Kemal Öztürk Kimdir

Haberci, yönetmen, yazar ve gazeteci Kemal Öztürk, 1969 yılında Ağrı’da dünyaya geldi.
Kemal Öztürk Kimdir

Kemal Öztürk Biyografisi

Kemal Öztürk, ilk ve ortaöğrenimini sonradan yerleştikleri Sakarya’da okudu. Liseden de mezun olduktan sonra lisans eğitimini almak için İstanbul’a geçerek Marmara Üniversitesi’ne gitti ve burada İletişim Fakültesi’ne kayıt oldu.

 

Başdanışmanlık ve Gazetecilik Kariyeri

İletişim Fakültesi’nden mezun olan Kemal Öztürk, 1990’lı yıllarda dergilerde makaleler yayınlayarak yazı hayatına başladı. Uzun süre makaleler yazdı ve sonrasında 1995 yılında gazeteciliğe ilk adımını attı. Televizyon haberciliği ve belgesel yönetmenliği yapan Öztürk'ün, yerli ve yabancı televizyon kanallarında çok sayıda belgeseli yayınlanmıştır.

Eğitimine ara vermeyen Kemal Öztürk, bir süre yurt dışında çalışmalarda bulundu. Türkiye’ye döndükten sonra 2003 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İletişim Danışmanlığını yaptı.

2005 yılında ise görevinden ayrıldı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı başdanışmanlığı yaptı. Sonraki yıllarda ise dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı oldu. 2011 yılında danışmanlık görevlerinden ayrıldı.

 

Anadolu Ajansı

2011 yılında Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak atanan Kemal Öztürk, 3 yıl boyunca görevinin başında yer aldı.

kemal öztürk gazeteci

2015 yılında Yeni Şafak Gazetesi’nde işe başlayarak köşe yazarlığı yaptı. Aynı yıl içerisinde Ak Parti’den milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi.

 

Özel Hayatı

Kemal Öztürk evli ve üç çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.