Komedinin Ustası Kemal Sunal Hakkında 11 İlginç Bilgi

Kemal Sunal hakkında birçok kişinin bilmediği 11 bilgiyi sizler için bir araya getirdik. İşte, Kemal Sunal'ın yaşamına dair ilginç bilgiler...
Komedinin Ustası Kemal Sunal Hakkında 11 İlginç Bilgi

Kemal Sunal Hakkında ilginç Bilgiler

Türk sinemasının unutulmaz efsanesi Kemal Sunal; yaşam tarzıyla, esprileriyle, enerjisiyle ve özellikle de İnek Şaban karakteriyle hayatımız da yer edinmiş ünlü bir oyuncudur. Yıllar önce yaşamını yitiren ünlü oyuncu hala tüm kesimleri güldürmekte olup günlük hayat içerisinde her daim replikleri dile getirilmeye devam etmektedir. Hal böyle olunca da Kemal Sunal hiçbir zaman gönüllerden kopmayacaktır.

Ani bir şekilde vefat eden ünlü oyuncu maalesef ki tüm ülkeyi üzüntüye boğmuştur. Bu güzel insan hakkında bilmediğimiz veya az bildiğimiz birçok şey vardır. İşte, Hababam Sınıfı filmindeki İnek Şaban tiplemesiyle gönülleri fetheden Kemal Sunal hakkında ilginç bilgiler şunlardır;

1. Liseyi 11 Yıl Okumuştur

Kemal Sunal Hakkında İlginç Bilgiler

Evet, yanlış duymadınız, lise eğitimi tam 11 yılda tamamlanmıştır. Bunun sebebi o dönemde lisenin 11 yıl olması değil, tiyatroya olan bağlılığıdır. Tek amacı tiyatro oynamaktır. Kendisine yöneltilen soruya karşılık olarak okumayı sevdiği için bunca senede bitirdiğini esprili bir şekilde söyler.

2. Gül Hanım İle Tesadüfen Karşılaşmıştı

Kemal Sunal Hakkında İlginç Bilgiler

1973 yılında katıldığı bir tiyatro gösterisi arasında göz göze gelmesi ve ardından aynı ortamda denk gelinmesiyle evliliğe kadar gayet güzel bir çift olmuşlardır.

3. İdolü Ulvi Uraz’dı

Kemal Sunal Hakkında İlginç Bilgiler

Yeşilçam oyuncusu ve aynı zamanda ustası olan Ulvi Uraz’ı çok beğendiği için onun gibi olmak isterdi. Nitekim ondan daha da iyi oldu diyebiliriz.

4. Siyaset Sevmezdi

Kemal Sunal Hakkında İlginç Bilgiler

Siyaseti sevmeme sebebi, onların sadece bir kesim üzerine hitap ettiğini düşünmesidir. Üstelik kendisine başkanlık teklifi yapıldığı halde bunu reddederek seçimini tiyatrodan yana kullanmayı tercih etmiştir.

5. İbrahim Tatlıses Fenomeniydi

Kemal Sunal Hakkında İlginç Bilgiler

Ünlü komedyen Kemal Sunal, türkü ve yorumlarından dolayı İbrahim Tatlıses'e karşı oldukça saygı duyardı.

6. Ciguli’nin Taklidini Yapardı

Kemal Sunal Hakkında İlginç Bilgiler

Kemal Sunal hakkında en şaşırtıcı bilgi ise Ciguli'nin taklidini yapmasıdır. Geçtiğimiz yıllarda yaşamını yitiren ünlü roman Ciguli’nin taklidini yapmayı çok severdi. Bu bilgi eşi Gül Hanım tarafından verilmiştir.

7. Her Zaman Tebessüm Ederdi

Kemal Sunal Hakkında İlginç Bilgiler

Ne aile içinde ne de toplum içinde kesinlikle kimseye somurtmaz ve kızmazdı. Tıpkı filmlerinde olduğu gibi her daim güler yüzlü olup tebessümü eksik etmezdi.

8. İşine Önem Verirdi

Kemal Sunal Hakkında İlginç Bilgiler

Gerçekten çok sorumluluk sahibi ve işine fazlasıyla önem veren biriydi. Hatta oynayacağı karakterlere ait kıyafetleri sosyal yaşantısında da giyerek karaktere odaklanmaya çalışırdı. Davet edilmiş olduğu bir organizasyona da bu şekilde gitmiş ve herkesi şaşırtmıştı.

9. İkinci Dileği Akademisyen Olmaktı

Kemal Sunal Hakkında İlginç Bilgiler

Her ne kadar liseyi 11 yılda bitirmiş olsa da ikinci isteği akademisyen olmaktı. Akademisyen olamasa da iki adet kitap yazmıştır.

10. Ayrım Yapılmasını Sevmezdi

Kemal Sunal Hakkında İlginç Bilgiler

Hayatının hiçbir yerinde torpil ve ayrım yapılmasını sevmezdi. Bu ayrım kendisine dahi yapılsa, yine de bunu kabul etmez, üstelik uyarırdı. Haksızlığı kabul etmezdi. Hiçbir zaman da adını ve şöhretini kullanarak üstün görünmeye çalışmamıştır.

11. Tasarruflu Bir İnsandı

Kemal Sunal Hakkında İlginç Bilgiler

Kemal Sunal hakkında en şaşırtıcı bilgiler arasında çok tutumlu olması dikkat çekiyor. Ünlü olmasına rağmen gereksiz yere para harcamayı sevmezdi. Tasarruflu yaşamı hayatının ortasına koymuştu ve hep geleceğe yönelik yatırımlar yapar parasını boşa harcamazdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kemal Sunal Kimdir?Kemal Sunal'ın Filmleri
Kemal Sunal Sözleri

Kemal Sunal neden uçağa bindi?

Kemal Sunal, Trabzon'da çekilen Balalayka filmi için uçağa bindi.

Kemal Sunal ne olarak ünlü?

Kemal Sunal Yeşilçam filmlerinde sergilediği performansıyla Türkiye'de en ünlü komedyenlerden biridir.

Kemal Sunal kaç film çekmiştir?

Kemal Sunal, ömrü boyunca toplam 82 filmde rol almıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum