Kelebeklerin Ölüm Dansı

Ardahan'da her sene bu ay, milyonlarca beyaz kelebek bir araya geliyor. Köprü ışıkları altında dans eden kelebekler, ardından toplu halde ölüyor.
Kelebeklerin Ölüm Dansı

Ardahan'da her sene Ağustos ayında milyonlarca beyaz kelebek bir araya geldikten sonra köprü ışıkları altında dans ediyor ve sonra toplu halde ölüyor.

Ardahan'da tarihi Halil Efendi Köprüsü üzerinde her yıl Ağustos ayının ikinci haftası yaşanan ve bazen 3 gün süren müthiş bir doğa olayı bu gece yine yaşanmaya başladı.

Kura Nehri üzerinde uçan milyonlarca beyaz kelebek, tarihi Halil Efendi Köprüsü'ndeki ışıklara yönelerek ışıkların etrafında "ölüm danslarını" gerçekleştirdi.

kelebek

Kelebeklerin ölüm görüntüsü, büyük bir ilgiyle izlendi. Ölü kelebekler, köprünün üzerinde bembeyaz bir görüntü oluşturarak adeta kar görüntüsünü andırdı.

beyazkelebek

Sonbaharın habercisi olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Ardahan'da sonbaharın geldiğinin göstergesi olan kelebekler ölüm dansındalar. Işıkların altında dans ederek can çekişip ölüyorlar." dedi.

kelebek

Her yıl tekrarlanan bu doğa olayını vatandaşlar cep telefonu ile kaydederek ölümsüzleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.