor çözülen bir problemdir. Birçok insanın ya metabolizması çok hızlıdır ya da az yiyerek kilosunu sabit tutar. Kişi kilo almak istiyorsa öncelikle metabolizmasında bir problem olup olmadığını kontrol ettirmelidir.

En Hızlı Şekilde Kilo Almanızı Sağlayacak Diyet Listesi

Daha sonra kişinin günlük kalori tüketimi ölçülmeli ve beslenmesi hakkında konuşulmalıdır. Kişi bazen çok yediğini düşünse de öyle dengeli yiyordur ki günlük ihtiyacını karşılar ve daha fazla kilo almaz. Bu yüzden öncelikle durum saptaması yapmak çok daha sağlıklıdır. 

Ara öğünlerde kalori olarak yüksek, besin değeri olarak yüksek ve aynı zamanda çabucak tüketilen ve midede uzun süre yer etmeyen, tok tutmayan gıdalar tercih edilmelidir. Sütlü tatlılar, meyve tatlıları, süt, ayran, yoğurt, meyve, kuruyemiş bunlardandır. Bu tür ara öğünler hem çok tok tutmaz hem de biraz acıktıracağı için diğer öğünlerde biraz daha fazla tüketmeyi sağlayacaktır.

Kilo Almak İsteyenler Öğle Yemeğinde Ne Yemelidir?

Kahvaltısı, öğle yemeği ve ara öğünleri düzenli olan kişinin kilo alması da zorlaşır. Birçok insan düzensiz beslendiği veya öğünlerini atladığı için daha kolay kilo alır. Metabolizmamızı bozacak düzensiz alışkanlıklar kazanmak aslında kilo aldırıcı olabilir. 

En Hızlı Şekilde Kilo Almanızı Sağlayacak Diyet Listesi

Kahvaltı düzgün yapılmıyorsa, öğle yemeği atlanıyorsa, ara öğün yapmıyorsanız veya sadece akşam yemeği yiyorsanız kilo almanız hızlanır çünkü metabolizma hızınız düşecektir. Bu yüzden önerilen genellikle öğle yemeğini biraz daha hafif tutmaktır. Böylece akşam yemeğinde iştahınız açılır ve daha fazla yersiniz. 

Protein, karbonhidrat, sebze, salata ve süt ürünleri öğle yemeğinde bulunmalıdır. Et, tavuk, balık, köfte, kuru baklagiller, sebze, salata, pilav, makarna veya patates, yoğurt veya süt ürünleri ile dengeli bir öğle yemeği yenebilir.

Kilo Almak İsteyenler Akşam Yemeğinde Ne Yemelidir?

Günlük beslenme akşam yemeğini etkiler. Bu yüzden gün içinde ne yeneceği iyi seçilmelidir. Kahvaltı yapmak, ara öğün tüketmek, öğle yemeğini hafif yemek gerekir. Öğleden sonra meyve ya da meyveli tatlılar, sütlü tatlılar veya meyve suları ara öğünlerde tercih edilmelidir. Yanında yağlı kuruyemişler de yenilebilir. 

En Hızlı Şekilde Kilo Almanızı Sağlayacak Diyet Listesi

Akşam yemeğine biraz da aç olarak başlanılması gerekir. Bu yüzden akşam yemeği öncesi çok sıvı tüketmemek gerekir. Sadece ara öğün olarak tatlı, meyve, sütlü tatlılar tüketilmesi önerilir. Akşam yemeğinde karbonhidrat tüketiminin fazla olması gerekir. Pilav, makarna, patates ve yanında az miktarda protein tüketilmelidir.

Protein olarak da et, tavuk, balık, yumurta, peynir veya yoğurt tercih edilmelidir. Akşam yemeğinde aynı zamanda salata ve sebze miktarının da az olması gerekir çünkü salata ve sebze içerdiği liflerden dolayı daha çabuk doymayı sağlar. Akşam yemeğini geç ya da erken yemenin kilo alımına bir etkisi yoktur fakat akşam yemeğini düzgün yemek kilo alımı için son derece önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sağlıklı ve Hızlı Kilo Almanın YollarıSu İçmek Kilo Aldırır mı, Verdirir mi?
Kilo Alamayanlar için Beslenme Önerileri

En hızlı ne kilo aldırır?

Hızlı bir şekilde kilo almak için et, tavuk, balık, ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir, yulaf tüketebilirsiniz. Kuruyemişler daha çok ara öğünlerde tüketildiği zaman hızlı kilo almanızı sağlayacaktır.

Çok zayıfım ne yapmalıyım?

Bir kişi eğer çok zayıfsa öncelikle bir doktora görünmelidir. Aile hekimleri, dâhiliye uzmanları, endokrinoloji uzmanları bu konuda yardımcı olmaktadır. Kan ve hormon tahlilleriyle metabolizmanın herhangi bir probleminin olup olmadığı ölçülebilir.

Böyle bir problem yoksa bir diyetisyene giderek kilo almayı engelleyen beslenme alışkanlıkları öğrenilir. Besin günlüğü tutmak da önemlidir. Bir günde ne kadar kalori harcadığımız, ne kadar enerji yaktığımız ve hangi saatlerde beslendiğimiz önem taşır.

İştah açıcı besinler nelerdir?

Hindiba, karalahana, su teresi, roka, acı biber, kimyon gibi bitkiler iştah açar. Çay olarak da kekik veya zencefil çayı tercih edilebilir. Bu bitkiler hem iştah açar hem de enerji verir. Kilo almak isteyenlerin sıvı tüketimi de önemlidir.

En hızlı kilo aldıran besinler nelerdir?

Meyve suyu, bitki çayları, et, tavuk, badem, fıstık, yulaf, su, ceviz, kuru üzüm, mısır patlağı ve süt ürünleri tüketmek hızlı bir şekilde kilo almanızı sağlayacaktır. Kekik, zencefil, zerdeçal, kimyon, acı biber gibi baharatların hem yemeklerde kullanımı hem de bitki çayı olarak tüketilmesi kilo alımı için önemlidir. 

Hangi salata kilo aldırır?

Hindiba, karalahana, roka, kuzukulağı gibi sebzeler salatalarda kullanılabilir. Salatanın kalorisi düşükse kilo aldırmaz. Bunun için içerisine her şeyden bol bol eklemeli, olabildiğince yüksek kalorili bir salata oluşturmanız gerekir. Salatalarda ayrıca soğan veya sarımsak kullanılabilir.

Nasıl kilo alınır?

Kilo almak için ilk olarak yediğiniz besinlerin kalorilerini bilmelisiniz. Daha sonrasında bu besinlerin kalorilerini not etmeli, günlük ihtiyacınız olan kalori miktarını geçmelisiniz. Sabah kahvaltısını hangi saatte ve nasıl yaptığınızı da not edebilirsiniz.

Aynı şey öğle ve akşam yemekleri için de uygulanabilir. Yavaş veya hızlı yediğinizi de not alabilirsiniz. Bunu metabolizma hızınıza göre biraz daha fazla kalori almak için yapmanız gerekir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.