Kevin Constant Kimdir

Kevin Constant, 15 Mayıs 1987’de Fransa’nın Frejus kentinde doğan aslen Gineli olan futbolcudur. Oynadığı takımlarda sol bek ve orta saha pozisyonunda görev almaktadır.
Kevin Constant Kimdir

Kevin Constant Biyografisi

Kevin Constant’ın Kulüp Kariyeri

Kevin Constant, futbol kariyerine Toulouse takımının alt yapısında başladı. Uzun yıllar alt yapıda forma giydikten sonra gösterdiği performans ile 2006 yılında A takıma yükseltildi. Alt yapısında uzun yıllar top koşturduğu takımında, A takıma yükseldikten sonra aynı performansı gösteremedi ve 2008 yılında takımından ayrıldı. 2008-2009 sezonun başında LB Chateauroux takımına transfer olan Gineli futbolcu, burada kendini gösterme fırsatını buldu ve 2 yıl forma giydiği takımında değişilmez oyunculardan biri olarak 79 maça çıktı ve 15 kez de gol atma başarısı gösterdi.

kevin constant milan

LB Chateauroux takımı ile geçirdiği harika iki sezondan sonra 2010 yılında bu sefer farklı bir ülkeye yönelerek İtalya Seri A ekiplerinden Chiveo’ya kiralık olarak gönderildi. Oynadığı sezonda takımı ile 32 maça çıkıp etkili performansına devam etti ve takımı tarafından bonservisi ile beraber alındı. Bu durum karşısında gösterdiği performans ile fiyatı artan futbolcu 1 ay gibi bir süre içerisinde ligin diğer ekiplerinde Geneo’ya, 5,6 Milyon Euro gibi yüksek bir fiyata transfer edildi. Her geçen zaman kendinden söz ettirmeye başlayan Kevin Constant bir sezon sonra bu sefer ligin güçlü ekiplerinden AC Milan’a transfer oldu. 2 sezon Milan takımında performansını sergileyen futbolcu, takımı ile 45 maça çıktı ancak gol atma başarısı gösteremedi.

kevin constant trabzonspor

2014-2015 sezonun başında ise Milan’ın yaptığı transferle ile satış listesine konan Constant, Trabzonspor’un kendisi ile ilgilenmesiyle 8 Ağustos 2014 günü 2,5 Milyon Euro karşılığında imza attı ve 3 yıllığına kendini bordo mavi renklere bağladı.

Kevin Constant’ın Milli Takım Kariyeri

Kevin Constant, Gine asıllı olmasına rağmen Milli takım tercihinde ilk olarak Fransa’yı tercih etti ve 2004 yılında Fransa U-17 kadrosunda yer aldı. Burada 3 maç forma şansı bulan Constant,  daha sonra ise gelen davet üzerine 2007 yılında Gine Milli Takımı’nı tercih etti ve kariyerine orada devam etti. Gine ile toplamda 21 maça çıktı ve 3 kez fileleri havalandırdı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.