Kenny Tete Kimdir

Kenny Tete, 9 Ekim 1995’de Hollanda’nın Amsterdam kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Hollanda Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Kenny Tete Kimdir

Kenny Tete Biyografisi

Kenny Tete’nin Kulüp Kariyeri

Kenny Tete, futbol kariyerine henüz 8 yaşındayken Zeebutgia takımının alt yapısında başladı. İki sene de burada oynadıktan sonra 2005 yılında Ajax’ın alt yapısına geçiş yaptı. 2005-2013 yılları arasında Ajax’ın minikler ve genç takımlarında kendisini geliştirdi. 2011 yılında sonra U-18 ve U-19 takımlarında oynadığı oyun ile kendisinden söz ettirdi.

2013 yılında teknik ekip tarafından as takıma davet edildi. İlk sezonunda as takımda sadece çalışmalara katılan Kenny Tete, genel olarak pilot takım olan Jong Ajax’ta forma giydi. Pilot takımda ilk sezon içerisinde 26 maça çıkan genç futbolcu, 2014-2015 sezonunda ilk kez as takımda görev aldı. 5 kez giydiği Ajax formasını en iyi şekilde değerlendi ve gelecek sezonlarda takımın bir parçası olacağını gösterdi. Dönem içerisinde Hollanda Ligi’nde en iyi gelişen genç futbolcu ödüllendirilmelerinde yer aldı. 

kenny tete ajax

2015-2016 sezonunda da Ajax formasını giyen Kenny Tete, sezonun ilk haflarına rağmen günümüze kadar 8 lig maçında yer aldı. Bu sezon aynı zamanda kariyerinde ilkleri yaşayan Hollandalı, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarında sahne aldı.

Kenny Tete şu anda Fransa Ligue 1 ekiplerinden Olympique Lyon forması giymektedir. 

Kenny Tete’nin Milli Takım Kariyeri

Kenny Tete, milli formayı kariyerinde ilk kez 2011 yılında Hollanda U-17 takımında giydi ve burada 5 maçta görev aldı. Ardından gelen sezonlarda her geçen gün performansını geliştirdi ve 4 kez U-19, 2 kez U-20 ve 1 kez U-21 takımlarında görev aldı. 2015 yılına gelindiğinde dönemin teknik direktörü tarafından Hollanda Milli Takımı’na davet edildi. Kariyeri boyunca A milli forma altında sadece 1 maça çıktı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.