Eklem ve Kas Gelişimini Destekleyen En İyi 5 Köpek Maması

Köpeğiniz artrit ve eklem ağrılarını hafifleten, sağlıklı bir kemik yapısına sahip olmasını destekleyen en iyi eklem ve kas gelişi köpek maması markaları
Eklem ve Kas Gelişimini Destekleyen En İyi 5 Köpek Maması

Evcil hayvanlarımız yaşlandıkça, eklemleri kaplayan dokular bozulabilir ve dejenere olabilir. Aynı şekilde köpeklerde kas gelişimi yaşa bağlı olarak her geçen gün azalmaktadır. Her yaşta, köpeklerin yaklaşık %20'si artritten muzdarip. Artrit, eklemlerde ve çevresindeki dokuda anormal ağrı, sertlik, şişme veya azalmış hareketliliktir.

Eklemler, vücutta iki veya daha fazla kemiğin bir araya geldiği yerdir. Genellikle aralarında kıkırdak denilen esnek bir doku ve bir tür sıvı vardır. Bu kıkırdak, hareket ettikçe kemiklerin birbirine sürtünmesini önler. Zamanla(yaşa bağlı olarak), hastalık (obezite) veya yaralanma nedeniyle kıkırdak yıpranabilir.

Köpeklerde eklem hassasiyeti genellikle topallama, sertlik, ateş, iştah kaybı, letarji, kısıtlı hareket, tırmanma, zıplama ve oyun oynama konusunda isteksizlik gibi durumlarla kendini göstermektedir. Bu belirtilere sahip olan köpeğinizi derhal veteriner hekim kontrolüne götürmeniz önerilmektedir. Tüm bunların yanında köpeğiniz de ki artrit ve eklem ağrısını doğru beslenme ile hafifletebilirsiniz.

Daha önce siz değerli okurlarıma "Köpeklerde Eklem Kas Gelişimi ve MSM'nin Önemi" adlı bir yazı yayınlamıştım. (bkz.) Bu yazımda ise kemik sağlığını koruyan en iyi 5 eklem hassasiyeti köpek maması markaları tavsiyesi ve incelemesi yaptım.

Kemik Gelişimi İçin En İyi Köpek Maması Listesi

SıraMarkaIrk/Yaşneoldu Puanı
1La Vital Maxi AdultBüyük/Yetişkin10/9.8
2N&DOrta ve Büyük/Yetişkin10/9.9
3Hills Orta/Yetişkin10/9.7
4Acana Prairie PoultryTüm Irklar/Yaşlar10/9.8
5Royal Canin Maxi Büyük/Yetişkin10/9.6
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
HepsiBurada 
Fiyatlarını Gör

Kemik Gelişimini Destekleyen En İyi 5 Köpek Maması Tavsiyesi

Kemik gelişimini destekleyen en iyi köpek mamaları:

1. LaVital Köpek Maması

kas-gelisimini-destekleyen-kopek-mamasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Lavital Büyük Irk Kuzu Etli Yetişkin Köpek Maması, kemik hassasiyeti olan köpekler için özel olarak hazırlanmıştır. Büyük yetişkin ırk (15 ay üzeri) köpekler için tam ve dengeli beslenme imkanı sunan bu köpek maması patili dostlarınızın sağlıklı yaşamalarını desteklemek ve özel ihtiyaçlarını karşılamak için formüle edilmiştir.

Birçok evcil hayvan sahibinin de bildiği gibi büyük ırk köpeklerin iri cüsseleri nedeniyle eklemlerine oldukça fazla yük binmektedir. Bu gibi sorunlardan muzdarip köpekler için üretilmiş LaVital Maxi Adult Lamb Formula, eklem ve kemik sağlığını destekleyen özel içerikler, deri ve tüy sağlığına katkıda bulunan vitaminlerle zenginleştirilmiştir.

