Kemal Tekden Kimdir

25. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri Milletvekili olan Kemal Tekden, 1959 yılında Kayseri’de doğmuştur.
Kemal Tekden Kimdir

Kemal Tekden’in Eğitim ve Çalışma Hayatı 

1982 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Erciyesi Üniversitesi’nde Kulak Burun Boğaz uzmanlığını almıştır.

Kayseri, Denizli ve İstanbul’da Tekden Hastanelerini ve Tekden Eğitim Kurumları’nı kurdu. Daha sonra TEKDEN FİLM Şirketini kurarak Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

(TÜZDEV)  Türkiye Üstün Zekâlı ve Dâhi Çocuklar Eğitim Vakfı Genel Başkanı, Kültür Eyvanı Derneği Başkanı, Bizim Eyvan Dergisinin imtiyaz sahibi ve ‘İnsanın Sırrı’ kitabının yazarıdır.

Tekden, Erciyes Üniversitesi Vakfı, Erciyes Eğitim ve Hizmet Vakfı, Deniz Feneri Derneği, Darülaceze Derneği, Kayseri Aydınlar Ocağı, Selçuklu Vakfı, Gönüllerde Birlik Vakfı, Türk Edebiyatı Vakfı gibi Sivil Toplum Kuruluşlarının kurucusu arasında yerini almaktadır.

25. Dönem Genel Seçimlerinde  Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri Milletvekili olarak meclise giren Kemal Tekden, 26. Dönemde yapılan genel seçimlerde meclise girememiştir. 

Tekden, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.