Kezban Hatemi Kimdir

Ünlü kişi ve kurumların davasında avukatlık yaparak ismini duyuran Kezban Hatemi, 2 Kasım 1950 tarihinde İstanbul’da doğdu.
Kezban Hatemi Kimdir

Kezban Hatemi’nin Biyografisi

Şahver ve Ali Demirci çiftinin kızı olarak dünyaya gelen Kezban Hatemi, ilkokul ve ortaokulun ardından Nişantaşı Kız Lisesi'nden mezun oldu. Üniversite okumak için İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde kayıt yaptırdı ve bu bölümden 1972 yılında başarılı bir ortalama ile mezun oldu.

Avukatlık Kariyeri ve Davaları

Mezun olduktan sonra İstanbul Barosu’nda serbest avukatlık yapmaya başladı. Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'te okuduğu şiirin ardından başlayan yargı sürecinde başı çeken avukatlardan oldu. Yargı sürecinde isminin duyulmasını sağladı.

Yakın tarihte meydana gelen Hrant Dink cinayetinin ardından açılan davada eşi Rakel Dink'in avukatlığını da üstlendi.

kezban hatemi avukat

Kezban Hatemi, avukatlık görevinin yanı sıra İstanbul Teknik Üniversitesi ve Darülaceze Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliği görevinde bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası birçok sempozyumda konuşmacı olarak yer alan Hatemi, Sokak çocukları ve uyuşturucu ile mücadele için çeşitli konferans farklı konferanslar düzenlemektedir.

1995 yılı içerisinde televizyon ekranlarında boy gösterdi ve “Elmanın Yarısı” adlı programı hem sundu hem de yönetti.

Kezban Hatemi, 2013 yılında Ak Parti hükümeti tarafından ortaya sunulan ve barış süreci görüşmelerini yürütmek adına oluşturulan ‘’ Akil İnsanlar ‘’ listesine Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden katıldı.

Özel Hayatı

Kezban Hatemi, üniversiteden mezun olduğu 1972 yılında meslektaşı Hüseyin Hatemi ile evlendi. Çiftin bu evlilikten Mehmet Ali isminde bir erkek çocuğu oldu. Mehmet Ali Hatemi'nin ilk evliliği sebebiyle Kezban Hatemi tarafından evlatlıktan reddedildiği medyaya yansıdı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.