2. N&D Köpek Maması

kas-gelisimini-destekleyen-kopek-mamasi-001.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

N&D Düşük Tahıllı Kuzu Etli Orta ve Büyük Irk Yetişkin Köpek Maması, özellikle eklem ağrısı çeken orta ve büyük ırk köpekler için özel olarak hazırlanmış birbirinden yararlı besinlere sahiptir. Düşük glismik indeks sayesinde köpeğinizin obezite ve diyabete yakalanmasını önleyen bu mama, aynı zamanda içeriğindeki omega yağ asitleri sayesinde cilt ve tüy parlaklığının korunmasına yardımcı olmaktadır.

Yüksek protein, sınırlı karbonhidrat ve dişük lif oranlarıyla kuzu etinden üretilen N&D Düşük Tahıllı Kuzu Etli Orta ve Büyük Irk Yetişkin Köpek Maması, nar ve yaban mersini sayesinde serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olacak antioksidan bakımından oldukça zengindir. Özellikle kan şekeri almaması gereken köpekler için mükemmel bir köpek mamasıdır.

3. Hills Köpek Maması

kas-gelisimini-destekleyen-kopek-mamasi-002.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Hills Tavuklu Orta Irk Yetişkin Köpek Maması , 1-6 yaş arası köpekler için yağsız kas ve sağlıklı hayati organları desteklemek için formüle edilmiştir. Klinik olarak kanıtlanmış antioksidanlar, yağsız proteinler ve omega 3 yağ asitlerine sahip olan bu ürün köpeğinizde yağsız kasları desteklemek için yüksek kaliteli proteinlere sahiptir. Tüm bunların yanında dengeli sodyum ve fosfor seviyeleri ile hayati organları korumaktadır. Optimum besin emilimi için sindirimi yüksek bileşenlerden oluşan Hills Tavuklu Orta Irk Yetişkin Köpek Maması , özellikle yaşa bağlı olarak giderek artış gösteren kemik hastalıklarını en aza indirgemek için özel bir içeriğe sahiptir.

4. Acana Köpek Maması

kas-gelisimini-destekleyen-kopek-mamasi-003.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Acana Classics Tahılsız Tavuklu Ve Sebzeli Köpek Maması, tüm ırklar ve her yaşam evresinin tüketimine uygun olarak hazırlanmıştır. Köpeğiniz ister yavru ister yetişkin olsun bu ürünü gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Acana köpek maması % 50 serbest dolaşan tavuk, serbest dolaşan hindi, yuvaya yerleştirilmiş yumurta ve ringa balığı yağı ile %50 taze meyve ve sebzeden oluşmaktadır. İçeriğinde yulaf gibi düşük glisemik karbonhidratlasr barındıran Acana Classics Tahılsız Tavuklu Ve Sebzeli Köpek Maması aynı zamanda optimal cilt ve kürk sağlığı için gerekli olan kaliteli besinlere sahiptir.

5. Royal Canin Maxi Köpek Maması

kas-gelisimini-destekleyen-kopek-mamasi-004.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Royal Canin Maxi Yetişkin Köpek Maması, 26-44 kg ağırlığındaki tamamen büyümüş büyük köpekler için özel olarak geliştirilmiştir. Tipik mizaçları ve yüksek vücut kütleleri nedeniyle büyük cins köpekler genellikle eklemlerinde sertlik, azalmış hareketlilik veya diğer eklem sorunlarına yol açabilen özellikle ağrılı bir süreç yaşamaktadır. Bu ürün sorunlara karşı koymak, gelişmiş hareketliliği teşvik etmek ve yetişkin köpeğinize dengeli bir besin kompleksi sağlamak için tasarlanmış özel bir tarife sahiptir.

Bu köpek maması, eklemlerinin sağlığını desteklemek için yararlı bir kondroitin ve glukozamin kaynağı olan kıkırdaktan hidrolizatlar içerir. Hidrolize kollajen ayrıca kıkırdak yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olurken, EPA ve DHA hareketliliği teşvik eder ve köpeğinizin genel refahına katkıda bulunur. Aynı zamanda, uygun kalori içeriği ve eklenen L-karnitin, köpeğinizin ideal vücut ağırlıklarını korumasına yardımcı olur ve fazla kilonun köpeğinizin eklemlerine gereksiz fazla yük binmemesini sağlar.


Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Köpek Mama KabıYavru Köpek Eğitim İpuçları

Köpeklerde kas zayıflamasına neden olan nedir?

Köpeklerde kas atrofisine neden olan durum genellikle; yaralanma, enfeksiyon veya otoimmün hastalığın neden olduğu miyozittir. Kas atrofisinin diğer bir yaygın nedeni, köpeğinizin omuriliğini ve uzuvlarını etkileyecek bir hastalık olan dejeneratif miyelopatidir.

Köpeklerde dejeneratif eklem hastalığı nedir?

Dejeneratif eklem hastalığı (DJD), bir veya daha fazla eklem içindeki eklem kıkırdağının kademeli olarak bozulmasının sonucu olan artrit veya osteoartriti içermektedir. Dejeneratif eklem hastalığı olan osteoartrit ise halk arasında kireçlenme olarak bilinmektedir. Artrit, eklemlerde iltihaplanmaya neden olan herhangi bir durum için genel bir tanımdır.

Dejeneratif eklem hastalığı (kireçlenme) olan köpekler ne kadar yaşar?

Düzenli bakım, kaliteli beslenme, iyi bir egzersiz ve veteriner kontrolleri dahilinde kireçlenmesi olan köpekler uzunca bir süre rahatça yaşayabilmektedir. Her şeyden önce siz ebeveynlerin bu konuda üzerine düşeni yapması ve patili dostunuzun tüm ihtiyaçlarını eksiksiz yerine getirmesi yeterli olacaktır.

Köpeğimin bacak kaslarını nasıl güçlendiririm?

Köpeklerde bacak kaslarını güçlendirmek için koşu bandında egzersiz yapmak ve bolbol yürümek en etkili yöntemler arasındadır. Ayrıca köpeğinizin kas ve eklemlerinin daha sağlıklı olması için listemizde yer alan köpek mamalarını tercih etmeniz önerilir.

Köpeklerde eklem sorununa yol açan kronik hastalıklar neler?

Dizkapağının Yer Değiştirmesi
Osteokondroz
Dirsek Displazisi
Septik Artrit
Kanserli Artrit
Travma

Köpeklerde eklem bozukluğuna yol açan travmalar nedir?

Köpeklerde eklem bozukluklarının gelişimine katkıda bulunabilecek birçok eklem travması türü vardır. Bunlar arasında; kranial çapraz bağ yırtığı, ayak bileği çıkığı, dirsek çıkığı, kalça çıkığı, eklem kırıkları, palmar karpal ligament bozulması yer almaktadır.

Köpeklerde kas zayıflaması nasıl düzelir?

Köpeklerde kas zayıflaması veya körelmesi genellikle hareketsizlikten kaynaklanmaktadır. Hareketsizlikten kaynaklanan zayıflamalar genellikle egzersiz ve yeterli beslenme ile kas kaybının tersine çevrilmesi mümkündür. Öte yandan köpekler yaşlandıkça beslenme ihtiyaçları değişebilir. Ayrıca belirli besinlere karşı hassas hale gelebilirler.

Yaşlı köpeklerin bacakları nasıl güçlendirilir?

Yürüyüş, köpeğinizin arka bacaklarını güçlendirmenin harika bir yoludur. Özellikle yaşlı köpeğinizi gezdirmeye çıkarttığınızda mesafenin kısa olmasına ve yavaş tempoda yürümeye özen göstermelisiniz. Sonuçta uzun bir yürüyüş yaşlı köpeğinize yarardan çok zarar verebilir. Köpeğinizi yüzmeye götürebilir veya daha fazla güç için eklem ve kas hassasiyetli köpek maması verebilirsiniz.

Köpeklerde miyopati nedir?

Miyopatiler, öncelikle kaslara veya kas dokularına zarar veren hastalıklardır. Doğumda mevcut olabilirler veya beslenme dengesizlikleri, yaralanma, metabolik bozukluklar, kanser veya zehirli bir maddenin yutulması nedeniyle ortaya çıkabilirler. Miyozit, kastaki inflamatuar bir reaksiyonu ifade eder.

