Keratin Bakımı Saçı Düzleştirir Mi? Etkisi Ne Kadar Sürer?

Keratin bakımı her kadının denediği saç düzleştirme yöntemlerinden biridir. Peki gerçekten de keratin yüklemesi saçı düzleştirir mi, etkisi ne kadar sürer?
Keratin Bakımı Saçı Düzleştirir Mi? Etkisi Ne Kadar Sürer?

Keratin Bakımı Yaparak Saç Düzleştirme

Saç düzleştirme işlemleri, kadınların çeşitli yöntemler eşliğinde rutin olarak yaptıkları bir işlemdir. Genellikle saç düzleştirme için saç maşası, saç düzleştiriciler veya fön makineleri kullanılır. Ancak bu tip yöntemler zaman içerisinde saçlara zarar verir ve ciddi hasarlara neden olabilecek durumlarla karşı karşıya kalmaya neden olabilir. Peki, doğal yönden saç düzleştirmek mümkün mü ya da diğer bir deyişle keratin bakımı saçı düzleştirir mi? O zaman vakit kaybetmeden keratin yüklemesi ile ilgili bilinmesi gerekenleri derlediğimiz içeriğimize geçelim.

Keratin Bakımı Saçı Düzleştirir mi?

Keratin Bakımı Yaparak Saç Düzleştirme

Keratin, sadece saçların düzleşmesine yardımcı olan bir madde değil. Saçların güçlenmesine ve hacim kazanmasına da oldukça yardımcı olan besleyici bir takviyedir. Direkt olarak saçlara uygulanabilir olması ve durulama gerektirmemesi, kolaylıkla kullanılmasını etkileyen yönlerinden biridir. Keratin içerikli saç bakım ürünlerinin son dönemlerde daha fazla tercih edilmesinin nedeni de yine saçlara kattığı sağlık değeri ve istenen düzlüğü sağlamasından kaynaklanmaktadır.

Kıvırcık ve dalgalı saçlar, en zor şekil alan saç tiplerinden biridir. Genellikle bu saç tipine sahip olan kişiler saçlarına şekil vermek için uzun süre uğraşmak zorunda kalırlar. Saç düzleştiricileri, fön makinesi gibi cihazların kullanılması ile saçlar düzleşse bile zaman içinde saçlar doğal nem dengesini kaybeder ve kırılmalar kendini göstermeye başlar. Keratin ile saç düzleştirildiğinde ise kıvırcık ve dalgalı saçlarda 5-6 ay kadar saçların düz kalması sağlanabilir. Hem de saçların herhangi bir şekilde sağlığını yitirmesine gerek kalmadan.

Keratin Bakımı Nedir?

Keratin Bakımı Yaparak Saç Düzleştirme

Keratin, saçların temel maddesidir demek yerinde bir tabir olur. Çünkü saçlarda keratin eksikliği birçok saç probleminin oluşmasına neden olmaktadır. Saç kırılmaları, kepeklenme, doğal nem dengesini kaybetme gibi sorunlar başta olmak üzere dikkat edilmediğinde, dökülmelere de neden olmaktadır. Keratin yüklemesi yaparak bu sorundan kurtulmak, en azından yaşanan sorunu en az zararla kapatmak mümkündür.

Keratin, aktarcılardan veya saç bakım ürünleri satışı yapılan mağazalardan temin edilebilen bir bitkisel yağ türüdür. Saçlarınızın uzunluğuna ve yoğunluğuna bağlı olarak 3-5 damla ile masaj yaparak kullandığınızda, bir süre sonra saçlarınızın canlandığını ve parlak bir görünüme sahip olduğunu görebilirsiniz.

Keratin Neden Uygulanır?

Keratin Bakımı Yaparak Saç Düzleştirme

Son dönemlerde saç modasında veya saç bakım alanında kendinden daha fazla söz ettirmeye başlayan keratin yüklemesi, saçlara sunduğu değerden dolayı çok fazla tercih edilir hale geldi. Peki, keratin yüklemesi neden yapılır ya da keratin saçlara neden uygulanır?

Kıvırcık ve dalgalı saçlarda 5-6 ay kadar etkisini göstererek saçların düz kalmasına yardımcı olur.

Yıpranmış, gücünü kaybetmiş, matlaşmış saçların yeniden güç kazanmasını destekler.

Saçların gürleşmesine ve parlak bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

Saçların kolaylıkla şekil almasını destekler.

Saçların doğal nem dengesine kavuşmasını sağlar.

Genellikle keratin yüklemesi, kıvırcık ve dalgalı saça sahip kişilerin tercih ettiği bir işlemdir. Ancak saç bakım uzmanlarına göre her saç tipine sahip kişilerin bu bakım tipini uygulamaları gerekir. Her ne kadar saçların düzleştirilmesinde yardımcı olsa da aynı zamanda saçların sağlıklı bir yapı kazanmasına da yardımcı olduğu için saç bakım uzmanları, keratin yüklemesini saç tipi fark etmeksizin herkese önermektedir.

