Kenneth Omeruo Kimdir

Kenneth Omeruo, 17 Ekim 1993’de Nijerya’nın Abia State kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Nijerya Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Kenneth Omeruo Kimdir

Kenneth Omeruo Biyografisi

Kenneth Omeruo’nun Kulüp Kariyeri

Kenneth Omeruo, futbol kariyerine yerel takımların dışında ilk kez Standart Liege takımının alt yapısında başladı. 2 sezon boyunca burada mücadele verdikten sonra 2012 yılında İngiliz takımı Chelsea’nın dikkatini çekti ve bonservissiz şekilde transfer oldu. Chelsea’ye katıldığı ilk sezonda daha fazla forma bulması ve kendisini geliştirmesi için teknik ekip tarafından kiralık gönderilme kararı alındı. 2012-2013 sezonunda ADO Den Haag’a bir yıllığına kiralandı ve burada 36 maça çıkıp 2 gol attı.

kenneth omeruo middlesbrough

Bir sezon sonra İngiltere’nin Middlesbrrough’a takımına kiralık olarak gönderildi. Middlesbrrough’da ise sezon boyunca 30 maçta sahne aldı. 2015-2015 sezonunda ise Süper Lig ekibi Kasımpaşaspor kendisi ile ilgilendi ve sezon başında Chelsea’dan kiralık olarak alındı. Kenneth Omeruo, 2015-2016 sezona Kasımpaşaspor forması altında giriş yaptı.

Kenneth Omeruo’nın Milli Takım Kariyeri

Kenneth Omeruo, milli formayı kariyerine ilk kez 2009 yılında Nijerya U-17’de giydi ve burada 7 maçta 1 kez gol atabildi. 2011 yılında Nijerya U-20’ye davet edildi. 2013 yılında ise ilk kez Nijerya A Milli Takımı’na çağrılan Kenneth Omeruo, takımı ile 2013 Afrika Uluslar Kupası ve 2014 Dünya Kupası şampiyonlarında yer aldı. Kariyeri boyunca 28 maçta forma şansı yakaladı.

Kenneth Omeruo’nun Başarıları

Nijerya

Afrika Uluslar Kupası: 2013

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.