Kenan Sofuoğlu Kimdir

Kenan Sofuoğlu, 25 Ağustos 1984’de Sakarya’nın Akyazı ilçesinde dünyaya gelen, aslen Trabzonlu bir ailenin çocuğu olan motosiklet yarışçısıdır. Babası İrfan, annesi Nuray Sofuoğlu’dur.
Kenan Sofuoğlu Kimdir

Kenan Sofuoğlu Biyografisi

Kenan Sofuoğlu Hayatı ve Kariyeri

Kenan Sofuoğlu, motor yarışlarına abisinin 1996 yılında yarıştığı Türkiye Şampiyonası’nı izlerken ilgi duydu ve 2000 yılında abisinin bir yarışta ayağını kırması sonucunda özel izin alarak motor ile yarışlara katıldı. İlk başarısını drag klasmanında aldığı galibiyet ile yaşadı.

Ailesi ile beraber 1999 depremini yaşadı ve göçük altından büyük bir şans ile büyük yara almadan kurtuldu. 2000 yılında tekrardan yarışlara başladı ve Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası B Grubu birinciliğini elde etti. Yarışlar sonucunda birçok başarı elde eden Kenan, aile ile yarışmalara devam etti ancak ileriki zamanlarda sponsor bulmakta zorluk çekti. Bunu üzerine ailenin diğer fertleri Avrupa’da yarışmak için aralarından Kenan’ı seçti ve bütün yardımları Kenan üzerinden yürüttü.

kenan sofuoğlu supersport

Kenan Sofuoğlu, 2002 yılında Almanya’ya giderek oraya yerleşmiş, aynı yıl Yamaha-Cup yarışını kazanmıştır. 2003 sezonunda Supersport-IDM’de ikinci olurken,  2004 sezonunda Fim Superstock 1000 Cup şampiyona üçüncüsü oldu. 2006 yılında sponsor sıkıntısı çekmesinden dolayı Almanya’da ki yarışlardan çekilme kararı aldı ancak son anda İsviçre’de bir Türk iş adamının yardım etmesi sonucunda Supersport WM’de yarışama devam etti. Sezonu büyük zorluklar yaşamasına rağmen 3. sırada bitirdi.

kenan sofuoğlu motosiklet yarışı

2007 yılında Supersport Dünya Şampiyonası’na katılan Kenan, burada kariyerinde zirveye ulaştı ve şampiyonanın bitimine 3 hafta kala birinciliği garantileyerek şampiyon oldu. 3 yıl aradan sonra tekrardan bu şampiyonada yarışarak birinciliği elde etti. 2010 Moto 2′de Portekiz ve İspanya yarışlarına katıldı. Moto 2′de yarışan ilk Türk motosikletçi oldu. Moto 2’de istediği başarıyı elde edemedi ve sonrasında Supersport klasmanına geri döndü.

Supersport şampiyonasında 2012 ve 2015 yıllarında tekrardan birincilikler yaşayan Kenan, bu şampiyonada zafer sayısını 4 çıkardı ve her şampiyonluğun ardından Türk bayrağı ile zafer turları attı.

Kenan Sofuoğlu, genç sporculara yardım etmek amacıyla Adapazarı Akyazı’da dünya standartlarında bir pist yaptı. Bu alanda yaptığı yatırımlar ile Türk Motosiklet alanında gelişime katkı sağlayanlarında başında geldi.

Kenan Sofuoğlu’nun Özel Hayatı

Kenan Sofuoğlu, 3 Eylül 2014 tarihinde Hollandalı Julia Looman ile evlendi. 14 Mart 2015’de çiftin bir erkek çocuğu oldu. Aradan belli bir süre geçtikten sonra çocuğu bir hastalığa yakalandı ve 26 Temmuz 2015 tarihinden hastalığa yenik düşüp vefat etti.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.