Düz Saçlılar Keratin Kullanmalı mıdır?

Keratin Bakımı Yaparak Saç Düzleştirme

Düz saçlıların saçlarına şekil vermeleri daha kolay ve pratiktir. Ancak düz saçlar dahi zaman içinde dış etkenlerin etkisi ile sağlığını yitirmeye başlar. Bu yüzden saçlarda istenmeyen görünümler ortaya çıkabilir. Bunun nedeni özellikle kullanılan saç maşası, saç düzleştiriciler, fön makinesi, jöle, sprey ve diğer saç şekillendiricileridir.

Bu tür uygulamalar saçlarda anlık olarak güzel bir görünümün oluşmasını sağlar. Fakat zamanla saçların doğal nem dengesini kaybetmesine ve saçlarda kuruluk ile başlayan diğer problemlerin ortaya çıkmasına neden olurlar. Bu nedenle düz saçlıların da keratin kullanması, saçlarının daha sağlıklı kalması açısından önemlidir.

Keratin Hangi Aralıklarda Uygulanmalıdır?

Keratin Bakımı Yaparak Saç Düzleştirme

Doğal bir besleyici olduğu için bu uygulamada herhangi bir sınır yoktur. Ancak “her şeyin fazlası zarar” ilkesine dikkat ederek hareket etmek en doğrusudur. Duş alındıktan sonra veya banyodan sonra uygulanabilen keratin, haftada 3 defa uygulanması ile saçlarda mükemmel bir görünümün oluşmasına yardımcı olur. Tabi bunları yapmadan önce saç bakım uzmanına danışarak ne kadar kullanmanız gerektiği ve ne şekilde kullanmanız gerektiği hakkında bilgi edinerek uygulamanız, daha sağlıklı sonuç almanıza yardımcı olacaktır.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç SerumuKeratin Şampuan

Keratin İçeren En İyi Ürünler Listesi

SıraÜrünFormEtkiEditör Puanı
1DIAMOND HAIR Saç SerumuSerumOnarıcı, Besleyici10/10
2Liquid Keratin Saç BotoksuSetDüzleştirici, Onarıcı10/9.9
3Intense Keratin Saç BotoksuSetBesleyici, Düzleştirici10/9.9
4Okay Keratin SmoothMaskeOnarıcı, Besleyici10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Keratinli Saç
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Yukarıda keratin bakımı ve saça etkileri hakkında bilinmesi gereken bilgilere yer verdik. Bu kısımda ise evde keratin yüklemesi yapabileceğiniz ürünlerden bahsedeceğiz. O zaman evde keratin bakımı yapabileceğiniz en iyi 5 ürünü sıralayalım.

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

keratin içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Keratin bakımı için en iyi ürünler listemize Diamond Hair'in saç serumuyla başlıyoruz. İçeriğinde yoğun miktarda keratin bulunan bu saç serumu, saçlarınızı kökten uca kadar besleyerek güçlenmelerini sağlıyor. Saçın ihtiyaç duyduğu bakımı uygulayarak kırılmaları ve yıpranmaları önleyen ürün, ilk kullanımdan itibaren daha yumuşak ve güçlü saçlara sahip olmanızı destekliyor. İçeriğinde 12 farklı bitki özünü barındırmasıyla saç derinize nüfuz ederek ferahlamasını sağlayan serum, bu sayede saç köklerinizi canlandırarak daha hızlı uzamalarına yardımcı oluyor.

2. Liquid Keratin Saç Botoksu Yıpranmış Saçlara Keratin Yükleme Seti

keratin içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Liquid Keratin
Yükleme Seti
Aradığın
Fiyatı Gör

Saçları oluşturan proteinlerden olan keratin yok olduğunda kısa süre içerisinde saçlarımız zayıflayarak dökülmelere başlar. Bu yüzden saçımızın kaybettiği keratini tekrardan takviye etmemiz gerekiyor. Burada devreye Liquid Keratin markasının bu ürünü giriyor. İçeriğindeki saf keratin sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu proteini karşılayan ürün, bu sayede yıpranarak veya koparak dökülmeleri engelliyor. İlk kullanımdan itibaren saçın ihtiyaç duyduğu bakımı sağlayarak hasar görmüş bölgeleri onaran set, düzenli kullanımlarda ise saçın uzama hızını ve canlılığını arttırıyor. Bu sayede bir süre sonra daha dolgun, hacimli ve parlak saçlara sahip olursunuz.

