Kia Yeni Sportage Ön İnceleme

Kia mevcut SUV modeli olan Spertage' yi elden geçirerek yeni baştan yarattı. Tasarımıyla önceki modelden ayrılan araç sahip olduğu teknolojik donanımlar ile de farkını ortaya koyuyor. İşte tüm teknik detaylarıyla Yeni Sportage ön incelemesi...
Kia Yeni Sportage Ön İnceleme

KİA YENİ SPORTAGE DETAYLAR

Kia Sportage yenilendi ve çok daha agresif görünüme kavuştu. Yeni Sportage firmanın iddiasına göre geleceğin tasarım anlayışına sahip. Aynı zamanda otomotiv sektöründeki yeniliklerin çoğu araçta sunuluyor. Araç çok iddialı şekilde piyasaya girdi. Ülkmeizde de bir adet benzin ve bir adet dizel motor seçeneği ile satışa sunuldu. Sizin için Yeni Sportage teknik özelliklerini ve satış fiyatını derledik.

 

1- DIŞ TASARIM

yeni-sportage-on-tasarim.png

Ön taraftan baktığınızda eski Sportage ile neredeyse hiç benzerliğin olmadığını görüyoruz. Aracın ön tasarımı baştan yaratılmış. Farların üst kısımları geriye doğru uzanan tasarıma sahip. Üç parçadan oluşan bu farlar dışta kısa farlar, ortada uzun farlar ve iç kısımda sinyaller olmak üzere parçalı tasarıma sahip. Alt tarafa inince çok farklı sis farları mevcut. Sis farlarının 4 parçadan oluşan yapısı ilginç fakat şık duruyor. Farlar ve sisler parçalı tasarımlarıyla bütünlük gösteriyor. Ortada geniş ızgara ve altındaki ince düz boşluk tasarımı tamamlayan diğer detaylar arasında karşımıza çıkıyor.

yeni-sportage-yan-tasarim.png

Yandan görüntüsüne bakınca karakteristik SUV tasarımın yanında sportif bir tasarım göze çarpıyor. Omuz çizgisi ön tekerlekten başlayıp arka farların üzerinden devam ediyor. Lastiklerin etrafında ve taban kaplamasında arazi karakterini vurgulamak için plastik parçalar kullanılmış. 3 parçalı cam tasarımı, aynadaki sinyaller, cam etrafındaki krom kaplama ve kapı altındaki krom cubuk dikkat çekici detaylar olarak karşımıza çıkıyor.

yeni-sportage-arka-tasarim.png

Arka tasarımda ilk dikkat çeken led farlar oluyor. Arka aydınlatmanın arasında uzanan omuz çizgisi krom parça kullanılarak premium görüntü elde edilmiş. Altta büyük Kia logosu ve onun altında yine dışa doğru çıkıntılı hat far grubu ile birlikte dikdörtgen tasarıma sahip. Arka tambpondaki plastik kısımlar yine arazi aracı karakterine vurgu yapsa da plastiğin ortasında bulunan metal kısım estetik havayı arttırmış. Tamponun iki kenarında sis farı, geri vites lambaları ve sinyallerin bulunduğu iki adet aydınlatma grubu yer alıyor.

2- İÇ TASARIM

yeni-sportage-konsol.jpg

İçerde kesik ve küt hatlar ilk bakışta dikkat çekiyor. Değişen direksiyon tasarımı daha işlevsel görünüm sergiliyor. Direksiyondaki kumandalar önceki modele göre hem daha estetik hem de ergonomik duruyor. Konsol yeniden elden geçirilmiş ve dik yapıda tasarlanmış. Ortadaki multimedya ekranı, altındaki klima kontrolleri ve vites baştan aşağı yenilenerek başarılı tasarıma kavuşmuş. Aracın iç tasarımda en dikkat çeken kısım ise bize kablosuz şarj desteği sunması. Vitesin hemen önündeki kısımda yer alan kısımda kablosuz şarj destekli telefonunuzu koyduğunuz zaman kablo derdiyle uğraşmadan telefonu şarj etmeye başlıyorsunuz.