Köpeklerde miyopati belirtileri nelerdir?

Miyopati, köpeklerde kas dokularını etkileyen bir hastalıktır. Bu tür durumlar kaslarda zayıflık, iltihaplanma, spazm veya felç ile sonuçlanabilir. İnflamatuar miyopati teşhisi konan köpeklerde en sık görülen klinik belirtiler; halsizlik, kas zayıflaması, çeneyi açamama, yürümede zorluk, megaözefagus ve fonksiyonel ses bozuklukları (disfoni) yer almaktadır.

Köpeklerde kas miyopatisi nasıl teşhis edilir?

Köpeklerde kas miyopatisi egzersiz sonrası kas titremelerini, zayıflığı ve kas kaybını içermektedir. Kan testleri, elektromiyografi (kasların elektriksel aktivitesini kaydeden bir test) ve bir kas biyopsisi bozukluğu doğrulayabilir.

MSM nedir?

Metilsülfonilmetan (MSM), artrit ve bazı kanserler gibi durumlar için öncelikle bir anti-inflamatuar ve antioksidan olarak kullanılan doğal olarak oluşan bir takviyedir. MSM en çok köpeklerde ve atlarda kullanılır, ancak kediler de fayda sağlayabilir.

Köpeklerde MSM neden önemli?

MSM doğal bir analjeziktir ve ağrı dürtülerinin sinir liflerinden aktarılmasını engeller. MSM ayrıca vücut tarafından üretilen doğal bir anti-enflamatuar hormon olan kortizolün aktivitesini artırarak iltihaplanma sürecini de engeller.

MSM, çoğu vitamin ve C vitamini, Koenzim Q10, tüm B vitaminleri, A vitamini, D ve E, amino asitler, selenyum, kalsiyum, magnezyum gibi diğer besin maddelerinin bir güçlendiricisi olarak kabul edilir. MSM bu besinlerin hücresel alımını iyileştirir ve yaşamlarını uzatır.

MSM birçok organik ve inorganik bileşikte çözünür ve toksinlerle reaksiyona girer, inaktivasyonu etkiler ve atılımı hızlandırır. Ayrıca MSM, hücre zarlarının geçirgenliğini arttırır, böylece besinlerin hücreler tarafından alınmasını ve atık ürünlerin ortadan kaldırılmasını kolaylaştırır.

Beyin, ağır metaller ve organik bileşikler gibi toksik maddelerin etkilerine son derece duyarlıdır. Bu bileşiklerin çoğu, şiddetli oksidatif hasara neden olabilecekleri sinir hücrelerinde birikme eğilimindedir. MSM, kan-beyin bariyerini kolayca geçebilen birkaç antioksidandan biridir. Oksidatif hasarı önler ve onarır ve hücre zarı esnekliğini ve geçirgenliğini geri kazandırır. Bu, sinir hücrelerinin atık ürünler atmaya başlamasına izin verir.

MSM, gıda alerjileri, temas alerjileri, inhalasyon alerjileri ve diğerleri de dahil olmak üzere çok sayıda alerjinin semptomlarını hafifletir. Mukozaya bağlanma ve konakçılar ve alerjenler arasında doğal bir engelleme arayüzü sunma yeteneğinden kaynaklanan MSM'nin ana anti-alerjik özelliği. Ayrıca MSM, serbest radikallerin detoksifikasyonu ve ortadan kaldırılması ve hücre geçirgenliğinin iyileştirilmesi yoluyla alerjileri hafifletir.

MSM, otoimmün reaksiyonlardan kaynaklanan iltihaplarla çok etkili bir şekilde savaşır. Örneğin, artrit muzdarip köpekler genellikle MSM'den büyük yarar sağlar.

Çalışmalar, MSM'nin hücre geçirgenliğini artırarak hücresel glikoz alımını iyileştirdiğini, böylece kan şekeri seviyesini dengeleyerek ve pankreası normal işlevlerine geri döndürdüğünü göstermektedir.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.