3. Intense Keratin Saç Botoks & Keratin Seti

keratin içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Intense
Keratin Seti
Aradığın
Fiyatı Gör

Saçlarımıza uyguladığımız röfle, boyama gibi işlemler veya çevresel etkenler saçımızın gün geçtikçe daha da zayıflamasına neden oluyor. Fakat bu durumu tersine çevirmek mümkün. Intense Keratin markasının bu setinin içerisinde yer alan keratin takviyesini kullanarak saçlarınızın eski canlılığını ve parlaklığını geri kazanabilirsiniz. Sprey formunda olması sayesinde rahat kullanımı olan ürün, ilk kullanımdan itibaren saçınızı besleyerek saç uçlarındaki kırılmaları ve koparak dökülmeleri önlüyor. Düzenli kullanımlarda ise saçın bakımını ve onarımını yaparak daha güzel bir görüntüye kavuşmanıza yardımcı olan keratin takviyesinin anti alerjik olduğunu söyleyelim.

4. Okay Keratin Smooth Onarıcı Maske

keratin içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Okay
Saç Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi yıpranmış saçlar için özel olarak geliştirilen Okay Keratin Smooth ürünüyle bitiriyoruz. İçeriğinde bulunan yoğun keratin proteini sayesinde yıpranmış saçlarınızın ihtiyaç duyduğu besini karşılayarak onarımını yapan maske, ilk kullanımdan itibaren saçınızın daha güçlü olmasını destekliyor. Saçlarınızın nem dengesini koruyarak daha parlak ve canlı olmalarını sağlayan ürün aynı zamanda saçlarınızın yumuşaklığını arttırıyor. Bu sayede saçlarınızı tararken hem daha rahat olursunuz hem de tel tel kopma yaşamazsınız.


En iyi saç keratin hangisi?

Saçlarımızı oluşturan proteinlerden birisi olan keratin, eksikliğinde kırılmalara, yıpranmalara ve dökülmelere sebebiyet vermektedir. Bu sayede düzenli olarak keratin takviyesi yapmamız gerekiyor. Saçlarınıza keratin yüklemesi yapacak en iyi ürünler arasında yer alan DIAMOND HAIR Saç Serumu, Liquid Keratin Saç Botoksu, Intense Keratin Saç Botoksu, Okay Keratin Smooth ile bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Keratin vitamini ne işe yarar?

Keratin, amino asitlerden oluşan saçların en çok ihtiyaç duyduğu bileşenlerden birisidir. Tırnakların, tüylerin ve saçları temel proteini olan keratin, saçlara koruyucu bir etki bırakmaktadır. Bu sayede UV ışınları gibi dış etkenlere karşı savaşır.

Keratin takviyesi nasıl yapılır?

Evde keratin takviyesi yapmak istiyorsanız ilk öncelikle saçlarınızı keratinin yanında gelen özel şampuanla yıkamanız gerekiyor. Saçlarınızı kuruturken hafif nemli kalmasına dikkat edin. Ardından keratin maddesini saç diplerinize uygulayın ve güzelce yedirin. 6 ile 8 saat arasında ya da sabaha kadar beklettikten sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Keratin hapı var mı?

Keratin takviyesi yapabileceğiniz haplar da bulunuyor. Bu haplardan en bilineni Bioxcin markasının üretmiş olduğu Keratin Comlex'tir. 60 adet tabletten oluşan bu takviye edici gıda, içerisinde Biotin ve çinko bileşenlerini de bulunduruyor. Bu bileşenler sayesinde saçınız besleniyor ve ihtiyaç duyduğu vitaminleri karşılıyor. Ayrıca içeriğindeki yoğun keratin maddesi sayesinde ise saçlarınızın onarımını sağlıyor.

Keratin bakımı saçı düz yapar mı?

Keratin bakımı saçlarınızı tamamen düzleştiremez. Saçların daha yumuşak bir hale gelmesini sağlayabilir fakat düzleştirme gibi bir özelliği yoktur. 

Keratin ile saç düzleştirme nasıl yapılır?

Saçınızın uzunluğuna ve cinsine göre 80 mililitreyi geçmeyecek şekilde keratini saç derinize uyguladıktan sonra tarak ile saçlarınızı tarayan. Enselerinize ve yüzünüze değdirmemeye özen gösterin. Uyguladıktan sonra saçlarınızı bir araya toplayın ve üzerine bone geçirin. 20 dakika kadar bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın.

Keratin bakımından sonra fön çekilir mi?

Keratin uygulamasından sonra fön çekilir. Keratin direkt olarak saça uygulanır, son olarak saça fön çekilip işlem bitirlir. Keratin bakımında önemli olan sonrasında saçların zarar görmemesi için uygulanan bakımdır.

Keratinden sonra saç düzleştirilir mi?

Keratin bakımı yaptıran kişiler genelde bakım sonrası saçlarının çok daha hızlı uzadığını söylerler. Keratin saç köklerini uyarır bu sayede daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Bakım sonrası keratinin saçları düzleştirmesi tamamen mümkün değildir.

Düzleştirici keratin saça zarar verir mi?

Keratin saç bakımı ürünlerinde formaldehid adında kimyasal bulunur. Bu kimyasalın kokusu oldukça keskindir. Kanserojen etkisi de vardır. Kapalı mekanda yapıldığı zaman uzun süre solunmamalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum