Kelechi İheanacho Kimdir

Kelechi İheanacho, 30 Ekim 1996’da Nijerya’nın Imo State kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Nijerya Genç Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Kelechi İheanacho Kimdir

Kelechi İheanacho Biyografisi

Kelechi İheanacho’nun Kulüp Kariyeri

Kelechi İheanacho, futbol kariyerine ilk olarak 2014 yılında Taye Akademi’de başladı. Bir dönem burada mücadele etti ve gelişimine katkı sağladı. Aynı yıl içerisinde oynadığı oyun sebebiyle birçok takımdan transfer teklifleri aldı. Arsenal ve Porto takımlardan gelen teklifleri kabul etmeyen golcü futbolcu, İngiltere’nin bir başka ekibi Manchester City’nin teklifi kabul etti.

Henüz daha 18 yaşında Manchster City’nin formasını giymeye başlayan genç Nijeryalı, ilk maçına 2014 yılında Uluslararası Şampiyonlar Kupası’nda çıktı. Aynı yıl içerisinde U-19 kadrosunda da görev alan Kelechi Iheanacho, Uefa Gençlik Ligi’nde mücadele etti.

kelechi iheanacho manchester city

2015 yılına gelindiğinde ise tekrardan as takıma ile maçlara çıktı ve Manchester City forması ilk golünü attı. 2015-2016 sezonunda ise ilk kez Premier Lig maçlarında takımının formasını giydi. Genç yaşına rağmen takımda kendisine forma şansı yarattı ve toplamda 4 maça çıkarken bu maçların birinde ligdeki ilk golünü filelere gönderdi. Kelechi Iheanacho, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Manchester City’de devam etmektedir.

Kelechi İheanacho’nun Milli Takım Kariyeri

Kelechi Iheanacho, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2013 yılında Nijerya U-17 kadrosunda giydi ve burada 8 maça çıkıp 7 gol atarak dikkatleri üzerine çekti. 2013 yılı içerisinde gösterdiği performans sayesinde Afrika'nın Gelecek Vaat Eden Futbolcusu seçildi. 2015 yılında ise Nijerya U-20 takımına yükseltilen golcü futbolcu, 2015 yılı itibariyle sadece 2 kez a milli formayı giydi.

Kelechi Iheanacho’nun Başarıları

Milli Takım

Nijerya U-17

FİFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası: 2013

Bireysel Başarıları

FİFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası Altın Top Ödülü: 2013

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.