Kevin Strootman Kimdir

Kevin Strootman, 13 Şubat 1990’da Hollanda’nın Ridderkerk kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Hollanda Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev yapan futbolcudur.
Kevin Strootman Kimdir

Kevin Strootman Biyografisi

Kevin Strootman’ın Kulüp Kariyeri

Kevin Strootman, futbol kariyerine ilk olarak 2007 yılında Sparta Rotterdam takımının alt yapısında başladı ve burada 2 sezon forma giydikten sonra 2008 yılında ilk kez as takıma yükseltildi. 2008-2011 yılları arasında as takım ile profesyonel karşılaşmalara çıktı ve burada toplamda 72 maça çıkıp 8 gol attı.

2011 yılında Hollanda Ligi’nin bir başka ekibi Utrecht’e transfer oldu. Transfer 700 Bin Euro’ya tamamlandı. Yarım sezon forma giydiği takımda 17 maça çıkıp 2 gol atma başarısı gösterdi. Sezonun sonunda futbolcunun kendisiyle bu sefer ligin güçlü ekibi PSV Eindhoven ilgilenmeye başladı ve sezon sonunda 4,5 Milyon Euro bonservisi bedeli karşılığında transfer etti. kevin strootman psv eindhoven

PSV Eindhoven forması ile ilk sezonda kariyerinin ilk kupasını kazandı. Sezon sonunda Hollanda KNVB Kupası’nı takımı ile kazanma mutluluğunu yaşayan futbolcu o sezon takımına 46 maçta 6 gollük performansla katkı sağladı. Bir sonraki sezonun başlangıcında Hollanda Süper Kupası karşılaşmasına çıktı ve bu karşılaşmada da galip gelinerek takımıyla beraber ikinci kupasını kazanmış oldu.

kevin strootman roma

Hollanda Ligi’nde gösterdiği performans ile birçok Avrupa kulübünün dikkatini çekti ve İtalyan kulüp Roma, futbolcunun kendisine transfer teklifinde bulunarak 16,5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer işlemini gerçekleştirdi. Roma ile ilk sezonunda 26 maça çıkan Kevin Strootman, takımda değerli oyuncular arasında gösterildi. Kevin Strootman, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Roma forması altında devam etmektedir.

Kevin Strootman’un Milli Takım Kariyeri

Kevin Strootman, milli formayı kariyerinde ilk kez 2008 yılında Hollanda U-19 kadrosunda giydi ve burada 4 maça çıkıp 1 gol attı. Bir sene sonra Hollanda U-21 kadrosuna davet edildi. 4 sene formasını giydiği takım ile toplamda 12 maça çıkıp 1 gol attı. 2011 yılında ise ilk kez Hollanda A Milli Takımı’na davet edildi. Kariyeri boyunca birçok büyük şampiyonada takımı ile mücadele verdi ve kariyeri boyunca toplamda 25 maça çıkıp 3 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Kevin Strootman’un Başarıları

PSV Eindhoven

Hollanda KNVB Kupası: 2011–12

Hollanda Süper Kupası: 2012

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.