yeni-sportage-ic-mekan.jpg

Koltuklar istenirse hem sürücü hem de yolcu koltuğu elektrik ayarlı olarak alınabiliyor. Ayrıca üst paketlerde koltuk ısıtma ve soğutma özelliği mevcut. Kapı içi gözler ve araç içinde sunulan küçük eşya gözleri yeterli hacme sahip. Vitesin yanında iki adet bardak koyma haznesi bulunuyor. Arka yaşam alanı sınıf standartlarına uygun. Alınan pakete göre arka koltuk ısıtma ve kol dayama özelliği ekleniyor. Arkadaki yolcular için de 12V elektrik soketi standart sunuluyor.

3- TEKNİK DETAYLAR

yeni-sportage-detaylar.jpg

Yeni Sportage ülkemizde 1.6 litre benzinli ve 2.0 litre dizel olmak üzere iki motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Benzinli motor da ikiye ayrılmış. Başlangıç ve bir üst paket için sunulan motor 132 beygir güç üretirken, üst iki pakette 4x4 aktarım ile birlikte 177 beygir güç üretiyor. Dizel motor ise 185 beygir güç ve 400 newton/metre tork ile en güçlü motor olma özelliği taşıyor. Benzinli motor düz ya da otomatik vites tercih edilebilirken dizel motorda sadece otomatik vites seçeneği sunuluyor. Motorların ürettiği güç ve tüketim değerleri şöyle:

 

- 1.6 Benzinli Düz 132 Hp:            Ş.içi 8.6 litre - Ş.dışı 5.6 litre - Ort. 6.7 litre

- 1.6 Benzinli Otomatik 132 Hp:    Ş.içi 9.7 litre - Ş.dışı 5.9 litre - Ort. 7.3 litre

- 1.6 Benzinli 4x4 Otomatik 177 Hp:   Ş.içi 9.2 litre - Ş.dışı 6.5 litre - Ort. 7.5 litre

- 2.0 Dizel 4x4 Otomatik 185 Hp:         Ş.içi 7.9 litre - Ş.dışı 5.3 litre - Ort. 6.3 litre

 

Yeni Sportage ülkemizde Comfort, Concept Plus, GT-Line Exclusive ve GT-Line Prestige olmak üzere 4 donanım paketi ile satılıyor. İç donanımda; elektrikli ayarlanabilir koltuklar, hız sabitleyici ve sınırlayıcı, ısıtmalı-soğutmalı koltuklar, sürüş modu ayarı, multimedya bilgi ekranı ve navigasyon, ısıtmalı direksiyon, dijital klima, deri koltuk ve Wireless şarj özellikleri Exclusive ve Prestige paketlerde sunuluyor. 

Dış donanımda; arka park sensörü, akıllı bagaj kapağı, tam boy yedek lastik, çift egzos çıkışı, bi-xenon farlar, karartılmış camlar ve 19 inç alaşımlı janlar üst iki pakette alınabiliyor. Güvenlik tarafında ise kör nokta uyarı sistemi, otomatik park asistanı, şeritte kalma yardımcısı gibi donanımlar yine Exclusive ve Prestige paketlerde yer alıyor. 

YENİ SPORTAGE SATIŞ FİYATLARI

Motora, yakıt türüne ve donanım paketlerine göre Yeni Sportage Türkiye satış fiyatları şöyle belirlendi:

 

- 1.6 Benzinli Düz Vites 132 Hp Comfort     79.900 TL

- 1.6 Benzinli Otomatik Vites 132 Hp Comfort     85.800 TL

- 1.6 Benzinli Otomatik Vites 132 Hp Concept Plus     97.400 TL

- 1.6 Benzinli 4x4 DCT Otomatik 177 Hp GT-Line Exclusive     122.700 TL

- 1.6 Benzinli 4x4 DCT Otomatik 177 Hp GT-Line Prestige     133.700 TL

- 2.0 Dizel 4x4 Otomatik 185 Hp GT-Line Prestige     187.700 TL

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.