Kenan Çoban Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Kurtlar Vadisi isimli dizi ile geçen Kenan Çoban, 22 Ocak 1975’te Elazığ’da dünyaya geldi.
Kenan Çoban Kimdir

Kenan Çoban Biyografisi

Elazığ’da dünyaya gelen Kenan Çoban, kamera karşısına ilk kez Kurtlar Vadisi isimli dizi ile geçen Kenan Çoban, Abdülhey karakteri ile geniş çevrelerce tanınmaya başladı. Uzun yıllar Kurtlar Vadisi serisinde Abdülhey karakterini canlandırdıktan sonra pek çok dizi ve filmde yer aldı. 2011’de Dilek Özkan ile hayatını birleştiridi. Evliliği 2012’de son buldu. 

 

2003’te Kurtlar Vadisi isimli dizide Abdülhey karakterini canlandırdı. Türkiye’nin en uzun soluklu mafya dizisi Kurtlar Vadisi, devletin yetiştirdiği ve Türkiye içerisinde yer alan mafyanın çökertilmesini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Necati Şaşmaz, Özgü Namal, Oktay Kaynarca, Selçuk Yöntem, Gürkan Uygun, Kenan Çoban ve Zafer Ergin yer aldı. 2005’te Kurtlar Vadisi Irak isimli filmde tine Abdülhey karakteri ile yer aldı. Film, Amerika işgalindeki Irak’a giden Polat Alemdar ve arkadaşlarının yaşadıklarını anlatıyor. 

 

abdulhey3.jpg


2007’de Ayrılık isimli dizide Kerem karakterini canlandırdı. Dizi, Ermeni genç bir kadın ile bir adamın yaşadığı imkansız aşkı anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Oktay Aytekin, Fadik Sevin Atasoy,Sönmez Atasoy ve Onur Şan yer aldı. Ardından Kurtlar Vadisi efsanesine Kurtlar Vadisi Pusu isimli dizi ile devam etti. Kenan Çoban diziden rolü gereği 8. sezonda ayrıldı. 

 

Kenan Çoban 2014’te Beyaz Karanfil isimli dizide Zülüf karakterini canlandırdı. Dizi, yakın bir akrabası tarafından ihanete uğrayan ve suçsuz yere hapis yatan bir adamın intikam almak için verdiği uğraşları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kenan Çoban, Çağlar Ertuğrul, Hakan Boyav, Okan Turan, Oya Unustası, Ali Sürmeli ve Emre Ozan yer aldı. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz isimli dizide Fahri karakterini canlandırdı. Dizi, karısı ve sevgilisi arasında kalan bir adamın aynı zamanda çevresi tarafından baskı altında kalmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Oktay Kaynarca, Melike Çalışkan, Deniz Çakır ve Ozan Akbaba yer aldı. 


Kenan Çaban'ın Yer Aldığı Dizi ve Filmler

  • Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz -2015
  • Beyaz Karanfil Beyaz Karanfil (Zülfü) TV Dizisi 2014
  • Nizama Adanmış Ruhlar - 2014
  • Kurtlar Vadisi Filistin-2010
  • Halil İbrahim Sofrası - 2010
  • Kurtlar Vadisi Pusu- 2007
  • Ayrılık-2007
  • Kurtlar Vadisi Irak Kurtlar-2005
  • Kurtlar Vadisi - 2003

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.